За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 447
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 501
Пък да не отварям дума колко струва тук. Бях предложила миналата година да ви пращам.

# 646
  • Мнения: 4 287
ММ мърмори като помъкна от там, но не го отразявам, винаги слагам по някое бурканче в колата 😆, ама после яде сладкиши гадта.

# 647
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
В Билла днес видях конд. мляко по 2.99 лв.

# 648
  • София
  • Мнения: 12 213
Испанското Дулсе де Лече го има само в Метро, това е оригинала и нищо друго не може да се сравни. Да, може да се ползва руското,  но това което е карамелено, но не е същото. Това, испанското , е като шоколад, неповторимо е и за пълнежи на  сладкиши е най-доброто. Струва около 8 лв/бурканчето.
Labrex, благодаря точно това е.
В СВА само веднъж съм го намирала, сега го няма, може и да го пуснат отново.

# 649
  • Мнения: 1 978
В мултикукър отворена кутия и отгоре с фолио става за 45 минути такова гъсто и карамелено, поне според някои рецепти. Ако имате, можете да опитате и този вариант.

# 650
  • Мнения: 10 620
Скрит текст:
Сгущенката се прави от варено кондензирано мляко и двете не са равнозначни. В Лидл не съм виждала, там има само кондензирано мляко. В Березка са два вида - по-гъсто и по-рядко, което е важно за някои рецепти. В Метро има също истинско дулсе.

Сгущенка -кондензирано мляко


Варена сгущенка - отговаря на дулсе де лече


В Берьозка има още няколко вида варена сгущенка с различни вкусове -ванилия, кафе.....

Да, точно това имах предвид, ако не е станало ясно. Дулсето е варено кондензирано мляко. Може да се направи и вкъщи. Истинско в Метро. Вареното кондензирано, карамеленото, в Березка е два вида. В Лидл не съм виждала.

# 651
  • Мнения: 9 443
имаше  преди година-две, но явно беше временно в асортимента. От Била съм купувала френско в бурканчета, много хубаво. После купувах в метални кутии готово. Не толкова добро, но става.

# 652
  • Мнения: 2 266
Имам повече броколи и искам да ги замразя. По принцип ги бланширам. Някой слагал ли е направо сурови, че ме мързи?


Аз най-редовно ги слагам сурови.Нищо им няма.

# 653
  • Мнения: 264
Здравейте,
За тутманик с мая  има ли значение какво брашно се използва? Както и за памук погача?
Благодаря!!

# 654
  • София-Младост
  • Мнения: 24 048
Знаете ли в коя от големите хранителни вериги има дулсе (дулче?) де лече?
Има и в Лидл, снимката е от нета, ползвала съм го.


Това съм чувала, че е хубаво, но на мен ми идва скъпичко.

# 655
  • Мнения: 9 443
Да, това е бурканчета, което и аз харесвам.
А другото е сварено от кондензираното им, колажа е от блога на Кокона.
Но кутията на готовото беше подобна, с клип с на капака

# 656
  • Мнения: 10 620
Това лидълското е варено допълнително вкъщи, иначе е бяло. Редовно го ползвам, вече е в нова опаковка. Не е карамелизирано, да не се подведе някой.

# 657
  • Русе
  • Мнения: 2 212
пеп-4o е права, наистина имаше карамелено в Лидл. И аз съм взимала, но явно не им е в постоянния асортимент.

# 658
  • Мнения: 10 620
пеп-4o е права, наистина имаше карамелено в Лидл. И аз съм взимала, но явно не им е в постоянния асортимент.

А, да, може. Аз говоря за постоянния асортимент, за да не се подведе някой.

# 659
  • София-Младост
  • Мнения: 24 048
Явно съм се заблудила и аз смятах, че е в постоянния.

Общи условия

Активация на акаунт