За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 689
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  • Мнения: 12 687
Здравейте,
имам останали от свекърва ми кокосово мляко и кленов сироп, които са още в срок на годност и тъй като скоро ще правим помен, иска ми се да приготвя някакъв десерт с тези продукти. За съжлаение не мога да намеря рецепта,  която да включва и двете неща, затова се обръщам за помощ към вас.

Нежни омбре палачинки с плодове - правиш ги спокойно с кокосово мляко.

# 106
  • София
  • Мнения: 6 956
Може би е глупав въпросът ми, но все пак - в момента предлага ли се праз по магазините/сергиите? Хрумна ми да правя супа от свинско с праз, а не знам дали ще намеря... Simple Smile

# 107
  • Мнения: 15 046
От поне десетина дни срещам по магазините за плодове и зеленчуци. Аз пък съм решила да пробвам крем супата с праз, картофи и тиквички, от Мастър шеф, та също ще купувам.

# 108
  • София
  • Мнения: 6 956
Благодаря! И аз хвърлих око на Мастършефската супа, по-натам ще се пробва. Simple Smile

# 109
  • Мнения: 10 697
Уикенда правих чиизкейк, но всички хапнахме по едно парче и сега се чудя как да го съхраня. Мога ли да нарежа на парчета и да го замразя? Блата ми няма брашно и захар, ако е от значение. Само тиква, крема сирене, сметана и яйца. Отгоре е залят с желе от супермаркетите.

# 110
  • Мнения: 1 732
И аз варя Мастършефската супа. Grinning Е,нямам естрагон,но и така смятам,че  ще ми хареса,обичам крем супи.

Лято,как се прави супата с праз и свинско?

# 111
  • Мнения: 7 849
Може ли рецепта за тази мастършефска супа?

# 112
  • Плевен
  • Мнения: 584
Праз видях в Лидъл и Кауфланд.

# 113
  • София
  • Мнения: 6 956
Взех праз от Лидл. Simple Smile

Layla5, аз не съм голям специалист Blush Направила съм компилация от моя предишна рецепта и нещо, видяно някъде. Сварявам свинското, после задушавам морков, лук и праз. Досипвам бульона и слагам картофи и нарязаното месо да врят. Като са готови зеленчуците, добавям домати и застройвам. Подправки първия път сложих на фантазия и се получи добре, затова ги повторих днес - черен пипер, майорана и сминдух. Blush
Дано не пиша някакви глупости, със сигурност има по-вещи в приготвянето на подобни супи.

Стана ли мастършефската, какво сложи освен картофи, праз и тиквички?

# 114
  • Мнения: 1 732
Супер ми звучи твоята супа! Simple Smile Със сигурност ще я приготвя.

О,моята вероятно като изпълнение е далеч от Мастършефската,но пък стана наистина много вкусна.Картофи,тиквички,праз и два моркова сложих.Пасирах я и сипах малко прясно мляко и бучка масло.Като подправка само сол,не можах да измисля друга.GrinningА вчера съм пропуснала какво друго сложиха,освен зеленчуците и естрагона.Rolling Eyes

# 115
  • Мнения: 7 849
Благодаря ви, значи добре позната ми супа с праз и свинско.
Тиквичката малко не ми се връзва, но и не пречи, тя е с неутрален вкус.
Благодаря ви.

# 116
  • София
  • Мнения: 6 956
Билян@, те са две супите, едната със свинско, другата с тиквички. Simple Smile Но децата в Мастършеф  много харесаха тази с тиквичката и естрагона и се заинтересувах.

# 117
  • София
  • Мнения: 12 687
Аз с праз лук правя тази Празена супа с фиде, а от крем-супите, които не са с праз, любими са ми
Крем-супа от печени домати и чушки и Постна доматена крем-супа с пресен естрагон. Yum

# 118
  • Мнения: X
Здравейте, мами Simple Smile Бях чела, че черупките на яйцата са богати на калций и са всъщност много полезни (след като се измият хубаво, разбира се, или след термична обработка). Вие какво мислите по въпроса? Знаете ли рецепти с яйчени черупки? Четох, че се стриват на прах и прибавят в шейк, но съм скептична към яденето на черупки, все пак ако бяха токова хубави, отдавна да сме почнали да ги ядем. Ще се радвам да чуя вашето мнение! И разбира се, да споделите рецепти 😄

# 119
  • Мнения: 4 859
Здравейте, мами Simple Smile Бях чела, че черупките на яйцата са богати на калций и са всъщност много полезни (след като се измият хубаво, разбира се, или след термична обработка). Вие какво мислите по въпроса? Знаете ли рецепти с яйчени черупки? Четох, че се стриват на прах и прибавят в шейк, но съм скептична към яденето на черупки, все пак ако бяха токова хубави, отдавна да сме почнали да ги ядем. Ще се радвам да чуя вашето мнение! И разбира се, да споделите рецепти 😄

Чак рецепта незнам ,но първата ми свекърва редовно консумираше черупки,против остеопороза главно.Измиват се хубаво яйцата ,счупват се да се оттече съдържанието и пак се измиват .Варят се за няколко минути ,изваждат се и се оставят да изсъхнат .На другия ден са готови ,маха се ципичката,лесно става и се смилат с кафемелачка или чопър на прах .На тъмно в шкаф се държат .Една -две супени лъжици с четвърт -половин лимон се разбъркват .Това е .Изчаква се малко и се 'хапва' .
Вкуса е ....на лимон .За здраве се прави ,не толкова ,че е вкусно Grinning
Мисля ,че и за деца можеше ,но не помня пропорцията .
Предполагам и с черупки от варени яйца ще стане ,нейните си бяха домашни .

Общи условия

Активация на акаунт