Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 33 267
  • 795
  •   1
Отговори
# 510
  • София

Абсолютно всички снимки (и текст) са обект на авторско право от мига на първата им публикация. И ако ИЗРИЧНО не е упоменато, че могат да се препечатват / ползват / копират / публикуват или каквото там са казали, по презумпция не може - или, по-право, не бива. А това с изрязването на неща от книги, списания или каквото и да е там, за деца над 10 годишна възраст, излезли от "лексиконите"... няма да коментирам.

# 511

Абсолютно всички снимки (и текст) са обект на авторско право от мига на първата им публикация. И ако ИЗРИЧНО не е упоменато, че могат да се препечатват / ползват / копират / публикуват или каквото там са казали, по презумпция не може - или, по-право, не бива. А това с изрязването на неща от книги, списания или каквото и да е там, за деца над 10 годишна възраст, излезли от "лексиконите"... няма да коментирам.

Стига глупости, моля. Ако не са защитени текст и снимки, за какви права говориш? Който иска да си ги пази, най-малкото някакво лого може да си слага по тях, през тях. Както изшляпаните тук мнения често се копират и коментират из ФБ, скоро имаше и статии в някакво сайтче изцяло написани от коментари тук. За картинките - важни са, но зависи за какво е темата. Иначе, мога да коментирам само нивото на инфантилност на преподавателите. При такива преподаватели, ако искаш трудът ти да бъде оценен както трябва, лепиш и не питаш защо.

# 512
Да се включа с още едно училище, което абдикира от дневната форма на обучение в електронна среда. Писах по-напред в темата за неточната информация, която ми даде зам.директора, но да кажем това беше на 15.09, нямаха още яснота. Вчера звънях отново, разказа ми отново същите неща, само ДО можело т.е вид самостоятелно обучение ама подкрепено от учителите/колко ли ще положат усилие/, нищо друго не предлагали, да съм взимала мед.бележки и да си почивал отвреме на време /да уточня искам дистанционно обучение по мед.причини, синът ми е с диабет, не искам да си почива и съм й го казала/. Всячески се стараеше да ме разубеди и накрая започна рефрена " то ние всички ще преминем ноември на ДО. Преди да звънна на зам.директора обаче звъннах в РИО Пловдив и попитах същите неща, оттам ми казаха, че има ДОЕС и училището трябва да го организира, че може да е за времето на извънредното положение или да избера за цяла година, както и че винаги мога да го върна присъствено. Сведох тази информация на зам.директорката и започна едно заобикаляне, колко били объркани, как нямали никаква възможност и учителите не стигали. Директно си я питах, от мин.година всеки учител има лаптом защото са с ел.дневник, доп.учители не й трябват, а само да вкюлчи лаптопа, отново почна едно мрънкане, имали техн.проблеми не ставало то така. Питах я като имат проблеми решават ли ги, ми нямали пари. И накрая ме прехвърли към директора, да съм си запишела среща и да говоря с него, ама и да подам заявление, нямало да се получи. Това елитна гимназия / МГ/ в Пловдив. Уважавам учителската професия, защото и двамата ми родители бяха учители, и тогва не взимаха  високи заплати, но бяха далеч по-отдадени и работеха с хъс. Не знам сега къде се къса връзката, но не са парите.

# 513
Днес слушах брифинга в частта за училищата и мерките.
Носене на маски само в коридора, поради сериозен отпор на родителски организации. И мерки за ограничаване тогава на класовете и дистанция.
Факт е, че ограничаване на класовете в горен курс има на много малко места, да не кажа единици. След 10 клас има профилиране и масово за тези профили се смесват децата от различни класове. Кабинетна система продължава да е факт. Не се дезинфекцира, минава се само с парцала веднъж дневно преди 1 смяна. Но иначе-сложили сапун. По два класа в салона, вече го казах и това. И не е единичен случай. Има деца с положителни проби, направени по странична не свързана с учебен процес причина, които не се обявяват въобще.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 12:49 от фаастък

# 514
В габровското училище бройката се увеличи. Още трима учители и четирима души непедагогически персонал. От потвърдените случаи в общината със сигурност има 13-годишно момиче, но не става ясно дали има връзка с това училище.

