Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 32 528
  • 795
  •   1
Отговори
# 165
И кое е логичното? Всеки месец детето по 14 дни карантина и ние с него. Кой ли частник ще ни търпи на работа? А без работа, няма хляб. Е, ако си на държавна работа и заплатата ще вдигнат, но не всеки може да се уреди с държавна работа. Те маски не слагат както трябва, нито някой ги глобява, хайде сега семействата без доходи.

# 166
  • Стара Загора
И да пропусне две седмици от уроците си Sad.

# 167
С каква диагноза, страх? 🙂

# 168
  • Варна
Да, сигурно Tired

# 169
На какво основание ще си спрете другото дете? По семейни причини е седмица отсъствието, останалите дни как ще ги извините? Дъщеря ми е в карантина от днес, синът ми е на училище Sad

Предполагам, че такива случаи ще зачестяват и всеки ще трябва да решава как да реагира.

Не знам как ще ги извиня. Вероятно ще намеря начин. Същото е и ако в класа на детето  има съученик, чийто брат/сестра е контактен и карантиниран. Надявам се поне да ни уведомят в такъв случай, макар че вероятно ще разберем от самите деца, ако на някого от тях брат/сестра е контактен и стои у дома под карантина. Затова трябваше да увеличат дните за отсъствия по преценка на родител.

Тепърва има да решаваме казуси...

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 11:21 от Iris04

# 170
На какво основание ще си спрете другото дете? По семейни причини е седмица отсъствието, останалите дни как ще ги извините? Дъщеря ми е в карантина от днес, синът ми е на училище Sad

Предполагам, че такива случаи ще зачестяват и всеки ще трябва да решава как да реагира.

Не знам как ще ги извиня. Вероятно ще намеря начин. Същото е и ако в класа на детето ми има съученик, чийто брат/сестра е контактен и карантиниран. Надявам се поне да ни уведомят в такъв случай, макар че вероятно ще разберем от самите деца, ако на някого от тях брат/сестра е контактен. Затова трябваше да увеличат дните за отсъствия по преценка на родител.

Според мен, ако подадете молба децата да се обучават само онлайн и родителите сте home office, ще ви останат само казуси като Кауфланд. 🙂

# 171
И кое е логичното? Всеки месец детето по 14 дни карантина и ние с него. Кой ли частник ще ни търпи на работа? А без работа, няма хляб. Е, ако си на държавна работа и заплатата ще вдигнат, но не всеки може да се уреди с държавна работа. Те маски не слагат както трябва, нито някой ги глобява, хайде сега семействата без доходи.
14-те дни може да останат само за заразените, а контактните да ги тестват на 5-ти ден и който е отрицателен да се връща към нормалния ритъм.
Само, че са се стиснали за тестовете (нищо че с 3-4 теста на пулове може да изследват цял клас).
Най-лесно е да не се прави нищо, като няма тестове няма и бройки...

# 172
Ей сега разбрах за заразен учител в училището на детето. А то ми казва, че в междучасията не е видяло учител или чистачка с маска. И заради безотговорност най- лесно карантинирай семейства.

# 173

Най-вече ме притеснява връщането на карантинираните класове в училище, ако не ги тестват (както предполагам ще е случаят). Децата може да нямат или да развият съвсем леки симптоми, но да са заразени и след карантината да се върнат в у-ще нетествани...

