Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 33 368
  • 795
  •   1
Отговори
# 180
С каква диагноза, страх? 🙂

С каквато до сега се взимаха бележки, за да се ходи на ски зимно време.
Към момента ЛЛ ми дава и направления с измислена диагноза, защото всъщност хем се нуждая от конкретен преглед, хем не се връзва този преглед без диагноза.

# 181
  • Mediterraneo
Е, как ще си стоим вкъщи всички?! Тази икономика как ще се справи? 20 деца в карантиниран клас, 40 родители! Как я виждате тази работа?
След 5 дни карантинират класа на другото дете. Айде пак вкъщи 2 седмици... Глупости, това не може да е функциониращ модел, просто невъзможно!

# 182
Е, как ще си стоим вкъщи всички?! Тази икономика как ще се справи? 20 деца в карантиниран клас, 40 родители! Как я виждате тази работа?
След 5 дни карантинират класа на другото дете. Айде пак вкъщи 2 седмици... Глупости, това не може да е функциониращ модел, просто невъзможно!

Всъщност, ако имаш две деца 1-4 клас и ги карантинират и двете поне по два или три пъти, нямаш шанс и за болничен и пак отсъстваш много и работодателя си намира причината.

# 183
  • Mediterraneo
И по веднъж да ги карантинират двете за по две седмици, си довиждане. Никой няма да ти търпи месец болнични заради ЕВЕНТУАЛНА зараза. Никъде.

# 184
И заради реална няма да те търпи, та е все едно евентуална ли е или е реална.

# 185

Към момента ЛЛ ми дава и направления с измислена диагноза, защото всъщност хем се нуждая от конкретен преглед, хем не се връзва този преглед без диагноза.
Това е прийом на вашия ЛЛ, който впрочем си плаче за сериозна проверка.
Нашият никога не ни е писал фалшиви бележки и направления. Надявам се повечето да са като нашия.

# 186
  • Бургас
Аз не мога да си позволя хоум офис - въпреки, че с моятна професия няма проблем. Просто не ми дават Smile

И аз така. По време на извънредното положение март-май си работехме хоум офис и нямаше никакви проблеми с работата. Обаче края на май се върнахме, защото какво щели да правят по цял ден в къщи, скучно им било (колегите това, не шефа). Само да правим калабалък по градския транспорт и улиците. Има много професии, които преспокойно могат да си работят от къщи. Обаче българския работник и работодател още не могат да се пречупят за такава революционна идея.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 13:41 от Irene Adler

# 187
Аз стигнах до убеждението, че така, както сме я подкарали няма да стане. Стратегията с локалното карантиниране на отделни класове няма да е успешна без тестване на децата към средата или към края на карантината, за да се установят и изолират всички, които може да са се заразили. Само така останалите могат спокойно да се върнат в клас, без да продължават да разпространяват вируса по между си. Подразбира се, че тестовете не трябва да са за сметка на родителите. Така ще остане възможността впоследствие друго дете отново да внесе вируса от свой родител или дете, с което общува извън училище, но поне временно ще се прекъсне разпространението в рамките на класа.
     Впрочем тази сутрин по Нова доц. Чобанов обсъждаше темата за училищата като не пропусна да похвали любимия му шведски модел. Дали случайно или не обаче пропусна да каже, че в Швеция успяха да овладеят положението след като промениха малко първоначалната стратегия и започнаха да тестват и проследяват. Много удобно се изкривяват фактите, само и само за да излезе колко добре са нещата у нас. Не го харесвам този човек, но в случая искрено се надявам по случайност да се окаже прав.

# 188

Това е прийом на вашия ЛЛ, който впрочем си плаче за сериозна проверка.
Нашият никога не ни е писал фалшиви бележки и направления. Надявам се повечето да са като нашия.

