Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 585
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 4 416
Чудя се защо броколито не е желателно да се яде в сурово състояние? Grinning Тъй като искам да го опитам по този начин.

Може да се консумира и сурово и термично обработено .Също и карфиола .
Изкисни го в студена вода ,може да я смениш няколко пъти ,но преди години редовно си го консумирах сурово с лимон и зехтин .Въпрос на вкус .Не съм чувала да е вредно в този си вид .

# 286
  • Мнения: 1 010
Момичета, имам три излишни хляба. Какво мога да направя с тях? Грехота е да ги оставя да мухлясат.

Страта
(Италианска запеканка от хляб и...)

http://ilianabalk.blogspot.com/2017/01/blog-post.html?fbclid=IwA … 2nfMUyILjZJdYJEdc

Венец „Фантазия“ от стар хляб и още нещо
https://lubopitko-bg.com/venecfantaziq.html

Сладки рулца - десерт с филии хляб и сладко от кайсии
https://www.24chasa.bg/Article/2326758

# 287
  • Мнения: 172
lady_gothic, всички все ми казват да не го ям сурово, а задушено.И така и не мога да разбера какъв е проблемът на суровото броколи Grinning
В интернет чета, че и сурово е полезно.

# 288
  • Мнения: 19 166
Суровото броколи дразни стомаха при проблеми от типа на гастрит, ентероколит......Иначе си е ок, и аз го обичам сурово, карфиола също, слагам го в салатите суров, хрупам го като заек морков денем когато се присетя.Simple Smile

# 289
  • Бостън
  • Мнения: 7 315
Обичам и аз сурово броколи (както и карфиол, зеле, брюкселско зеле!)

Една салата от мен със сурово броколи.


За дресинга 2-3 лъжици майонеза са достатъчни, смесвам с кисело мляко, ако искам да избягам от калориите на сметаната. Салатата търпи всякакви вариации, но ябълките и броколито са основата.

В темата за салатите се бяхме развихрили на тази тема, имаше доста идеи.

# 290
  • Мнения: 172
Благодаря за салатата.Hug
И мен сурово много повече ми харесва броколито.Чудех се дръжчиците ядат ли се?И за тях ми казват че не били ядливи.А са много сладки Grinning

# 291
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 107
И дръжчиците и пънчето се ядат.
Пънчето го беля и отива в супата.
Въобще малко експериментиране не вреди.

# 292
  • Русе
  • Мнения: 2 914
Скрит текст:
Благодаря за салатата.Hug
И мен сурово много повече ми харесва броколито.Чудех се дръжчиците ядат ли се?И за тях ми казват че не били ядливи.А са много сладки Grinning

Още една салата с броколито
https://ipeychev9.blogspot.com/2020/10/blog-post.html

# 293
  • тук и там
  • Мнения: 6 126
Здравейте. Не живея във БГ и пратих ММ до турският магазин за зеленчуци(там са по-хубави от тези в супермаркета),като му поръчах и да купи и фини кори за баница ако има(като нашенските).Върна се с два пакета такива кори.Турски не знам . До колкото виждам са 4 на брой. Каза,че само такива кори имало там,нямало тънки като българските.

Скрит текст:
 
 

Някой знае ли дали стават за баница(класическа)?Препоръки как да работя с тях?На мен ми приличат на кори за гюзлюми..

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 12:49 от Kaisia

# 294
  • София
  • Мнения: 4 601
Аз предпочитам баница именно с по-плътни кори и затова купувам такъв тип и тук. С тънките, баничката става по-хрупкава, с тези малко по-длетава във вътрешността, но у нас такава се харесва.
Ако ще правиш вита баница, можеш да разрежеш кората по диаметъра, да сложиш плънката в широкия край и да навиеш на пура, която завиваш в тавата. Ще ти станат 8 пури в твоя случай.

Аз обичам редена баница и затова просто ги намачквам в тавата (т.к. диметърът им е по-голям от този на тавата). Слагам 2 намачкани една върху друга с мазнина между тях, после плънката, после още 2 намачкани една върху друга. Нарязвам баницата на квадрати и заливам със заливка. После пека.

# 295
  • Berlin
  • Мнения: 9 461
И аз с такива правя баница, в България дори нарочно търсех такъв тип кори. Много добре ми се получава винаги, правя по рецепта с майонеза.

# 296
  • София
  • Мнения: 1 654
Kайсия,и аз съм правила от такива по- плътни кори вита баница. Но аз не режа кората, а направо върху нея ръся продуктите за баница,навивам я на "пура",после в тавата на "охлюв" както на картинката от опаковката.

И да задам въпрос.С какво мога да заменя хляба в сместта за пържени кюфтета.Имам малко хляб,но не ми се купува от магазина.

# 297
  • София
  • Мнения: 5 266

И да задам въпрос.С какво мога да заменя хляба в сместта за пържени кюфтета.Имам малко хляб,но не ми се купува от магазина.

Галета.

# 298
  • Мнения: 24 333
Аз хляба не го замествам, просто не го слагам.

# 299
  • Мнения: 19 166
Може и настърган картоф вместо хляб. Имаме приятели, предпочитат без хляб кюфтетата, защото искали да ядат месо, а не хляб. На мен пък с хляб са ми по-вкусни, т.е. някак по-пухкави и меки ми стоят, само с месо са ми твърди/плътни. Ама, вкус.........

Общи условия

Активация на акаунт