Градинарство - моето хоби 26

• 33 470
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Да не е едно като изсъхнала клечка? 😂 ама,че обяснение дадох.

# 196
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пуснах линк, но ти си по-бърза Simple Smile
ето това https://thebikinggardener.com/2019/08/17/a-vegetable-zombie-euphorbia-platyclada/

# 197
Кактусче, маргаритката беше по-дребна, и листата и бяха нарязани. Забравих какъв вид беше точно, някаква сухолюбива.
Астрите са ти трепач, жалко че не съм в България, щях да се наредя за коренче и аз.

Добри, тези високите лилави астри и аз ги помня, и латинките също. И мен ме натъжават спомените понякога, за нещо прекрасно, което завинаги си е отишло. За хората, които ги няма вече. Уф, и аз ще подсмърчам днес.

Като си говорите за сукуленти, защо каланхое томентоза изведнъж започна да расте и да хилавее? Пуска нови листенца, но по-дребни и жълтеникави. Светлина ли не му стига, или го преполях? Внесох го и на по-топло преди няколко дни, от стълбите в стаята. Кое ми е грешката?

# 198
  • под тепетата
Аз скромно с моята делосперма. Бялата по- ми харесва.

# 199
Биляна, снимките от сега ли са Flushed в какъв климат цъфти делоспермата по това време? Сигурно е много топло и сухо?

# 200
О и при мен цъфти. До първи сняг 😉 оранжевата обаче върви много дребна. А розовата ми е супер.

Флокс,тамън щях да ти кажа,че ще пратя маргарити 😕

Добри,не я знаех тази еуфорбия,за едно друго си мислех, много е странна и готина.
Скрит текст:
А пенис кактус виждали ли сте?

# 201
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile аранжировка от един дълъг и два къси топчести кактуса съм виждала, но без намеса да си е такъв не съм.

питах те за зомбито, защото у дома си отглеждаме едно вече трета или четвърта година. Simple Smile точно като в описанието - не знаеш дали е живо или не, и да умре няма да разберш. Wink но май има едно ново "листо". Simple Smile

# 202
  • под тепетата
Phloxx, на  северното Черноморие са. Все още е топло и сухо. Даже и тук-там лавандула има още цъфнала.

# 203
Добри,специално излязох на терасата да ти го снимам.
Скрит текст:

На пролет ще го розмножим 😉

Биляна,ти си някъде около Балчик нали?

Аз орязах лавандулата и днес гледам цъфноли две цветчета. Но при мен цветята са в алпинеум с много камънак, много слънце през деня. Колкото и да вали, отдолу е дренажа на къщата и отвежда водата. Но пък са аклиматизирани към студа тук,който си е -25 зимно време😬 и големи температурни амплитуди,с нощни минусови до късно на пролет.

# 204
  • под тепетата
Да, кактусче! И аз  орязах лавандулата, само два-три корена не ми остана време и надух главата на мъжа ми да не ги забрави.

# 205
Имах разсад от лавандулки в супер мънички саксийки, забравях да ги поливам, а те изкараха цветчета през септември. Засадих в градината, понаваля ги дъжд, и клюмнаха. Хем са в циментови кашпи над нивото на земята, за да се отцеждат бързо. Но сложих обикновена градинска пръст, май трябваше да добавя и камъчета за дренаж.
Една позната в такава циментова кашпа е отгледала огромен лавандулов храст, повече от метър е висок. А при нея вали често и климатът е много влажен.

# 206
  • Варна
Как режете лавандулата? Аз имам едни малки храстчета, не са цъфтяли тази година, чудя се дали да ги режа? Да не ги унищожа нещо....

# 207
А на колко години са? Дай да ги видим,аз орязвам директно с ножицата,махам някои полегнали клони, оформям и всяка година наъпролет си израстват.

# 208
  • Варна
Още са в саксии моите. Едната е тазгодишна - захванах я от счупено клонче, а другата е по-стара, но я начупих през април и изкара само някакви хилави клончета. Ще ги снимам по-късно, че не съм там сега.

# 209
  • Бургас
Преди два дни минахме около Гурково и бяха изрязали лавандулата на не-повече от педя висока.
Делоспермата е много красива-и бялата и оранжевата. Аз имам само цикламена, бях купила от разсадник жълта и уж двете в един двор растяха, но жълтата си замина. А е много непретенциозно растение и като се облещи на слънцето.....

Общи условия

Активация на акаунт