Градинарство - моето хоби 26

• 33 446
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • Norge
Много е хубаво когато вкусовете на приятелките се допълват. Аз съм така с моята и нищо при нас не остава неупотребено (неизядено Innocent )
Явно, само с разказ няма да стане, ще трябва да опитам.

А как се казваше един едър, да кажем, с големината на портокал плод, с характерна бледожълта кора, цялата на пъпки - като кълбо сапунени мехурчета. Дори не помня дали ставаше за ядене, по-скоро не. Расте тук-таме из дворовете, голямо дърво става.

# 181
Райската ябълка може да се яде и преди съвсем да омекне. Тогава не е и чак толкова сладка. Само че някои сортове са стипчиви, ако не са напълно узрели. Въпрос на вкус. Аз я обичам всякак, и хрупкаво стипчива, и течна като мед, тогава е най-сладка. Който си има в двора, не я белете, кората била много полезна. Аз не смея, купувам ги и вероятно са пръскани с нещо преди да ги транспортират.

# 182
  • под тепетата
nelka.nelka, за маклура ли питаш? То е със зелени плодове, които не стават за ядене, обаче.

# 183
  • Norge
Биляна, да, да! Точно за него питам и сега даже си давам сметка, че май никога не съм била наясно с името на това дърво. Но винаги съм била особено...как да кажа...някаква магия сякаш има в тази обвивка на плода.

Благодаря, беше ми интересно да прочета за дървото, а ето и едно мнение от друг форум: „....№1 в личната ми антикласация за дървета. “ Smile На което друг репликира, че това е нищо, в сравнение с гинко. За последното съм съгласна. Rage

# 184
Група, малко помощ. Сакъзите, за които ви казах, че разсаждам се хващат, но очевидно не са от тези прекрасни висящи сакъзи, които искам да са, защото са сложени на терасата с тази цел. Бихте ли споделили от какво точно зависи доброто им развитие? Дали просто не е най-добре да се вземе друг сорт? Приемам всякакви препоръки, благодаря ви!

# 185
orchid.xx,х така е, висящите са друг сорт. Алпийски сакъзчета се водят. Твоите са други.

# 186
Точно за алпийски сакъзи ми ги продадоха. Но растат нагоре, не надолу и няма никаква маса. Виждам по терасите наистина много хубави сакъзи, които са дълги във всякакви цветове, не само червени. Моите са червени, уж алпийски, но нищо общо с това, което бих искала.

Тези от Homemax според вас дали са такива? Не са Налични, но бих си ги взела пролетта, стига да е това, от което имам нужда. 6 бр. са на цена от 10лв, а аз взех за 4.50 броя от цветарски магазин в моето градче.
https://www.home-max.bg/alpijski-sakuz-kaskadno-6-br/

orchid.xx,х така е, висящите са друг сорт. Алпийски сакъзчета се водят. Твоите са други.

# 187
Ябълката ми прилича малко на сорт Фуджи. На мен са ми сред любимите, може да купите от някоя верига и да сравните вкуса. Ние имаме Английска Ренета в двора, садена от свекърва ми, агроном. Ябълката е късна и много вкусна, но за нас остават 20 ябълки, маносва се страшно много, половината плодове падат, преди да са узрели.

# 188
Малко "есен" от мен - хризантеми,дето излязоха всички розови, а като ги поръчвах нямаше повтарящ се цвят 😐 и рози, и латинки,това цъфти още в градината. Ако някой има бабешки обикновени високи хризантеми,да прати някой корен, миналата година прерових интернет и не,че не са красиви,ама аман от розово 😕
Скрит текст:

# 189
Кактусче, аз лятото си купих разцъфнала снежно бяла маргаритка, която в градината за няколко седмици мутира до тъмно розово-лилаво. И белите рози ми цъфтят в розово. Не знам какво става Grinning

# 190
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
при мен астрите сменят цвета от бял на розов при първите застудявания.
бабините латинки.... Sad

# 191
Моите астри са от ниските,алпийските и са ей такива. Не са променяли цвят. Но бели рози са ми порозовявали по краищата. На пролет мога да дам на някой астри,че са страшна напаст. Миналата година дадох 4 корена на съседката и туфите й колкото моите и бяха уау. И то за първа година.
Скрит текст:

Флокс,такава маргаритка ли?

Скрит текст:

# 192
моите са от едногодишните летни астри=богородички.
твоите са страхотни. като дете на едната къща имахме такива ниски розово-лилави и едни по-високи, по различни. цикламено лилави.

днес май ми е ден за спомени и подсмърчане. 

# 193
Ми да ти извадя на пролет, да възобновиш спомените 😛 тези цъфтят със първото застудяване и стават розови топки,ама нещо не откривам снимка, като открия тогазэще постна

# 194
Simple Smile значи чакаме пролетта да дойде. Simple Smile
което ме подсеща, виждала ли си зомби сукулент? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт