За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 438
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 232
Благодаря ви! Спасих супата с топено сирене и крутони. Стана супер и вече я няма Simple Smile!

# 661
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
За карамелизираното кондензирано мляко, преди години тук, някой каза, че може да си го донаправим в къщи и от тогава , като си купя няколко кутии изгодно, ги слагам в тенджера и вода над тях,и ги варя няколко часа. После- когато им дойде времето.

# 662
  • Мнения: 7 849
Също и най обикновена сгущёнка ако я врътнете в МВ за няколко мин.става карамелизарано кондензирано мляко.

# 663
  • София
  • Мнения: 20 710
Плешка свинска, около 1 кг, колко време трябва да се пече в плик? Пекох около 1 час, обаче не се къса лесно , твърда е и не мога да разбера дали е суха, защото е пуснала доста вода или е недопечена.
Питам, за да знам дали да я сложа още известно време да се пече.

# 664
  • Мнения: 22 867
Също и най обикновена сгущёнка ако я врътнете в МВ за няколко мин.става карамелизарано кондензирано мляко.

Само не с кутията! Joy

# 665
  • Мнения: 5 300
Искам да напоя един пандишпанов блат с ром, трябва ли да разредя рома с нещо, колко ром да сложа?

# 666
  • Мнения: 22 867
Искам да напоя един пандишпанов блат с ром, трябва ли да разредя рома с нещо, колко ром да сложа?

Можеш в подсладено мляко да го сложиш, в сок от компот, в подсладена вода, т.е. в това, с което по принцип си напояваш блатовете. А като количество - опитай течността и си прецени, ако е само за аромат, ще усетиш, ако искаш и алкохол да се усеща - повечко ром трябва да сложиш.
Да допълня, че се сетих за лесната и бърза шоколадова торта на Pela, готови блатове с нейния сироп ставаха много вкусни.

# 667
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 120
Хайде сега дами, да ми подскажете някоя рецепта, в която мога да използвам карамелизирано кондензирано мляко, че в къщи се мота една кутия от Била и, докато ви чета все сладкиши с него ми се въртят в главата. Въобще, къде може да се вложи?
Имам и втори въпрос. Днес от Куфланд си купих едни огромни печурки и се чудех може ли да се панират на филийки или не е ок тази идея?

# 668
  • София
  • Мнения: 12 645
Хайде сега дами, да ми подскажете някоя рецепта, в която мога да използвам карамелизирано кондензирано мляко, че в къщи се мота една кутия от Била и, докато ви чета все сладкиши с него ми се въртят в главата. Въобще, къде може да се вложи?

Медена торта (Торт *Пчелкин дом*)

# 669
  • Мнения: 7 849
Препоръчвам на Марчева блога, който в момента не откривам, но ето една нейна рецепта:
https://recepti.gotvach.bg/r-45735-%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B … D0%B5%D1%80%D0%B0

# 670
  • Русе
  • Мнения: 6 118
Скрит текст:
Хайде сега дами, да ми подскажете някоя рецепта, в която мога да използвам карамелизирано кондензирано мляко, че в къщи се мота една кутия от Била и, докато ви чета все сладкиши с него ми се въртят в главата. Въобще, къде може да се вложи?
Имам и втори въпрос. Днес от Куфланд си купих едни огромни печурки и се чудех може ли да се панират на филийки или не е ок тази идея?


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_23.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_26.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_30.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_8.html

# 671
  • Мнения: 861
Момичета някоя от вас правила ли е морковени трюфели? Намерих рецепта в сайта matekitchen и ме привлече но дали ще стане нещо вкусно?

# 672
  • под тепетата
  • Мнения: 11 107
Що ли ми трябваше да влизам в брошурата на Кауфланд. Образовах се досега що е то бретер. Някой има ли го , ползва ли го? Има ли смисъл от него при наличието на огромно глинено гърне?

# 673
# 674
  • Мнения: 11 797
Момичета, имам пет презрели банана. Какво мога да направя с тях като условието ми е да не е с много захар, тоест някаква по-здравословна и не толкова калорична рецепта?
Пробвала съм палачинки, но все ги прегарям...

Общи условия

Активация на акаунт