Плюсове и минуси на кварталите в София - 9 тема

• 37 935
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Ами да, след това цял ден ще ги цитират по останалите медии - кой къде се е изказал.

# 166
Да , мърморят одъртелите, защото са си загубили илюзиите да чакат Годо. И ние преди 20 г. като купихме във Витоша и бяхме  оптимисти за развитието на квартала. Но одъртяхме, децата ни пораснаха , а освен, че кварталът се презастрои, друго не се случи. Детска площадка, градина, училище , поликлиника не дочакахме. Транспортът беше и си остана рехав. И във  Вадите ще си чакат 20+ години за улици и инфраструктура , а в Ливадите вече е безнадеждно с това презастрояване .

# 167
Как бе, има една детска площадка, мисля че на Слав Караславов беше, или там някоя от улиците в района. Забелязах я случайно преди няколко седмици. Вярно, че площадката е 5 на 5 метра, но пък е общинска! Simple Smile Има специално голяма табела по въпроса.

# 168
 Ами не знам. Ние се махнахме оттам преди 2 години и децата ни пораснаха , докато я дочакаме.

# 169
  • София
Има една площадка на Дионисий Дионисиев 1 мисля, която е доста голяма, както и една по-малка на Йордан Стубел. Втората е от преди година, първата от преди 2, максимум 3. За трета не знам, може и да има.
Държавна детска градина има една, но не знам по какъв критерий приемат децата, защото ние бяхме и с постоянен адрес в квартала, и местоработата също, детето не го приеха преди 5 години.

# 170
Да, за тази на Дионисий Дионисиев говоря (що за име...), тя е успоредна на Слав Караславов. Не е малка, ама пак не е и като едновремешните по 1 декар Simple Smile

# 171
  • София
Е, няма един декар, но на фона на толкова години без площадка направо си е голяма Grinning
Сега последните месец - два в квартала много за зачестили кражбите на велосипеди, както и разбитите автомобили. Хванали са вандала вече за 2 път, но след 24 чàса го пускат. Младеж на 16 години доколкото прочетох.

# 172
Радвам се , че в квартала са се направили най-сетне детски площадки, а даже и детска градина .За нас е късно, но по-добре късно... Кварталът е с добро местоположение, беше тих и спокоен , когато се заселихме. Край нас имаше улици , с дупки, но улици. Асфалтираха ги към десетата година навярно. По едно време такситата отказваха да идват . Презастроиха . И сега се строят едни безумия, насред улица. Да се чудиш как получават разрешения. На моя син преди години откраднаха  колелото от общо помещение в блока, който се заключваше и беше на 4 етажа.

# 173
  • София
дОКАТО СИ МЛАД И ПОЗИТИВНО НАСТРОЕН, ПО-малко неща ти тежат, за по-малко мрънкаш и се оплакваш.
Като одъртееш, и светът ти докривява - и улиците, и комшиите, и всичко.
Цитат
Абсолютно съгласен. Забелязал съм, че колко е "одъртял" един човек (като състояние на духа, не като възраст) може да се съди по това колко капризничи и мрънка. И изобщо се вдетинява, което вече е по-напредналата фаза.
Не че се имам за много млад, но има хора дето са си дърти по рождение...

Ама, вижте, аз не искам много - само тротоар, улица и канализация, ако може. Simple Smile Не се имам за много стар "като състояние на духа", ама да метна едни 1200 евро на квадрат за някакви имагинерни неща като "много комуникативно място, на тиха и спокойна улица, до метро" не е за мене. Обаче, оказва се, има хора дето ги дават, и явно са млади хора "без капризи". Гледайки на какво мязат Манастирски ливади, Витоша, че и Хладилника (който е бил така в края преди двайсетина години), нямам никакви илюзии, че от цялата работа с Кръстова вада няма да излезе нищо добро. Ако тоя скептицизъм е мрънкане - ок. Simple Smile

# 174
Damon, това което аз казах изобщо не беше по повод твоето мнение за Кръстова вада. С него впрочем също съм напълно съгласен Simple Smile
Просто тука последните дни наблюдавам у някои роднини такива признаци на "одъртяване като състояние на духа" (въпреки че на години не са дърти), та затова Simple Smile

Иначе по темата за Кръстова вада, аз също се отказах от този квартал точно затова. Според мене тоя квартал се крепи само на единия мол и на близката метростанция. И евентуално на Южния парк, което важи само за частта вдясно от бул. Черни връх (посока планината), защото на тях им е по-близо. Не вярвам някой от Филип Кутев примерно да ходи на разходка в Южния парк, защото ще се удави в газове докато стигне там...
Освен тия 3 неща, не знам кое друго му е хубавото на квартала като локация. Освен ако не ти е кеф да живееш измежду изоставени индустриални постройки от соц. време.

# 175
Да, на 16-18-20 и малко тръгваш на море по квартири, на палатки и т.н. Без резервация, на късмет. На 30 и отгоре вече искаш хотел, а на 35-40 и отгоре искаш хотел с удобства.
Така е и с жилищата. Като си млад, битовите неуредици не тежат толкова, светът е твой и голяма работа, че улиците са кални, разбити и без тротоари и осветление. С възрастта (в добрия смисъл на думата) започваш да разбираш идеята за инфраструктурата, за това, че плащаш данъци, а парите не се харчат разумно, и т.н., и т.н. И се появяват претенциите, отново в добрия смисъл на думата.

# 176
Аз пък връхлитатам за да ви питам за мнения за ОК до болница Доверие.
Купихме си жилище там. Разкошно за нашите представи като размер и като разположение.
Но!
Сега като започнахме ремонтите и прекарвам там някакво време , ми прави впечатление наличието на много цигани. Влезнах в групата на ОК във Фейсбук и за съжаление мнението ми силно се затвърди: в по-голямата си част публикациите за последните няколко месеца  на живущите там включват цигани, кучета, насилие и доста ниско ниво на общуване между съкварталците.
Ще съм благодарна да споделите мнения за квартала.

# 177
За добичетата в "Лозенец" : нарочно съм сложила кавичките. Улицата изглеждаше брутално , съгласна съм, че хич не беше градска, дори няма какво да го коментираме ,но говорех принципно: в София е, в град, е недопустимо да се отглеждат животни.

# 178
  • София
Ами той Факултета си е там, до Овча Купел. Цяло голямо циганско гето. Мургавите щъкат навсякъде в района.

# 179
Съжалявам за разочарованието. Трябвало е да направите по-добро предварително проучване. Обиколихте ли района преди да купите?

Общи условия

Активация на акаунт