Идва есен с шарени листа и ни носи втората черта. ~бебеправене 379~

• 31 790
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
Believe, аз и съм слагала, и съм пила утрогестан. Уж при вагиналното поставяне се усвоявал по-добре, при последния ми трансфер обаче беше плачевно нивото на прогестерона и от клиниката ми смениха приема след 4 дена от вагинален на орален. Понеже ми действаше много зле оралното приемане сутрин го поставях, полежавах малко докато се разбудя и ставах, както Одри каза една част си изтичаше, но не всичко, а вечер го приемах през устата. Добре е да го приемаш сутрин и вечер, а не на своя глава да сменяш; и да има около 12 часа между таблетките, не го слагай с еутирокса...

sea.sea стиснати палчета и за теб и после чакаме отчет Grinning

# 121
Reborn, стискам ти много палци да гушкаш пухкаво и здраво бебче и до последно да расте и остане на топличко при мама. Heart
sea.sea ех, че вълнуващо! Чакаме после ъпдейт Hug
N.Diaz бъди силна и съм сигурна че и твоето чудо е точно зад ъгъла и аха-аха ей сега ще дойде. Разбирам как се чувстваш, макар и да не съм преживяла загуба. При мен раздразнение е най-голямо от приятели и познати, които дори не искат бебе, но то пък станало от първия път, на майтап Rage Малеее..откачам! Пък нека някой да каже че завиждам. Всеки има право да се чувства както иска, няма защо да ти е неудобно Blush

# 122
  • София
Борнче,дано бебо почне да расте все повече и повече. 🍀
Уинтър,чакаме добри новини,дано е въпрос на време.
Сий,стискам палци,знаеш 👍
Аз съм малко на системи,лежа и чакам преглед в края на месеца.
Мисля ви,чета и чакам плюсчета от сърце.❤

# 123
  • София
Всичко е наред засега, чухме сърчицето. По календар 8 г.с и 2 дни, по ехограф 7 г.с и 3 дни, ама докторът каза, че за сега всичко му изглежда нормално. Вика ме след 2 седмици пак. Благодаря ви за подкрепата за пореден път.
И накрая да се похваля, че от една седмица не съм пускала ЧХГ. 😂😂😂

# 124
Така, значи има хора, на които им доставя явно садистично удоволствие да изтъкват щастието си пред човек, който жадува за същото. Направо споделеното по-горе си е чиста форма на издевателство (черпене за г.с. и постоянно тръбене за бременността) и си просят не просто хейт, ами и нещо гадничко да им причиниш или кажеш, за да си го върнеш. Ако не, те си трупат лоша карма така или иначе.
Не съм фен на отмъщението и даже от завистта си към бременни съм се срамувала и съм се страхувала ...така де Господ да не ме накаже:D Ообаче там където не се поставят граници , ги поставяме ние. Освен това не доумявам подобно изтъкване по принцип, бременността е толкова деликатна , всичко се случва ... А и всеки рано или късно ще има деца, толкова е естествено като състояние, че не виждам къде е повода за гордост. Роди го, огледай го и го възпитай достоен човек, пък тогава се гордей.

Иначе всичко споделено от вас ми е до болка познато, и за съжаление така като тръгне, от трудното забременяване, така и си го носиш притеснението и болката до края в повечето случаи, а притесненията не са по-малко след положителния тест.

През периода, в който бях в тази темичка, нерядко съм избухвала с подобни емоции. Мен непознати майки леко са ме натъжавали примерно, но без лоши чувства и завист. Повечето пъти сядах да наблюдавам бебешорите по площадките и си визуализирах как и моето дете един ден ще играе там. На бременните във форума също се радвах искрено, защото заедно преминавахме през всичко и само тук съм намирала разбиране.

Е, в близкия ми роднински и приятелски кръг ги изживявах по-тежко нещата. Повечето знаеха, че желаем да имаме дете и не се получава, а въпреки това и сякаш нарочно, постоянно ми пращаха снимки на бебетата си и ми говореха само за това. А и да не знаеш, не е нужно много акъл да предположиш, че семейна двойка от 5 години в очевидно добри отношения не бяга от отговорността за дете, че да ми се подмятат разни изказвания от сорта: "Айде, не се ли наживяхте..."
На мен лично пътят към това да имаме дете , (още неродено де пу пу) беше свързан с осъзнаване на факта колко ужасно егоистични и жестоки могат да бъдат хората и че ми е нужна промяна на приоритетите и действия към сбъдване на целите , без значение кой какво мисли.

Искам да ви дам кураж и да ви уверя, че всички ще забременеете и ще имате деца. Толко народ се изреди през тази тема само, че знам какво говоря Simple Smile Също така, не отлагайте посещението при ретродуктивен специалист, защото и там отнема време и няма гаранции ..

Борнче, силни прегръдки, ще ти пиша на лично.

