За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 702
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 5 631
Благодаря на всички за идеите за доматите Hug
Ще направя нещо за бърза консумация и някакъв вид зимнина.

# 91
  • Мнения: 43 463
Кайма имам и трябва да я овкуся за кюфтета на скара. Какви подправки да ползвам? Има ли някакъв трик за по- вкусни кюфтета?

# 92
  • Мнения: 1 732
Може ли накакъв дресинг за зелева салата?
Да не е изцяло с майонеза,а нещо по-леко.

# 93
  • София
  • Мнения: 3 358
Може ли накакъв дресинг за зелева салата?
Да не е изцяло с майонеза,а нещо по-леко.
Ние не слагаме майонеза на зеле.Овкусявам със сол,оцет,зехтин.

# 94
  • Мнения: 593
Кайма имам и трябва да я овкуся за кюфтета на скара. Какви подправки да ползвам? Има ли някакъв трик за по- вкусни кюфтета?
освен обичайните сол, черен пипер на зърна, залепвам едно листо пресна салвия, то като се запече придва аромат и вкус ммм Simple Smile

# 95
  • Мнения: 43 463
Ей, много ме е яд, че нямам салвия. Ще си поискам от свекървата и ще я държа в хладилника, за пробвам следващия път.

# 96
  • Мнения: 15 831
Може ли накакъв дресинг за зелева салата?
Да не е изцяло с майонеза,а нещо по-леко.
Смеси кисело мляко с майонеза 50:50 или 70:30 в полза на киселото мляко. Специфичният майонезен аромат се запазва, но калориите намаляват драстично.

Има и една друга рецепта, пак не е най-нискокалоричната, но е вкусна!
https://barefeetinthekitchen.com/homemade-ranch-salad-dressing/

# 97
  • Мнения: 12 202
Когато се чудя за дресинг на салата, винаги правя този на моята баба - лъжичка сол, лъжичка захар, оцет и олио. Слагат се в бурканче и се разтръсква хубаво, става подобно на майонеза като консистенция. Най-често го правя за зелена салата, но става за почти всяка.

# 98
  • София
  • Мнения: 3 714
Момичета, какво правите с листата на карфиола, броколите и подобни? Аз ги изхвърлям, но си мисля, че могат да се приготвят по някакъв начин...

# 99
  • София
  • Мнения: 485
Момичета, какво правите с листата на карфиола, броколите и подобни? Аз ги изхвърлям, но си мисля, че могат да се приготвят по някакъв начин...

Аз си правя зеленчуков бульон с всички обелки и остатъци от зеленчуци(лук, моркови, карфиол,броколи,тиквички) Единствено с картофи не правя, заради нишестето което има в обелките. Наливам в буркани и замразявам.  А ако правя зеленчукова крем супа си ги слагам директно вътре да се сварят и пасирам с останалите зеленчуци.

# 100
  • Мнения: 4 859
Момичета, какво правите с листата на карфиола, броколите и подобни? Аз ги изхвърлям, но си мисля, че могат да се приготвят по някакъв начин...

'Чипс' на фурна ,в салата ,бульон,супа,баница ,бъркани яйца ...
Зависи дали ще ти харесат на вкус
Хубаво е преди това да се накиснат във вода , да се махнат нитратите ....

# 101
  • Мнения: 548
Здравейте,
имам останали от свекърва ми кокосово мляко и кленов сироп, които са още в срок на годност и тъй като скоро ще правим помен, иска ми се да приготвя някакъв десерт с тези продукти. За съжлаение не мога да намеря рецепта,  която да включва и двете неща, затова се обръщам за помощ към вас.

# 102
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Мляко с ориз и отгоре за топинг кленовия сироп. Вместо мляко, вариш в кокосовото.

# 103
  • София
  • Мнения: 1 424
Здравейте,
имам останали от свекърва ми кокосово мляко и кленов сироп, които са още в срок на годност и тъй като скоро ще правим помен, иска ми се да приготвя някакъв десерт с тези продукти. За съжлаение не мога да намеря рецепта,  която да включва и двете неща, затова се обръщам за помощ към вас.

Фи_Фи, с кокосовото мляко съм правила крем и панакота.Стават с кадифена структура и приятни на вкус.

# 104
  • Мнения: 15 046
Здравейте,
имам останали от свекърва ми кокосово мляко и кленов сироп, които са още в срок на годност и тъй като скоро ще правим помен, иска ми се да приготвя някакъв десерт с тези продукти. За съжлаение не мога да намеря рецепта,  която да включва и двете неща, затова се обръщам за помощ към вас.

Не е много за помен и като количество също, но може да отнесете само за нея в една пластмасова чашка, а останалото да хапнете вкъщи за Бог да прости. Просто заменяш меда с кленов сироп.

https://inthebeniskitchen.com/2020/09/28/%D0%BC%D1%83%D1%81-%D0% … 0%BA%D0%B2%D0%B0/

Общи условия

Активация на акаунт