# 515
Скрит текст:
Да се включа с още едно училище, което абдикира от дневната форма на обучение в електронна среда. Писах по-напред в темата за неточната информация, която ми даде зам.директора, но да кажем това беше на 15.09, нямаха още яснота. Вчера звънях отново, разказа ми отново същите неща, само ДО можело т.е вид самостоятелно обучение ама подкрепено от учителите/колко ли ще положат усилие/, нищо друго не предлагали, да съм взимала мед.бележки и да си почивал отвреме на време /да уточня искам дистанционно обучение по мед.причини, синът ми е с диабет, не искам да си почива и съм й го казала/. Всячески се стараеше да ме разубеди и накрая започна рефрена " то ние всички ще преминем ноември на ДО. Преди да звънна на зам.директора обаче звъннах в РИО Пловдив и попитах същите неща, оттам ми казаха, че има ДОЕС и училището трябва да го организира, че може да е за времето на извънредното положение или да избера за цяла година, както и че винаги мога да го върна присъствено. Сведох тази информация на зам.директорката и започна едно заобикаляне, колко били объркани, как нямали никаква възможност и учителите не стигали. Директно си я питах, от мин.година всеки учител има лаптом защото са с ел.дневник, доп.учители не й трябват, а само да вкюлчи лаптопа, отново почна едно мрънкане, имали техн.проблеми не ставало то така. Питах я като имат проблеми решават ли ги, ми нямали пари. И накрая ме прехвърли към директора, да съм си запишела среща и да говоря с него, ама и да подам заявление, нямало да се получи.
Това елитна гимназия / МГ/ в Пловдив. Уважавам учителската професия, защото и двамата ми родители бяха учители, и тогва не взимаха  високи заплати, но бяха далеч по-отдадени и работеха с хъс. Не знам сега къде се къса връзката, но не са парите.
В Пловдив се бичи айляк. Спомням си по времето на изолацията как само ни сочеха с пръст, че сме най - недисциплинрани. Не мисля, че отказа за ДОЕС е съврзън с учителите. Според мен си е чисто ръководно решение.
Вчера малката се връща. Отварям й раницата и вътре маската вир вода. Питам я защо е мокра. Намокрила я докато си мие ръцете. Логичния ми въпрос е, как като и е на лицето я е намокрила. Отговор " Ми тя ми беше на ръката". На мен ми е все тая, но има родители, на които им пука....

# 516
  • София
Какъв сапун, каква топла вода? Шегата настрана, в нашето училище няма сапун и топла вода:( И прозорците целодневно зеят широко отворени. започнаха да окапват децата от обикновена настинка заради студеното време.

# 517
Къде това студено, в Пловдив още ни е лято 🙄 като гледам прогнозите за дълго още...
Добре че пуснаха някой облак тия дни промоция.

# 518
  • София
Ами в София беше няколко дена доста неприятно студено и ветровито. Нямам нищо против проветряването, даже съм за, но не и цял ден да стоят отворени прозорците.

# 519
Затворени е по-зле, повярвай ми. Училището на детето ми е на тежко натоварен булевард и уличния шум пречи на занятията, затова постоянно затварят прозорците.  На родителската среща бяхме в същата стая , то въобще беше голяма пародия, но това е друга тема, та всяко отваряне на прозорците беше съпроводено с викове Не се чува!, ставане и затваряне. Питах детето ми има ли отворен прозорец в часовете, естествено не. Дано в междучасията учителите имат ангажимент да проветряват, но се съмнявам, защото там обстановката не предполага такива старания.

С това един от най-сигурните начини за предпазване, а именно смяна на въздуха се елиминира.

# 520
Уведомиха ме, че нашето дистанционно започва в понеделник. Синхорнно, с класа си. А дано да е по мед и масло и да сме здрави всички, и тези вкъщи, и тези в училище, и тези на работа.

# 521
  • Бургас
То ако са отворени само прозорците как да е. Ама през междучасието е отворена и вратата и става такъв вихър там, защото прозорците в другите стаи и коридора са отворени. Направо те пронизва.

# 522
  • София
Именно за това говоря, гадното течение е кошмарно. Разбрах, че в другия клас държат и вратата постоянно отворена и хич не ми се мисли какво им е на децата. Училището не е натоварен булевард, навътре в квартала и е може да се измисли схема за проветряване. Но всичко опира до желание. Явно имат друга цел.

# 523
Питане към дистанционно обучаващите се - за начален курс от кои електронни ресурси сте доволни? Или разчитате само на това, което праща учителката?

Някой пробвал ли е новите на Просвета? Чудя се дали да напрвя абонамент за тях, за уча.се, или да използвам разни безплатни.

# 524
  • Върху лъчите на Слънцето.
Питане към дистанционно обучаващите се - за начален курс от кои електронни ресурси сте доволни? Или разчитате само на това, което праща учителката?

Някой пробвал ли е новите на Просвета? Чудя се дали да напрвя абонамент за тях, за уча.се, или да използвам разни безплатни.
В YouTube - academico. Имат чудесни мини уроци. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт