ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 203
  • 780
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Привет! Потвърждавам и аз, че Зеленото училище на ТУЕС е прекрасна идея, реализирана перфектно. Днес девойката вече официално тръгна на училище. Намерила е много нови приятели. За стипендиите и при нас още нищо не се знае. Днес ще чакам отзиви за учителите.
PS Най-добрата й приятелка от ФЕГ днес сутринта й писа, че там има положителни за Ковид.

# 76
ПоложителНИ или положителЕН (за фег)? В уведомително писмо пише за едно дете от 12ти клас.

# 77
  • София
ПоложителНИ или положителЕН (за фег)? В уведомително писмо пише за едно дете от 12ти клас.
Писала й е, че в училището има болни с Ковид. Възможно е самото дете да не е разбрало дали е един или няколко.

# 78
Не трябва да говорят за "карантиниран клас", а за клас, който не ходи на училище. Децата от карантинираните класове са навън, т.е. не са под карантина.
Друго да не е, май за вируса предаването чрез повърхности се прие, че е незначително. В 107 през уикенда не е имало хора, с кой се борят днес?
Мерките са май суетня само.

# 79
Днес е денят, в който най-сетне ще има и нещо различно от английски и български. Има и математика, ИТ и информатика.  Снощи го накарах да направи входното ниво по математика в сборника на Просвета. Повече време му отне да мрънка отколкото самата работа. Направи го страшно бързо и без грешка, но не съм оглеждала задачите, за да преценя колко са трудни.
Оставям си само математиката за наблюдение. Английският е в негови ръце. Има учебници, има и трите части на English Grammar in Use, които покриват от А1 до С1. Има английски книги на четеца. Разни клипове и видео уроци и без това гледа основно на английски. Не мисля, че тази година ще изпита някакви особени затруднения в училище. Е, догодина като му се тръснат всички разказвателни плюс немски, сигурно здраво ще пропищи 🤣

Децата от карантираните класове не трябва ли да си стоят само вкъщи, да не са навън?
Така ми е притеснено дребният да не изпусне някои състезания заради карантина в класа. То и не само той. И други от отбора да се окажат в карантина, пак няма да е хич добре.

# 80
В 107 ОУ днес всички учители са на пср тест. Съвсем правилно им е решението за днешния ден, според мен. Очевидно по разните ПС преди 15.09 са си предали вируса. Нека си уточнят колко са заразените.

# 81
И според мен е правилно.
Още е без карта за ГТ. Преди малко ме пита дали може да вземе снимката на брат му за картата, че излязъл по-добре. Щял да каже, че на снимката е в трети клас.

# 82
Мерси за новата тема!
В последно време все по трудно ми става да изчета всичко, което сте написали (нещо все не ми стига времето).
Иначе засега дъщеря ми все още с мерак ходи на училище SatisfiedSatisfied онзи ден и писали първата шестица по Английски език и беше супер доволна. Все още се опознават класа, притеснява, че няма да е като в предишния клас, но и казах, че ще имат достатъчно време да се опознаят и да станат задружни като предишния клас (надявам се).

# 83
  • София
Детето на приятелка е в карантиран клас от СС (интересно, че никъде по медиите не се споменава). През ден ги проверяват дали си седи вкъщи, което е леко абсурдно, защото брат й учи също в СС, но не е под карантина, нито родителите.

# 84
  • София
И според мен е правилно.
Още е без карта за ГТ. Преди малко ме пита дали може да вземе снимката на брат му за картата, че излязъл по-добре. Щял да каже, че на снимката е в трети клас.

Ох, Аманда голям образ е синът ти. Фенка съм му:)

# 85
Само да попитам дали правилно съм разбрала - ако имам 2 деца: X и Y, и Х е карантиниран защото има контакт в клас, Y продължава да си ходи присъствено, както и майка им и баща му/им/? Защото ако е така, какъв е смисъла Х да е под карантина?

# 86
  • София
Само да попитам дали правилно съм разбрала - ако имам 2 деца: X и Y, и Х е карантиниран защото има контакт в клас, Y продължава да си ходи присъствено, както и майка им и баща му/им/? Защото ако е така, какъв е смисъла Х да е под карантина?

Правилно си разбрала. Смисълът е, че ти си контактен на контактен, който изобщо може да не се разболее. Ако всички карантинират то това значи да ни затворят по къщите.

# 87
  • София
Смисълът е, че ако Х прояви симптоми или го тестват и е положителен, тогава семейството ще бъде в карантина като контактни на болен. Не се карантинират контактни на контактните, няма да има край така...

# 88

Не търсете смисъл в повечето решевния от март месец насам по този повод.
Само ще си изгубите времето напразно. Пълно е с абсурди.
В случая близките на карантинираните деца няма да се юрнат да се тестват, като няма да тръгнат да си губят времето и да плащат за тестове. И така нещата стават направо  малоумни. Не се извинявам за последното никак. Понеже си е точно така.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 13:05 от Judy

# 89
  • софия
Временните неща са най-трайни. Поредно потвърждение.
Очаквам при тези неадекватни мерки или тотално да затворят всички, или да се кара едно към гьотере и животът да си върви. Аз съм за второто.

Общи условия

Активация на акаунт