Градинарство - моето хоби 26

• 33 477
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Чуденката ми е дали да я режа, след като не е цъфтяла....

# 211
Премести я в градината и ще почне и да расте и да цъфти. Не е растение за саксия.

Като я снимаш ще видим за рязане ли е.

Делоспермата е 2годишна. Ако не си чупнеш да я разсадиш, 2 годинки и заминава. И за цикламената важи,но тя пуска филизи и се саморазмножава доста успешно и сама.

# 212
orchid.xx, на алпийски приличат тия от Хоуммакс.

BЕЩИЦА, сложи в земята лавандулата. Тази година не режи!

# 213
  • Варна
Още се чудя къде да ги посадя, затова ги държа в саксии... Ама ще взема да ги бодна някъде да растат, а после като реша да ги местя, все ще има клончета за разсад

# 214
Аз почвам да режа лавандулата сравнително ниско веднага, защото иначе клончетата се вдървяват, полягат и храстчето скоро погрознява.

# 215
Моите дребни лавандулки ще ги режа чак догодина след като цъфнат. И да не цъфнат, ще ги режа.
Разходих се из градината и показвам най-благодарните цветенца, които ми станаха любимци тази година. Не са някакви лъскави красавици, но цъфтят неуморно от пролетта до сега Heart Heart Heart

А това е най-разцъфналата ми хризантема. Останалите едва показват цвят.

# 216
И тук да се похваля с придобивките - спираловидна туя и лампички ))), липсва ми сняг вече

# 217
  • гр. София
Много красиво, La_Valletta. Heart

# 218
Leila, благодаря!

Днес намерих едно цъфнало мини-мини мускари.

# 219
Имаш чувство за естетика, ЛаВалета, просто си го имаш 😊 един коктейл липсва и едно одеалце наметнато.

# 220
Кактусче, зад кадъра имаше одеялце и чаша вино, и приятна музика Relaxed Днес беше уникално топла, безветрена и тиха вечер.

# 221
La_Valletta,  прекрасно изглежда сега! Наистина имаш усет за естетика.
 А преценила ли си след няколко години как ще е ? Струва ми се, че туите са много нагъсто. Как ще ги поддържаш в този хубав вид? Няма ли да се сблъскат прекалено много? Ще ги подстригваш ли ? Или ще ги вадиш и слагаш нови през няколко години?   Мислила ли си по този въпрос?  Все пак градината е динамичен жив организъм, който се развива.
Нека и Любознателна да каже, тя има доста опит с такъв тип оформление на градината.

# 222
Diorela, първоначално идеята беше да има плътен жив плет от туи. В бъдеще, ако реша да има леко отстояние, сигурно могат да се оформят като конуси. За сега просто им се радвам. Интересно е, че на четирите от по-високите туи вчера забелязах едни такива бели топчета, като наченки на шишарки. Дали да ги махна?

# 223
Ла валета, аз не махам шишарките от моите туи. Красиви са според мен. Остават мнооого дълго на дървото, до следващата година.

За рязането искам да те предупредя, трябва да ги поддържаш в желаната форма, като режеш по малко и редовно. Те отвътре нямат зеленина, само голи клони. Ако пораснат прекалено големи и изрежеш твърде дълбоко, ще оголиш една сива суха дупка, не е красива гледка.

# 224
Phloxx, благодаря, ще помисля дали да запазя шишарките ))), щом ще окапят после сами. Аз тези дни ще почиствам туите вътре до стеблото от изсъхнали клонки, досега не бях подстригвала отстрани, ще опитам.

Общи условия

Активация на акаунт