За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 458
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Замени го с обикновен кашкавал. Децата ми например не обичат пармезан.

Знаете ли в коя от големите хранителни вериги има дулсе (дулче?) де лече?

# 631
  • Русе
Скрит текст:
Виртуози, помагайте!
Направих крем супа от броколи ( броколи, картофи, масло и сметана + сол ). Но на вкус не бие на нищо! Направо не става за ядене. Дайте идея, мога ли нещо да добавя, за да има поне минимален вкус на нещо Sad
Със сирене, значително подобрява вкуса.Но явно количеството на броколите е повече, те са обезвкусили супата.

Кулинарки, не мога да попадна на добро свинско месо- все ми става твърдо.Спрях да купувам от веригите, взех от месарницата- отново няма промяна.
Моля, дайте ми съвет как месото да бъде крехко в сготвено ястие, а не твърдо и влакнесто. Благодаря.

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/06/blog-post_15.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_7.html

# 632
  • София
Знаете ли в коя от големите хранителни вериги има дулсе (дулче?) де лече?
Лидъл.Кауфланд (щанда с руски продукти),Берьозка. Продава се под име кондензирано мляко или сгущенное молоко(ако е на руски).

# 633
Сгущенката се прави от варено кондензирано мляко и двете не са равнозначни. В Лидл не съм виждала, там има само кондензирано мляко. В Березка са два вида - по-гъсто и по-рядко, което е важно за някои рецепти. В Метро има също истинско дулсе.

# 634
В Берьозка вареная сгущенка търсете, иначе Марчева препоръчваше някакво хубаво дулсе ла лече, но не си спомням какво беше, дано се появи! Simple Smile

# 635
  • Русе
Скрит текст:
Сгущенката се прави от варено кондензирано мляко и двете не са равнозначни. В Лидл не съм виждала, там има само кондензирано мляко. В Березка са два вида - по-гъсто и по-рядко, което е важно за някои рецепти. В Метро има също истинско дулсе.

Сгущенка -кондензирано мляко

Варена сгущенка - отговаря на дулсе де лече

В Берьозка има още няколко вида варена сгущенка с различни вкусове -ванилия, кафе.....

# 636
Открих и дулчето на Марчева, в скрития текст! Simple Smile

# 637
  • София
Берьозка нямаме. Ще търся в Кауфланд, Лидл ми е по удобно, но май последно останах с впечатление, че там няма.

# 638
  • Варна
И в Billa има кондензирано мляко.

# 639
И в СВА вече предлагат дулсе де лече.

# 640
  • София
И СВА нямаме. Благодаря, че погледна в Била и в Кауфланд.

За месото, който пита да кажа. За мен цаката на почти всяко месо да стане крехко е бавно и дълго готвене под фолио или в гювеч.

# 641
Това от скрития текст е испанско и наистина е уникално, но тук не съм го виждала.

# 642
Това от скрития текст е испанско и наистина е уникално, но тук не съм го виждала.

От Метро пише Марчева, че го купува. А аз, колкото пъти отидем до Метро, все забравям да го потърся. Дано на следващото ходене се сетя! Joy

# 643
Ще го търся и аз тогава, че ми е останало само едно бурканче.

# 644
  • here and now
Има го в Метро 450гр е буркана и струва 7 лева и нещо.

Общи условия

Активация на акаунт