Всъщност далече не само на моя. Това е масова практика, защото системата е такава. Лично в моя случай ЛЛ ми спести едно бъдещо евентуално инвалидизиране  и евентуален телк, измисляйки диагноза, за да ме прати на специалист.
И извън темата, но всъщност си е баш и по нея, масовото отсъствие март месец на ученици за последни опити за ски с фалшиви бележки си е също проблем на системата. Че можеш да отсъстваш Само Ако си Болен. Иначе 3 дни по семейни причини. Че ако си един ден неразположен и искаш да останеш да си починеш и на втория ден да отидеш на училище също не може, иска се бележка, да повисиш пред кабинета, да ти дадат (отново с измислена диагноза често) бележка за минимум 3 дни.
Един отработен и свободен достъп до ДО би решил дори на общо основание здравословния статус на българския ученик, давайки му опцията да прекарва повече време на въздух с лаптопа под мишница.

# 189

Карантината мисля, че е нормално да бъде до 7 дни, доколкото съм говорила с лекари.....
                       Не знам с какви лекари си говорила,но е общоизвестно,че карантината се определя от инкубационния период на заболяването,а не произволно.Точно за това всяко заболяване има различен период на карантиниране и си мисля,че един лекар изказал мнение карантината да е 7 дни при инкубационен период 14 трябва да си опресни знанията за вирусни и заразни заболявания.

# 190
Така е. Карантинират съучениците на положително дете. Но тя иска да карантинират и родителите на контактното дете. Утре ще поиска и колегите на родителите, че с колегите повече време си заедно.

Ами то е съвсем логично - или според вас е по-нормално да се карантинира контактно дете, а братчето и сестричето му и родителите му не. Нали ако се е заразило вероятността да зарази и тях никак не е сравнима с тази в магазина. Ако целим да прекъснем веригата, това е логиката

Обаче просто няма икономическа възможност за такива мерки, възгледите на РЗИ относно карантинирането са тайнствени и непонятни и  и затова са решили нещо - а именно, само контактното дете да е карантинирано, а всичките му роднини, живеещи с него в едни помещения денонощно, да си пасат по работните места, в училище, в градина... Това е политическо или икономическо решение, а не медицинско. Сигурно  се надяват да не разнасят много, или ако се позитивират да карантинират там,  и така.

Аз, впрочем, ако детето ми е контактно/съученик на позитивно не бих си пуснала и другото на училище, въпреки че може и вероятно повечето хора биха го направили. Виж, дали повечето биха били окей братче на контактно дете да седи до тяхното в даскало, не знам. То ще се чуе.
Нашите регулации са такива, че при карантина всички трябва да се у дома, но не знам доколко ще се спазва, защото родителите масово стискат работите си, тъй като масово хората си загубиха работата и безработицата е повишена. В рецесия сме и всичко се отразява доста негативно на мнозинството.

Но отскоро измислиха да се тестваш и ако не си заразен и ти да си ходиш на работа и у-ще, въпреки карантината в семейството. Обаждаш се на здравните служби по телефона и след теста се решава поеденично как да се процедира.

# 191
  • Mediterraneo

Карантината мисля, че е нормално да бъде до 7 дни, доколкото съм говорила с лекари.....
                       Не знам с какви лекари си говорила,но е общоизвестно,че карантината се определя от инкубационния период на заболяването,а не произволно.Точно за това всяко заболяване има различен период на карантиниране и си мисля,че един лекар изказал мнение карантината да е 7 дни при инкубационен период 14 трябва да си опресни знанията за вирусни и заразни заболявания.

Всъщност много държави намаляват карантината на 7 дни.

# 192
  • Най-красивата страна
Класната ни вчера изпрати кодове за различните предмети-class room.Вече сме готови за дистанционното обучение.
Все още няма нито един болен в нашето училище,но е въпрос на време.

# 193

Всъщност много държави намаляват карантината на 7 дни.
              И какво .....на 8-я ден се проявяват симптоми! Smiling Imp Мога да дам пример с варицелата - 20 дни карантинен период и тъкмо идва 20-я ден и ние въздъхваме облекчено,че карантината свършва и.....до края на деня звънват родители и казват,че детето се е разболяло.И така ,като започне януари например и откарва до юни.През 20 дни и остават единици,които не са се разболели.
               Произволното намаляване на карантината не е целесъобразно и....давайте тогава без карантина , след като са решили,че може те да я определят.

# 194
Точно това тръгнах и аз да пиша, Дидиа.
Да, намаляват на 7 дни, защото нямат явно друг полезен ход. Това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт