ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 603
  • 780
  •   1
Отговори
# 615
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз също купувам от аптека сироп от черен бъз, доста е вкусен, децата обикновенно искат да го изпият наведнъж.

Може да сте коментирали, но да попитам - на Ема си й излиза новото училище в школо през нейния достъп, но на мен ми стои старият й акаунт. Как да въведа новото училище?

# 616
Ред, зелева чорба?😀

# 617
  • София
Като ходим зимата в онази къща в Чепеларе, ни черпят с някаква отвара от леко ферментирали - май шипки бяха. Без захар. Само аз го пия, другите се мръщят. 😁
Сетих се - "родопско люто" се казва.

# 618
Аз също купувам от аптека сироп от черен бъз, доста е вкусен, децата обикновенно искат да го изпият наведнъж.

Може да сте коментирали, но да попитам - на Ема си й излиза новото училище в школо през нейния достъп, но на мен ми стои старият й акаунт. Как да въведа новото училище?
Отваряш през десктоп версия, не от приложението и най-долу има бутон "заяви достъп до нов ученик" и следваш стъпките и чакаш да те одобрят в новото. Аз чакам от понеделник, по някаква необяснима за мен причина не става от раз и съм в графа "проявете търпение" Grinning

Аз също нищо сладко не бих пила. С яденето - само плодове или ако няма как да откажа бонбон, от поне 3 години не ям захар и хич не ми липсва (не съм по-слаба Sad)

# 619
  • София
Като ходим зимата в онази къща в Чепеларе, ни черпят с някаква отвара от леко ферментирали - май шипки бяха. Без захар. Само аз го пия, другите се мръщят. 😁
Сетих се - "родопско люто" се казва.
Не съм го чувала това "родопско люто", но ние правим "вино от шипки". Леко ферментирали натрошени шипки. Особено е,но на мен ми харесва Simple Smile Казват, че било полезно - пробиотици и вит. С в големи количества.

# 620
  • София
Току-що намирам рецепти за люто в интернет. От всякакви диви плодове можело. Също така е вариант да се сложи малко сол.
Според мене точно с такова със сол ни черпят, много е вкусно. 😊
Иначе и то се води имуностимулатор.

# 621
  • София
Вълчев току-що заяви, че ако продължава скока на заразени, щяло да се мине изцяло на дистанционно...

# 622
  • София
Наистина ли това каза? 🙄

# 623
  • Между гори и планини
Аз правя газирана напитка от шипки, леко алкохолна, богата на витамин С. Но още не са готови за бране. На село всичко се бере и затваря по някакъв начин за зимата.

Черпя ви виртуално със съботна закуска, питки с домашни яйца и приготвено от мен сладко от круши. Бъдете здрави!

# 624
  • у дома...
Вълчев току-що заяви, че ако продължава скока на заразени, щяло да се мине изцяло на дистанционно...
Както се казва "Ай честито!". Не разбирам само защо до сега ни смилаха облаците, че ще са присъствено.

# 625
  • София
Той говори за минаване на дистанционно при достигане на някакви неясни прагови стойности. Да вземат да ги обявят тия прагови стойности най-накрая... Петър Велков е извадил доста "интересна" статистика за последните 10 дни...

# 626
  • Между гори и планини
Вчера приятелка лекар ми беше на гости, до скоро работеше в РЗИ. Според нея България въобще още не имала първа вълна, за да се очаква втора. Но за многото неверници, каза че този вирус е нещо ужасно и дори прекаран леко, последствия може да има в тялото след години. Така че, да си минават онлайн, не ми пречи, само да са здрави!