# 125
Борн, твоето бебче беше едно от първите, за които много се радвах в групата. Дори и по-рано, вярвам, че срещата ви с твоето слънчице ще ти донесе освен притеснение и много радост! Хубаво е, че се подготвяте, да се минимизира риска! И да ти е добър доктора, за неонатолог др. Радка Масларска е разкошна, в Токуда е. Успех и силата да е с вас! ❤️ ❤️ ❤️ И много скоро да се приберете заедно всички вкъщи, без неприятни спомени от предстоящото раждане! ❤️ ❤️ ❤️

# 126
Борн, не мога да ти кажа да не се притесняваш, не е най-страхотният период това, което изживяваш... но те моля с цялото си сърце да вярваш, малката ангелска душичка е борец, който ще се справи с всичко, ще се бори, ще порасне, ще е страхотна! Ще има очите на тати, устничките на мама, ще е умна и добра! Вярвай! Ще стискам огромни палци за другата седмица, ще се моля всичко да бъде до колкото е възможно наред и с никакви последствия! Прегръщам те!
Момичета, на всички ви искам да кажа едно... пътят, по който минаваме е достатъчно неприятен и труден и само и единствено ние имаме силата да го направим една идея по-лек. Това може да стане с надежда и положително мислене.
Аз обичам да гледам бебета, обичам да ги прегръщам, да ги целувам, да си играем. Много мой приятелки, когато започвахме с ММ да бебеправим, дори не мислеха за деца. Сега даже са и вече майки, дори аз им давах сякакви съвети по време на бременноста, съветвах ги за лекари, за изследвания. Смисъл, не мога да кажа, че съм ангел небесен, страдам си, мисля си защо при нас не става... но гледам да не се отчайвам и да прекратявам големи, дългогодишни приятелства заради моята болка. Стопирам всяка мисъл, която се прокрадва в мен за самосъжаление. Нито аз съм виновна, че нещата са станали така, нито моите приятели или жените в парка.
И не си помисляйте, че ви съдя, момичета, в никакъв случай, казвам просто, че така само и единствено си докарвате още по-голяма мъка... а наистина нямаме вина, нека не си стъжняваме живота още повече!
Аз знам, ама съм сигурна просто, че всяка двойка, която иска с цялото си сърце дете ще има.  Ще има най-обичаното, най-красивото и прекрасно създание!
Момичета, ще стане! Въпрос на време е, ще прегърнем света си, ще го целуваме всяка вечер, ще ни ядосва и ще ни кара да летим в облаците.
Прегръщам ви всичките мамчета тук и знайте: няма да е все така !

# 127
И аз стискам палци всичко да е наред!

# 128
Днес, прибирайки се от работа, минах под една красива дъга и пожелах за всички ни здрави бебета и щастлив край на тази трудна борба:
Скрит текст:

# 129
Момичета благодаря ви за отговорите. Ще продължа да го пия, ако не издържа ще го пия вечер а сутрин ще го слагам. 🤗
Марго ❤️
Лека и спокойна вечер!

# 130
Борнче, стискам ти много палци, благославям те всичко да е наред, да родиш здраво бебе и да си добре и да се приберете здрави и щастливи вкъщи Heart
Знам за няколко случая, в които бебетата изоставаха, но майките не обръщаха внимание на докторите и после родиха по-големи бебета от очакваното. Пожелавам ти и при теб така да бъде Hug Flowers Four Leaf Clover Heart
Марго Heart
Believe, според мен трябва да го слагаш, защото съм чела че има ужасни странични ефекти ако се пие, или най-добре както си написала можеш да го пиеш вечер, защото ефекта при пиене може да е по-добър. стискам ти палци Hug

# 131
  • Blondeville
Борн, включвам се за кураж! Току що приспах един младеж, за който АГ по ЗК беше написала същото “интраутеринна ретардация”, говореше за ретардирал плод, и тн. Нямам тромбофилии, бях с добър кръвоток, плацентата добре, никога не съм имала високо кръвно. Родих бебе 2700 гр в 38+3, което е вече младеж  на почти 4 и ми спира тока - здрав е, много умен, много енергичен, помни изключително добре, и е много приказлив. Тогава бях ходила и при Сигридов, който ми каза че ще родя здраво дете, д-р Илиев от Токуда ми каза същото, д-р Ташков ми каза същото.

Дъщеря ми също цяла бременност вървеше малка и се роди в 39 седмица точно със същите мерки -2700, 48 см. И тя е същата хала като батко си - здраво, будно и умно дете, говори повече от връстниците си. Тъй като тогава ходех вече само при Ташков/Сигридов, нито веднъж не чух, че плодът е ретардирал, въпреки размерите си и имах спокойна бременност.

Пиша всичко това за да успокоя поне донякъде майчиното ти сърце - дори и по-рано, дори и по-малко, съм сигурна, че ще имаш напълно здраво дете! Вярвам, че си в добри ръце и следят всички показатели постоянно, и няма да допуснат бебето да страда вътреутробно, така че всичко ще бъде наред, 34 седмица е 8-и месец, много деца се раждат тогава! Знам, че няма нищо, което да те успокои в момента, но има толкова много бебенца, които се раждат дори под 1 кг, и растат напълно здрави.

Вярвай и кураж!

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 21:52 от blondie_anna

# 132
Борнче, всичко ще е наред. Казвам ти го, желая ти го като родена 1,5 кг и преживяла първите си 2 месеца в кувьоз преди тоооолкова много време. Медицината и нивото на неонатологията е във ваш плюс сега. Да, за майката е непосилно да избегне мъката, тревогите. Докато не я видиш гукаща, смееща се, наддала - притесненията ще са постоянни. Но бебка ще се справи, сигурна съм! Ще се справите заедно с това изпитание!

# 133
Reborn пожелавам ти всипко да е наред с вас.
Моя приятелка преди 2 месеца роди момченце 2.100,вече се разхождат навън, детенцето расте... Вярвай, че и вие ще се прегърнете и всичко ще протече по възможно най-добрият начин. Стискам палци.

# 134
Lira, какви системи? Добре ли си? Стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт