Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 586
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
  • на последния етаж
  • Мнения: 6 527
Моля ви за рецепти за платика. Имам 2-3 риби, около кило всяка. Имах по-дребни, които обикновено пържа, но тези не знам какво да ги правя.

# 301
  • Мнения: 7 755
Пак ги изпържи, тази риба е най-хубава пържена

Тези по-дебелите кори стават много хубави цигара бюрек

# 302
  • Мнения: 9 134
Здравейте с един сигурно тъп въпрос. Правя овесени бисквити и пише да пека 15мин на 180°. И в други рецепти за тестени неща гледам да се пекат 15-20 мин на 180° - после вътре са като недопечени, клисави, не знам как му казвате на това състояние по вашия край. Въпросът ми е - не е ли недостатъчно това за топлинна обработка? Не че съм блеснала готвачка, ама или градусите, или времето според мен е малко.

# 303
  • София
  • Мнения: 5 266
Здравейте с един сигурно тъп въпрос. Правя овесени бисквити и пише да пека 15мин на 180°. И в други рецепти за тестени неща гледам да се пекат 15-20 мин на 180° - после вътре са като недопечени, клисави, не знам как му казвате на това състояние по вашия край. Въпросът ми е - не е ли недостатъчно това за топлинна обработка? Не че съм блеснала готвачка, ама или градусите, или времето според мен е малко.

И аз имам една рецепта с овесени ядки. Там печенето е дори 10-12 мин. на 180 градуса, така че всичко е наред според мен. По принцип тези сладки като се изпекат стават меки и трябва да се изчакат да изстинат преди да се консумират.

Бисквити с фъстъчено масло и парченца шоколад

# 304
  • Г. О.
  • Мнения: 899
Здравейте. Канена съм на гости и искам да занеса някакъв сладкиш или кекс, но да е без захар. Мисля си да използвам естествената сладост на банани, стафиди, фурми и подобни. Имате ли изпробвана рецепта?

# 305
  • София
  • Мнения: 5 266
Здравейте. Канена съм на гости и искам да занеса някакъв сладкиш или кекс, но да е без захар. Мисля си да използвам естествената сладост на банани, стафиди, фурми и подобни. Имате ли изпробвана рецепта?

Нискокалоричен сладкиш с ябълки и моркови

Бананов хляб с бадемово брашно

# 306
  • София
  • Мнения: 1 654
Здравейте. Канена съм на гости и искам да занеса някакъв сладкиш или кекс, но да е без захар. Мисля си да използвам естествената сладост на банани, стафиди, фурми и подобни. Имате ли изпробвана рецепта?
Харесвам тази рецепта.Има съвсем малко захар,предполагам можеш да я замениш със стевия или да я изключиш.
http://vkusnosbety.blogspot.com/2012/07/blog-post_31.html

# 307
  • Мнения: 81
Аз предпочитам баница именно с по-плътни кори и затова купувам такъв тип и тук. ....
Много ще съм благодарна ,ако ми кажете от къде в България купувате като точените одрински кори(показаните ми приличат на такива)?

# 308
  • Мнения: 1 734
За София купувам точени кори на килограм от Млекаря 75, има ги на доста места вече.

# 309
  • Мнения: 4 100
За София купувам точени кори на килограм от Млекаря 75, има ги на доста места вече.

Да, супер са там корите.
В кюфтетата не слагам хляб, а размесвам каймата със студена вода. Каймата става много пухкава.

# 310
  • София
  • Мнения: 2 556
Какъв е крема за торта Червено кадифе?

# 311
# 312
  • Мнения: 979
https://prikachi.net/image/xqffl

Как се прави пица с това тесто. Нямам представа,до сега не съм правила с него. А инцидентно отидохме до Лидл и не бях подготвена със списък грабнах на бързо 2-3 неща и това беше едно от тях.

# 313
  • Мнения: 3 274
Както със всяко друго. Редиш плънката отгоре и печеш 10 до 15 минути в зависимост от фурната ти. Можеш преди това леко да го поразтеглиш, за да изтънее.

# 314
  • Мнения: 979
Благодаря.Hug

Общи условия

Активация на акаунт