За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 512
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
  • София
1 ч.ч. меко краве масло колко грама трябва да са?
Би трябвало да е 200 г. Това в чаши страшно много ме затруднява, ей сега бяха пуснали  рецепта за мъфини с ябълки, в  една тема,  били страшно хубави на Супичка от блога й, ама всичко е в някакви чашки, та даже и кафена чашка, ами отхвърлих рецептата й, независимо колко са хубави, да си я прави тя. Моите чаши са по 300 , 350 г. Не обичам да работя с чаши, това е несериозно като кулинар, има си мерки и мерките са грамове и килограми,  литър, милилитър, това е.

# 526
Американските рецепти са в чаши, като си имат точни такива мерителни чашки, които се продават в комплект.

# 527
Вярно е, но това важи само за американските рецепти Simple Smile Прехвърля ли по бг рецепти и всичко става пълна мъгла - такава чашка, онакава чашка, печене до суха клеча, та стигна до на майка ми упътванията "да се затисне с 20 списания Пралели" нещо си Laughing

# 528
  • Варна
Стандартната чаена чаша е 200млл.

# 529
  • София
Американските рецепти са в чаши, като си имат точни такива мерителни чашки, които се продават в комплект.
Много амеркан. рецепти  най -долу посочват европейски мерителни единици, което е голямо удобство, примерно така е Natasa`s Kitchen, има и други. Много често се публикуват техните мерителни чашки/лъжица по колко грама са и съм си ги извадила, за да ги имам винаги под ръка. Така например 1 "пръчка" масло при нас отговаря на 113 г масло т.н. Всички вече ги зная , при тях 1 чаша брашно е 150 г за хляб и 130 г за сладкиши и т.н.

# 530
  • на последния етаж
Да, и моите чаени чаши са с различна големина. Децата са извадили една рецепта за вещерски сладки за утре, а всичките мерки са в чаши. Rolling Eyes

# 531
  • софия
Да, и моите чаени чаши са с различна големина. Децата са извадили една рецепта за вещерски сладки за утре, а всичките мерки са в чаши. Rolling Eyes
аз пък винаги съм ползвала старите рецепти - с чаши,супени  лъжици и т.н. напълно достатъчно е да се ползва 1 чаша като мярка - за брашно, олио, орехи и т.н. даже ми е по-лесно. кухненското кантарче гасне редовно - независимо колко нова е батерията.

# 532
Като стана въпрос за чаши и мерки, точно Супичка има в блога си колко грама е всяка чаша, има и снимки.
Марчева, не отхвърляй рецептите ѝ, много са сполучливи. Правила съм почти всички нейни рецепти за мъфини и провал съм нямала. 🌹
Аз също ползвам старите рецепти с чаши и лъжици.

# 533
  • София
Момичета, ще правя кренвиршки с бутер тесто, но не знам дали трябва да разточвам тестото?

# 534
Може  да разточваш, може и да не.

# 535
  • Враца
Здравейте.
И аз имам един бърз въпрос. Вчера си купих една пържена царевичка от обичайното място, но този път е доста овлажнена. Как мога да я оправя? Дали в микровълновата или във фурната? Какво ще ме посъветвате?

# 536
  • София
За шоколадова глазура на един сладкиш може ли да смеся 1:1 шоколад и сметана (ганаш искам, но не знам в какво съотношение да ги смеся)?

# 537
  • София
За шоколадова глазура на един сладкиш може ли да смеся 1:1 шоколад и сметана (ганаш искам, но не знам в какво съотношение да ги смеся)?
170 г - черен кувертюр, 180 мл - сметана 35%   и 1 с . л . масло

# 538
  • Русе
Скрит текст:

Шоколадов ганаш – млечен /черен/ шоколад – 100 г, течна сметана – 50 мл, краве масло – 20 г . В подходящ съд на слаб огън загрявате сметаната, след това добавяте натрошеният на дребно шоколад. Бъркате енергично докато се разтопи и накрая слагате маслото. Разбивате до еднородна смес. Отнемате от огъня, оставяте за около минута да изстине и заливате внимателно отгоре изпечения блат.

# 539
Здравейте.
И аз имам един бърз въпрос. Вчера си купих една пържена царевичка от обичайното място, но този път е доста овлажнена. Как мога да я оправя? Дали в микровълновата или във фурната? Какво ще ме посъветвате?
Сложи я във фурната

Общи условия

Активация на акаунт