# 627
Вчера приятелка лекар ми беше на гости, до скоро работеше в РЗИ. Според нея България въобще още не имала първа вълна, за да се очаква втора. Но за многото неверници, каза че този вирус е нещо ужасно и дори прекаран леко, последствия може да има в тялото след години. Така че, да си минават онлайн, не ми пречи, само да са здрави!
                    То и след прекарана обикновена скарлатина има последствия /особено за сърцето/,които се проявяват след години.Нещо не си спомням вирус ,след който няма последствия ?!?! Разликата е в това - какъв е периода на проявата им.Едни са веднага,а други-след години.
                   А това с "първата" вълна вече пълзи из нета почти месец.Честно казано писнА ми да слушам всякакви глупости.Изведнъж се появиха маса "специалисти" ,за които никой нищо не е чувал до сега и то толкова "компетентни",че ми иде да си изхвърля ТВ-то през прозореца докато ги слушам.При това противоречива информация - днес едно,а утре друго.ЩО няма инфо от Китай се питам аз ?!?! Да видим какво правят там! ЩОТ на тях им вярвам повече!
                  Минаването онлайн няма да реши проблема.Наблюдавам,че психарите станаха повече след затварянето в къщи.Вчера ,отивайки на работа ,едно детенце момиче / 6 клас /притича и поиска помощ.Оказа се,че някакъв идиот го преследва.Познайте за колко минути се справих с него! Уплаших се и аз,но реших,че ако покажа уплахата си ще стане по-зле и бях определено агресивна и пак едвам се отървахме.Заведох детето до училището,че горкото трепереше.Нямаше около нас други хора,защото беше около 7 сутринта.Добре,че у-щето беше близо до работата ми.Сега ,ако ни затворят отново,пак ще плъзнат нови психически отклонения.Гадното е ,че се проявяват малко късничко та трудно ги хващаме.При това няма как да се изолираме на 100 % и можем ние , самите,да донесем вируса на децата си.Няма как да не ходиш до магазин или на работа.

# 628
Да си засилят здравните мерки и проследяването на контактните, а не да се минава на ДО. Да глобяват за без маски на обществени места, да проверяват колко често се прави дезинфекция, да се следи за дистанция между хората на опашките в институции и магазини.  Видях как законотворци се притесняват, че с маските изглеждат зле, но се налага да ги сложат, защото са официални лица. И после как да бъдем убедени, че има реална опасност.
Цяла сутрин  обикалям за бели тениски за физическо. Да са бели, ама не чисто бели. Да няма много надписи и щампи. Снимам, пращам за консултация- не одобрява. Накрая само една беше приета като ставаща за целта.
Добре е, че поне малкото няма още претенции.
Да се срещнем на поляна:) За кръчма не се разбрахме, ама на поляната ще пийнем ферментирал бъз.

# 629
  • Пловдив
Те лекарите са си най-големите паникьори по принцип, все пак за тях е най-опасно, и за вирусен товар, и за всичко. Аз имам също приятел доктор, преподава в Медицинския, еми какво да кажа, иначе е много интелигентен и разумен, но за вируса... Разсъждава странно. Те са он лайн лекции, само упражненията са присъствено и аз съм много по-стресната от това какви медици ще имаме след тази епидемия, честно казано, отколкото от тези имагинерни последствия с години за организма. Последствия си има и след всяка пневмония. След всеки инфаркт. След всяка болест, така че това не е ново. А иначе наистина е късмет как ще го изкараш и то за това се притесняват хората. 1 от 100 да го кара тежко, ако този 1 си ти, не е хубаво. Дразнещото е политизирането на болестта, де факто всички мерки и борба и ограничения се взимат основно на политическа база и на никаква друга. Както и да е, надявам се да няма ДО, нямаме толкова болни още нито са ни пълни болниците уж.
Набора е днес на състезание в София по английски, дето го отложиха март месец и много се ядосах. Получих 13 точки с указания за него, от които само 1 за състезанието. Другото знаете какво е. После в дъжда го оставихме да виси пред училището, натъпкани дете до дете. Пълна тъпотия. Уж щели да им мерят температурата, накрая нито температура са мерили, а децата може да се рязболеят от този дъжд, в който поседяха. Въобще цялата работа е мижи да те лажем. Само негативите остават, но положително, съжалявам, няма. Нито има контрол на епидемията, нито успяха да защитят икономиките, всичко се срути.

Общи условия

Активация на акаунт