За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 494
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
  • Русе
  • Мнения: 6 124
Скрит текст:
Рецепта с карфиол да ми дадете? Да не е пържено..

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/09/blog-post_29.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_21.html

# 556
  • Мнения: 861
Момичета може ли сполучливи рецепти за раздяка с извара ?

# 557
# 558
  • Варна и...духом на Босфора
  • Мнения: 2 706
Здравейте.
Мин.година И.Пейч ми даде рецепта за тортен блат,но тефтера ми остана в България.Може ли да помоля пак за рецептата,имаше и гореща вода като съставка.
Благодаря!

# 559
  • Мнения: 934
И аз с въпрос за рецепта за торта. Досега не съм правила, ще взема готови блатове първия път, ще ми се нещо много шоколадово и кремаво, предложения?

# 560
  • Мнения: 849
аз най-често правя този блат, разкошен е. но с него задължително се работи с ринг, много е нежен. Комбинирам с карамелен крем дулче де лече. Приготвям го с сметана.

# 561
  • под тепетата
  • Мнения: 11 109
Сиропират ли се блатовете или това, че кремът е сЪС сметана е достатъчно и не остава сух? Не разбрах откъде дойде солта и колко е? Не е ли много мазнината, това е 1 и 1/2 чаша мазнина?

# 562
  • Русе
  • Мнения: 6 124
Скрит текст:
Здравейте.
Мин.година И.Пейч ми даде рецепта за тортен блат,но тефтера ми остана в България.Може ли да помоля пак за рецептата,имаше и гореща вода като съставка.
Благодаря!

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/07/blog-post_28.html

# 563
  • София
  • Мнения: 12 645
И аз с въпрос за рецепта за торта. Досега не съм правила, ще взема готови блатове първия път, ще ми се нещо много шоколадово и кремаво, предложения?

Не става ясно за какво точно питаш.

# 564
  • Мнения: 934
Сигурно, като не разбирам Grin
Ами за някакъв шоколадов крем предполагам (който е подхоящ за торта), тъй като блатове ще купя и предполагам трябва да сглобя нещата?

# 565
# 566
  • Русе
  • Мнения: 6 124
Скрит текст:
Сигурно, като не разбирам Grin
Ами за някакъв шоколадов крем предполагам (който е подхоящ за торта), тъй като блатове ще купя и предполагам трябва да сглобя нещата?

Не точно шоколадов крем, но става много сочна тортата.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/02/blog-post_18.html


Можете да използвате крема и заливката на тази торта
https://ipeychev9.blogspot.com/2018/12/blog-post_22.html

# 567
  • Мнения: 849
Сиропират ли се блатовете или това, че кремът е сЪС сметана е достатъчно и не остава сух? Не разбрах откъде дойде солта и колко е? Не е ли много мазнината, това е 1 и 1/2 чаша мазнина?
Солта е една шипка, забравила съм да я напиша. Не е много мазнината, затова казах, че става много нежен блат но си струва. Доста сочен се получава, но се сиропира. Според блата правя сироп, точно за този шоколадов блат много отива меден сироп. В една ч.ч гореща вода растварям 4 с.л мед. Слагам върху всеки блат докато се сиропира хубаво. Колко сироп ще сложиш зависи колко е дебел блата дали ще разрежеш на 3 или 2 блата. Аз го режа на 3.

# 568
  • Мнения: 2 783
Мога ли да замразя пълнени пиперки с кайма и ориз? Искам максимално да си спестя времето за готвене вечер. Ако да, сместа съвсем сурова ли трябва да е, или леко запържена?

# 569
  • под тепетата
  • Мнения: 11 109
Благодаря, G.kehaiova!

Общи условия

Активация на акаунт