Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 33 333
  • 795
  •   1
Отговори
# 270
Това и за мен е най-добрият вариант, без да е нужно чак да участват. Достатъчно е да виждат дъската и да чуват учителката.

# 271
  • София
Не знам защо никъде не искат да го пробват този вариант. Може да се окаже неработещ по някаква причина, но защо да не го пробват? Камера, насочена към дъската и микрофон на учителя - от типа, ползвани в телевизионните студиа.

# 272
Това и за мен е най-добрият вариант, без да е нужно чак да участват. Достатъчно е да виждат дъската и да чуват учителката.

Е, оценката не се ли формира и от участие в клас? При нас е 60:40 - 60 участие в клас, 40 - писмени работи.

# 273
  • София
Санака, в една група четох, че за да се реализира това, трябва окабеляване на цялото училище, стаите...
Трябвало и камери с по-добра резолюция, за да има файда от дъската...
Не знам за резолюцията, но това с окабеляването си е време и разход, който явно на никой не му се прави.
WiFi на училищата не ставал за такава връзка и натоварване. Само споделям, де. Не съм специалист...

# 274
Санака, в една група четох, че за да се реализира това, трябва окабеляване на цялото училище, стаите...
Не знам за резолюцията, но това с окабеляването си е време и разход, който явно на никой не му се прави.
WiFi на училищата не ставал за такава връзка и натоварване. Само споделям, де. Не съм специалист...
Всъщност си много права и това е твърде възможно да е причината. Но докато не започнат да го правят, то няма да стане от само себе си....
Честно, вече се чудя защо не го правят?!?! Имаха достатъчно време да започнат малко по малко и до Нова година всичко щеше да е окабелено.
И съвсем честно, вече се чудя дали не вярвам на теориите на конспирациите - това си начин да тормозиш хората, те да се изпонадрънкат, да се създава напрежение, да хейтим яко и те така.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 13:14 от Pulitash

# 275
  • София
И аз не съм специалист, може и да е така, но пък онлайн часовете миналата година се провеждаха успешно с домашен WiFi на учителите. Има безжични камери /имаме такива вкъщи и се свързваме с тях онлайн - връзката и образът са на ниво и не са скъпи/, безжични микрофони. Но дори и да се налага окабеляване, време имаха достатъчно, а пари за борба с Ковид се взеха много и се използват за по-големи глупости.

# 276
Школите се окабелиха, но училищата не могат.
От вкъщи учителките в школите в момента успяват да преподават, но в училище не.

Санака, мен ми отговориха, че уроците са ноухау и не е ок да се снимат. Но как не са ноу хау, когато са за всички в ДО, не знам. Това е въпрос тъкмо за теб.

# 277

..........., че уроците са ноухау и не е ок да се снимат.....

SmileLaughingLaughing
Липсва ми търкалящото се човече.... Отдавна не съм се смяла така

# 278
Само да вметна, че не е мисия невъзможна децата отсъстващи да слушат учителя в клас. Това ни го предложи като вариант нашата госпожа. Води си госпожата редовния час, сложила си е микрофон, а ние от вкъщи я слушаме през платформата и ако трябва ще го и пита( само предупреди, че може да е по-шумно, но това зависи от децата в клас). Така че има и напредничави учители, готови да предложат всичко , което им позволява техниката.

# 279
  • Стара Загора
А, не моята идея не е такава. Идеята е тези на До да се вписват онлайн и да присъстват в часовете на собствения си клас.
Не се получава това,  част от класа на дъщеря ми са онлайн поради карантина, останалите в клас. Не успяват да чуят добре какво се говори от децата и учителя. Вчера не е разбрала дали и е вярно домашното. Днес не е чувала добре и госпожата. Не всички учители  се включват онлайн от стаята . Разбирам, че им е трудно и на тях Sad. Как да се раздвоят. Входните  нива  си вървят Sad .
(Имам пропуснати 15-16 мнения, после ще ги прочета.)

# 280
  • София
Е, как само част от класа е под карантина? При положителен от класа трябва да се карантинира целия клас.

# 281
  • Стара Загора
Не е от класа положителния, в понеделник взеха мерки да не смесват класове. В четвъртък са имали час с дете дало положителен тест на 21 ви. Що не взеха мерки от 15 ти  не знам

# 282
А учителят има ли микрофон?

# 283
  • София
Скрит текст:
А, не моята идея не е такава. Идеята е тези на До да се вписват онлайн и да присъстват в часовете на собствения си клас.

Това леко не си го представям. Учителят седи пред камерата на лаптопа, с поглед, вперен в екрана и слушалки, а наоколо има някакви присъстващи деца, които се опитват да се ориентират какво се случва?

Не е задължително да е вперил поглед в екрана. Преподава си на учениците пред него, а вписаните онлайн просто слушат и присъстват. Разбира се, висш пилотаж би било да могат да участват пълноценно и от вкъщи, заедно със съучениците си в клас, направо отиваме в сферата на фантастиката.

Поради което логичното е да бъдат максимално улеснени тези, които са принципно затруднени - т.е. учителят със слушалки пред екрана комуникира основно с децата онлайн, а присъстващите се... оправят.
Не зная, обаче, доколко това би устроило привържениците на идеята...

Другият (по-логичен) вариант е преразпределяне на класовете в рамките на едно училище, разделяне на учителите на 2 - присъствени и онлайн - и така...

Скрит текст:

Е, оценката не се ли формира и от участие в клас? При нас е 60:40 - 60 участие в клас, 40 - писмени работи.

Разбира се, че така се формира. Точно затова учителят, преподаващ синхронно ДО е пред екрана (дори и да нямат камери учениците така следи кой се включва), по възможност (особено ако има разсейващи шумове в помещението) - със слушалки. За да може да следи участието в класа.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 16:59 от Не се сърди, човече

# 284
Не може да се разделят учителите на присъствени и онлайн, защото няма толкова учители. В нашето училище - гимназия - учителите по физика, химия, биология са по един за випуска. Може и на друг випуск да преподават, не знам.
Вариантът децата на ДО да следят провеждащите се присъствено уроци на собствения си клас беше съвсем осъществим, за съжаление не се възприе, вместо това тръгнаха към някакви опции, които не устройват никого и за които самите учители нямат мотивация. Предполагам, че това е, понеже вътрешната им нагласа, доколкото я усещам, е че най късно към Коледа всички ще са ДО. За какво да се морят дотогава, да си нарушават стереотипа, ако и ръководството им е негативно настроено към всякакви мерки и са се пуснали по течението.

При нас ДО пролетта мина съвсем успешно, като чета доста по-добре отколкото в далеч по-развити в образованието страни, имаше си и изпитване и тестове в реално време, скъсаха се от проекти и домашни, за капак успешно протече и кандидатгимназистка кампания.
Предполагам, че това  ги успокоява донякъде, че като се наложи, пак ще му намерят колая. У нас за съжаление така стават нещата - в последния момент и без да сме си взели никаква поука от предишни събития.

Общи условия

Активация на акаунт