ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 611
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
Да, трябва - с дървена лъжица, но аз не съм разбърквала всеки ден. Понякога се увличаш в натовареното ежедневие и забравяш. Ние си слагаме и зрънца във фризера. Те също могат да се добавят в разни смутита сутрин.

# 601
  • София
На село при баба има огромни количества от това, но на мен ми изглежда ужасно Confounded . Не мисля, че и една лъжичка мога да понеса от него.

# 602
  • софия
Да ви кажа, давала съм и давам на детето доста бъркочи, но никога не пробвам. Мразя. Дори и като готвя не обичам. Добре, че тя все още е добричка и иска, не иска слуша и пие.

# 603
  • София
И аз правя сироп от бъз. Но тази година не съм още. Добре, че сестра ми са забъркали, ще вземем от тях.  Иначе е сладък, не е неприятен. Аз, като цяло, избягвам  лекарствата, и доста билки ползвам. Едно време баткото ни викаше  - най ме е страх като дойде мама с някакъв буркан Simple Smile

# 604
  • Между гори и планини
От този сироп и аз правя от както живеем в Елена. Нашата улица е извън града с 5 къщи живот, никакви коли няма. Дори днес ще правя, миналогодишния го подарих на една жена с онкоболен роднина. От дървесния бъз и неговият цвят се прави чай и лимонада, от крастовидния - тъмният сироп. Много е лесен. Прием го и като сироп за кашлица, както и дъвчем настърган джинджифил с мед.
Моя син във Варна боледуваше много от ангини и бронхити, от както сме тук четвърта година, не е.

# 605
Сироп от бъз ни беше подарила преди време една позната. Изпихме го набързо с чай или директно разреден с вода. Не сме го ползвали като лекарство. Вкусен беше.
Сега децата много пият сироп от мента.
Иначе зимата правим често смес от нарязан лимон и мед. Малкият много обича.

# 606
Simple Smile Сироп от ЦВЯТ на бъз, който се разрежда с вода и си се пие като лимонада, правим много и много го обичаме в къщи. Другия, от плод на бъзак или черен бъз, който е имуностимулатор... Ние такива неща не приемаме, за сега. Дано не ни се наложи никога!

# 607
  • София
Бъзакът, храстовидният бъз, от който правят имуномодулиращия сироп, трябва даъе добре узрял, като се ползва. Иначе е отровен. Аз затова нямам вяра на купен от човек или на пазара. Може да има и недоузрял. Ако си го бере сам човек, тогавае ОК. Иначе по пазарите пълно със сироп от бъзак есенно време.
Аз купувам от аптека сиропи и таблетки със Самбукус Нигра.

# 608
  • гр.София
Доня Дафина,леко ти завиждам за мястото,на което живеете.

И девойката пие много сок от мед и лимон. Аз също ям  мед ,пия капучиното с него и голям буркан си омитаме за седмица.

# 609
  • София
Ох,Аманда,развесели ме Simple Smile Недей шокира наборите че хептен ще им изпаднем в очите с тия странности.Но пък може да си спретнем някой път среща на някоя поляна в района с хубавото ти куче Wink

# 610
  • Между гори и планини
Доня Дафина,леко ти завиждам за мястото,на което живеете.

И девойката пие много сок от мед и лимон. Аз също ям  мед ,пия капучиното с него и голям буркан си омитаме за седмица.
До нас има два хотела, и гости обичам ❤️ Вече няколко съфорумки са ни идвали на гости това лято.

# 611
  • гр.София
Засега съм" въздържал се" , но благодаря,        стопли ми сърцето Flowers Hibiscus
В София е сиво и вали-).

# 612
Sssani,  може ли и аз да се включа в срещата на полянката? Щом ще има кученце, там съм🙂

Тази година за първи път правих сироп от цвят на дървовиден бъз. Добавих лимон и мента. Много ни хареса.

# 613
  • София
Някой да има рецепта за солен сироп? 😁
За нищо на света не мога да пия сладки неща, мед и други такива. То и сладолед и торти не близвам. Много мразя сладко.
Иначе как хубаво се наспах тази сутрин до 10. Разкош! 😊

# 614
  • гр.София
Ред,саламурата от сиренето е за теб-)
Да,днес е само за спане и таман за учене.

Общи условия

Активация на акаунт