# 174
За мен най-чистият вариант е, който има възможност за хоум офис и желание най-вече, да пусне молба детето му да учи от вкъщи. Така всички, които имат притеснения от различно естество ще могат да се чувстват по-спокойни. Вярно е, че липсата на социален контакт ще се отрази, но да се надяваме, че ще е временно положение. Слагат се по едни камери в стаите и обучението си върви за двата вида ученици - присъствени и домашни.
Аз не мога да си позволя хоум офис - въпреки, че с моятна професия няма проблем. Просто не ми дават Smile Явно съм от тези незаменимите, с които по принцип гробищата са пълни..... Smiley А сега нещо работа да се търси не е ОК, без заплата дасе остава също не е добре.
Истината е, че лятото имаше кой да гледа детето, но то пак си ходеше на занималня в училището. Така че аз си предпочитам присъствено. Но не всички са като мен.
Не мога да разбера защо всики политици са на принципа на английската кралица: Защо да бъде просто, като може да бъде сложно.....
Карантината мисля, че е нормално да бъде до 7 дни, доколкото съм говорила с лекари..... Ама то вече съвсем се обръках от толкова приказки и информация - разбира се, всичките са разнопосочни Smile
Вече нямам сили да се нервирам - квот такоа

# 175
  • София
Така е. Карантинират съучениците на положително дете. Но тя иска да карантинират и родителите на контактното дете. Утре ще поиска и колегите на родителите, че с колегите повече време си заедно.

Ами то е съвсем логично - или според вас е по-нормално да се карантинира контактно дете, а братчето и сестричето му и родителите му не. Нали ако се е заразило вероятността да зарази и тях никак не е сравнима с тази в магазина. Ако целим да прекъснем веригата, това е логиката

Обаче просто няма икономическа възможност за такива мерки, възгледите на РЗИ относно карантинирането са тайнствени и непонятни и  и затова са решили нещо - а именно, само контактното дете да е карантинирано, а всичките му роднини, живеещи с него в едни помещения денонощно, да си пасат по работните места, в училище, в градина... Това е политическо или икономическо решение, а не медицинско. Сигурно  се надяват да не разнасят много, или ако се позитивират да карантинират там,  и така.

Аз, впрочем, ако детето ми е контактно/съученик на позитивно не бих си пуснала и другото на училище, въпреки че може и вероятно повечето хора биха го направили. Виж, дали повечето биха били окей братче на контактно дете да седи до тяхното в даскало, не знам. То ще се чуе.

Не е въпрос на лично мнение. Карантината извинява отсъствията. Карантината на някой друг - не. Т.е. искаме или не, братята и сестрите нямат много избор да не ходят на училище.

Той/тя няма право да издаде такава бележка. На какво основание ще спре здраво и неконтактно дете от училище. Основанието "намирам, че така е редно" не важи пред закона...

# 176
Добре де, нека погледнем така.. 4 членно семейство: едното дете е  първи ред контактно взето под карантина. Братя сестри и родители са 2 ред и не си седят под карантина и си продължават по старо му.. и идва следния въпрос: Ами, ако това дете карантинираното се е заразило неговото семейство не става ли автоматично 1ред контактно. И в следващия момент започват да се търсят контактни на тях... и т.н и става дълга и широка.. Не е ли по добре и лесно в случай, че един член на семейството е контактен другите също да си седят у дома. И така да може евентуално, да се прекъсне веригата на последващи контактни и заразени.

# 177
Добре де, нека погледнем така.. 4 членно семейство: едното дете е  първи ред контактно взето под карантина. Братя сестри и родители са 2 ред и не си седят под карантина и си продължават по старо му.. и идва следния въпрос: Ами, ако това дете карантинираното се е заразило неговото семейство не става ли автоматично 1ред контактно. И в следващия момент започват да се търсят контактни на тях... и т.н и става дълга и широка.. Не е ли по добре и лесно в случай, че един член на семейството е контактен другите също да си седят у дома. И така да може евентуално, да се прекъсне веригата на последващи контактни и заразени.
По тази логика да ни затворят пак всички ...

# 178
За да не ни затворят пак всички трябва да се прекъсват контактните вериги, само че като гледам целта не е такава, тъй че ще видим.

Явно ще е въпрос на късмет, все пак може и да има класове, в които въобще да не се появи позитивен ученик, други може да ги карантинират през десет дни...

# 179
Ами, ако... не е основание докато не се докаже зараза.

Общи условия

Активация на акаунт