За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 005
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 5 133
Скрит текст:
Освен зеле, свинско и морковчета какви други подправки слагате на свинско с прясно зеле?- Дафинов лист, червен пипер, черен пипер.....още?
Скоро готвих, но постно. Слагам и домати и чесън, освен моркови. Подправки - черен и червен пипер, чубрица и дафинов лист.

На зелето подхожда ли чубрицата като подправка? Аз винаги съм слагала само копър.

Да, според моя вкус. Копър не съм слагала, сега разбирам, че върви на зеле.

# 361
  • Мнения: 5 300
Аз на прясното зеле слагам кервиз, за копър и аз за първи път чувам.

# 362
  • Мнения: X
Може ли рецепта за сочни картофени кюфтета (на фурна), винаги ми стават едни сухи.

# 363
  • Бостън
  • Мнения: 13 550

Agent Provocateur,
Имах предвид и тях да напрравиш на принципа на дивата ферментация, не се мачкат карфиол, краставички и моркови:)

https://albisrecipebook.blogspot.com/2018/02/blog-post_6.html
Много благодаря! Simple Smile

# 364
  • София
  • Мнения: 11 721
Може ли рецепта за сочни картофени кюфтета (на фурна), винаги ми стават едни сухи.
Ще ти подам моите рецепти , които ползвам, но винаги слагам по нещо допълнително т.е. видове сирене , на тази страница имам две рецепти, погледни ги, на едната, най-вече на първата, си личи , че изобщо не са сухи, много са ми добри рецептите, те не са мои, разбира се, ползвала съм ги от другаде  и съм посочила и източник.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B7%D0%B5% … amp;by-date=false

# 365
  • Бургас
  • Мнения: 1 986
Има ли уред, с който може да се измери %-съдържание на оцета?   Трябва ми за моя , домашен. Не намерих нищо с търсачката.  Благодаря.

# 366
  • Мнения: 1 207
Здравейте.
Моля за изпитана рецепта за тесто с  мая.
Правила съм такова много отдавна, но  нямам никакъв спомен. Разполагам с 2×7 г суха мая, прясно и кисело мляко, яйца, брашно.
Много ми се ще да го замеся тази вечер, за да втасва до сутринта.
Благодаря предварително на всеки отделил от времето си и споделил рецепта.

# 367
  • Бургас
  • Мнения: 1 986
Аз си харесвам "Тесто Боби" и го правя за пици и мекици.
https://www.bg-mamma.com/?topic=360574

# 368
  • Мнения: 1 207
Аз си харесвам "Тесто Боби" и го правя за пици и мекици.
https://www.bg-mamma.com/?topic=360574

Много благодаря!

# 369
  • Мнения: 2 147
Имам силиконови форми за мъфини (от по-дълбокия тип). Бихте ли ми дали идеи дали мога да ги използвам и за друго, освен тестените кексчета? 🙂 Лесно се почистват, а и винаги слагам няколко форми във фурната, удобни са ми. Благодаря предварително! 😊

# 370
  • Мнения: X
Може ли рецепта за сочни картофени кюфтета (на фурна), винаги ми стават едни сухи.
Ще ти подам моите рецепти , които ползвам, но винаги слагам по нещо допълнително т.е. видове сирене , на тази страница имам две рецепти, погледни ги, на едната, най-вече на първата, си личи , че изобщо не са сухи, много са ми добри рецептите, те не са мои, разбира се, ползвала съм ги от другаде  и съм посочила и източник.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B7%D0%B5% … amp;by-date=false
Благодаря! Аз направих по подобна и станаха сочни. Следващия път задължително ще пробвам и твоята с различните сирена, много ги обичам.

# 371
  • Мнения: 12 950
Имам силиконови форми за мъфини (от по-дълбокия тип). Бихте ли ми дали идеи дали мога да ги използвам и за друго, освен тестените кексчета? 🙂 Лесно се почистват, а и винаги слагам няколко форми във фурната, удобни са ми. Благодаря предварително! 😊
- Яйчени мъфини - това са си на практика омлети във формичките. Разбиваш си яйца, може малко прясно мляко/сметана, овкусяваш както харесваш и вътре я зеленчци, я сирена или шунка нарязани.
- Пълниш с омесена кайма като за кюфтета и в средата бодваш кашкавалче/гъбка/половин варено яйце/кисела краставичка или каквото ти се иска (или ти се пречка в хладилника).
- Ако са достатъчно дълбоки - popovers стават и в силикон също, не само в метални форми.
- Освен за печене във фурната можеш в тях и желирани неща да слагаш - дали примерно компот или сок с желатин, дали салата снежанка с добавен желатин и във формичките - много ефектно става  почти без допълнителна занимавка.

# 372
  • Мнения: 10 395
Да си кажа и аз за зелето. Никога не слагам домати и червен пипер, някак много ми стои като яхния. Като го правя постно - готвя го с олио, черен пипер и сол. Когато е готово - размесвам пресован чесън и копър. Обичам да го ям поръсено с лимонов сок.
Когато го правя с месо - мариновам месото предварително - олио, червено вино или друг алкохол (напр. водка или ракия, каквото имам подръка), черен пипер, чесън, може и соев сос. След това слагам зелето без подправки, само със сол, овкусява се приятно от месото.

# 373
  • Мнения: 1 427
Някоя изпитана рецепта със зелен боб? Нещо по интересно от традиционната яхния ми се ще...Sunglasses

# 374
  • Мнения: 269
Моля за рецепта за вкусни ореховки.
Преди съм правила,едни ставаха,други не. Само хабя орехите...Мин.седмица три пъти правих и все различни ставаха.Слагам белтък,едро смляни орехи,малко захар и ванилия.Пробвах с разбит на сняг белтък,после с белтък на пяна,или само леко разбъркан с вилица и добавям ост.продукти...не се получават добре.Искам отвътре да са леко дъвчащи,а отвън хрупкави.
Къде бъркам?

http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2018/03/orehovki-bulga … rless-walnut.html

Общи условия

Активация на акаунт