Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 32 513
  • 795
  •   1
Отговори
# 150
Колкото по-малко се отразяват, толкова по-добре. Хич да не се отразяват -най-добре. Достатъчно е, че броим разни други, няма нужда да броим учители и ученици с положителен тест.

# 151
  • Бургас
Има тестване - има проблем, няма тестване - няма проблем. Който оцелее ще разказва.

# 152
Все пак няма как да затъмнят абсолютно всичко, защото има интернет и бгмама Simple Smile))))
В темите по класове и за гимназии си пишат, когато има случаи. А такива има доволно. Също родители и самите деца обменят информация, та не чакат на телевизии и медии да им кажат. Да, в момента има доста не обявени в медиите случаи, знаят се само на локално училищно ниво.

# 153
Може ли, да помоля пишещите в темата да използват по малко цитиране на предишни мнение. Много дълго става и не всеки ги чете. Може да слагате цитатите в скрит текст.

Много ми е чудно тези които, не вярват в този вирус как биха се почувствали, ако член от семейството им се зарази, а друг член е в рискова група.
Мнения много, разногласия много.
Според мен "карантина" означава затваряне на всички членове на семейството в къщи. С цел предотвратяване на верижно заразяване. Ако детето от 4ти клас е било контактно и е взето под карантина, няма как братчето от 2 клас да си ходи на училище, защото логично и то е контактно. Родителите също са контактни, и немогат да ходят на работа, защото при евентуална зараза могат да заразят всички колеги и т.н.
Доколкото за ДО, мисля че ще е по-добре защото с тези мерки нищо не става. Носенето на маска е като носене на червен конец против уроки. Никой не е достатъчно дисциплиниран за да може да се опази. Причината е, че "вирус няма" както се изразяват повечето, и всичко е измислено с определена цел.
Ще си позволя да се изразя разговорна " абе то такова животно нема, ама ако ми дойде на главата, К'во ще правя незнам".
Този вирус не подлежи на сравнение с предишните, които са минали включително скарлатина и каквото да е било друго. Този д-р който така го коментираха от Г.Делчев е починал, защото няколко пъти е повторил вируса заразен-оздравял и така докато последния път е било фатално. (Иформацията ми е вътрешна и сигурна)

# 154
  • Русе
_djidji_, решела си че си наясно какво мислят хората. Това че се предпочитат едни мерки вместо други и ритъмът на хората не спира, не значи че хората не вярват във вируса , а че настройват живота си според вируса. Не вярвам да схванеш за какво иде реч, след като си изписала сто реда с убеждение, че знаеш какво мислят другите.

# 155
Аз от хората, които ме заобикалят чувам това. Съдейки по тях изказах мнение, за тяхното мислене, и моята гледна точка Blush

# 156
По тази логика трябва да се карантинират всички, с които позитивният е бил в Кауфланд, както и техните семейства. Ако можеш да ги намериш, съм ОК да се прави безумно затваряне и на семействата на съучениците.

# 157
Вирусът е заразен в затворени помещения, но за целта трябва да има насищане на въздуха. С този вирусоносител, с когото си се разминала за секунди в Кауфланд, няма насищане на въздуха.

# 158
Вирусът е заразен в затворени помещения, но за целта трябва да има насищане на въздуха. С този вирусоносител, с когото си се разминала за секунди в Кауфланд, няма насищане на въздуха.
Няма единно становище за начините на заразяване.
Ако в Кауфланд има 200 човека и 20 са позитивни, по-малко ли е наситен въздуха, отколкото в класна стая с 1 позитивен ученик?
А на опашките на щанда за месо и на касата секунди ли стоиш? А тези, които са в непосредствена близост до теб, на сантиметри, на тези опашки, дали са отрицателни?

# 159
  • Варна
Оф, като почнете да преливате от пусто в празно. Да, може и в Кауфланд да се заразиш. Но няма как да разбереш, няма как и да издириш всички, с които си се разминал. В един клас обаче може и трябва да се направи! Минимизиране на щетите му се вика. Тва вашето е все едно да кажете "няма как да предвидя дали няма да ми падне тухла на главата, затова и няма да се оглеждам като пресичам". Ми тъпо е откъдето и да го погледнеш.

# 160
Така е. Карантинират съучениците на положително дете. Но тя иска да карантинират и родителите на контактното дете. Утре ще поиска и колегите на родителите, че с колегите повече време си заедно.

# 161
  • София
Може ли, да помоля пишещите в темата да използват по малко цитиране на предишни мнение. Много дълго става и не всеки ги чете. Може да слагате цитатите в скрит текст.

Много ми е чудно тези които, не вярват в този вирус как биха се почувствали, ако член от семейството им се зарази, а друг член е в рискова група.
Мнения много, разногласия много.
Според мен "карантина" означава затваряне на всички членове на семейството в къщи. С цел предотвратяване на верижно заразяване. Ако детето от 4ти клас е било контактно и е взето под карантина, няма как братчето от 2 клас да си ходи на училище, защото логично и то е контактно. Родителите също са контактни, и немогат да ходят на работа, защото при евентуална зараза могат да заразят всички колеги и т.н.
Доколкото за ДО, мисля че ще е по-добре защото с тези мерки нищо не става. Носенето на маска е като носене на червен конец против уроки. Никой не е достатъчно дисциплиниран за да може да се опази. Причината е, че "вирус няма" както се изразяват повечето, и всичко е измислено с определена цел.
Ще си позволя да се изразя разговорна " абе то такова животно нема, ама ако ми дойде на главата, К'во ще правя незнам".
Този вирус не подлежи на сравнение с предишните, които са минали включително скарлатина и каквото да е било друго. Този д-р който така го коментираха от Г.Делчев е починал, защото няколко пъти е повторил вируса заразен-оздравял и така докато последния път е било фатално. (Иформацията ми е вътрешна и сигурна)

Няма как да се карантинират вторични, третични и т.н. контакти. Просто е невъзможно - би следвало да се издирят контактите на контактите... или контактите на контактите на контактите... И накрая вместо да получи награда легендарният изобретател на шаха... получава една глава по-малко, понеже шахът не може да плати.

# 162
Така е. Карантинират съучениците на положително дете. Но тя иска да карантинират и родителите на контактното дете. Утре ще поиска и колегите на родителите, че с колегите повече време си заедно.

Ами то е съвсем логично - или според вас е по-нормално да се карантинира контактно дете, а братчето и сестричето му и родителите му не. Нали ако се е заразило вероятността да зарази и тях никак не е сравнима с тази в магазина. Ако целим да прекъснем веригата, това е логиката

Обаче просто няма икономическа възможност за такива мерки, възгледите на РЗИ относно карантинирането са тайнствени и непонятни и  и затова са решили нещо - а именно, само контактното дете да е карантинирано, а всичките му роднини, живеещи с него в едни помещения денонощно, да си пасат по работните места, в училище, в градина... Това е политическо или икономическо решение, а не медицинско. Сигурно  се надяват да не разнасят много, или ако се позитивират да карантинират там,  и така.

Аз, впрочем, ако детето ми е контактно/съученик на позитивно не бих си пуснала и другото на училище, въпреки че може и вероятно повечето хора биха го направили. Виж, дали повечето биха били окей братче на контактно дете да седи до тяхното в даскало, не знам. То ще се чуе.

# 163
  • Стара Загора
На какво основание ще си спрете другото дете? По семейни причини е седмица отсъствието, останалите дни как ще ги извините? Дъщеря ми е в карантина от днес, синът ми е на училище Sad

# 164
  • Варна
С бележка от ЛЛ вероятно...

Общи условия

Активация на акаунт