ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 208
  • 780
  •   1
Отговори
# 90
Смисълът е, че ако Х прояви симптоми или го тестват и е положителен, тогава семейството ще бъде в карантина като контактни на болен. Не се карантинират контактни на контактните, няма да има край така...
Да. То и сега не му се вижда краят, а оставаше и втори ред контактни да затворят вкъщи.
Болнични, отпуски кой ще плаща? Работодателите как ще търпят майките да седят вкъщи с поредни карантини с няколко деца? Все въпроси без отговори и все обикновените хора потърпевши в стил "Дайте да дадем".
И аз съм за второто, zvanche. Sunglasses

# 91
Звънче, и аз мисля, че ще се разиграе вторият сценарий.

# 92
Да, звънче Simple Smile
В България мостовете се проектират по ВРЕМЕНЕН правилник за проектиране на мостове от 1973г. Simple Smile

Нещо се вкиснах, дано е временно. Госпожата по математика изобщо не дошла (още преживявам наличието на УТ, която вчера разгледах и е пълна недомислица: Решете уравнението и оставен един ред СЛЕД уравнението. Никой няма как да реши едно дробно уравнение в един ред и то след уравнението. Да вземат да издават тези задачки в кратко сборниче и хем ще е леко за носене, по-малко страници за печат (съответно по-ниска цена), хем ще е смислено за децата, защото така или трябва да го решат на лист и да го препишат, което е загуба на време или да го смотаят и така е най-сигурно, че никога няма да научат, обикнат или разберат математиката). Още нямаме школо. Нямаме профили в тиймс (дано не се налага онлайн обучение), нямаме яснота за фуч и школи. Детето е супер щастливо: от класа, от учителите, от езика, от всичко! Не смея да пиша чак, за да не разваля магията. Чак си се чудя защо толкова нерви хабя в глупости, но просто съм такъв човек.

# 93
Аз казвам, че класовете просто не ходят на училище, но КОНТАКТНИТЕ деца не са карантинирани.
Просто синът ми познава дете от "карантинирания" клас при нас и го е видял вчера навън. Сега не знам, дали то е в нарушение или просто няма карантина. Полицията няма и да има ресурс да следи всички ученици. Та не знам. Питам какъв е смисълът да не са на училище децата, ако са навън.

Иначе Вълчев добре го каза, че при 200 положителни на ден, примерно, не е сензация 15-20 да са или ученик, или учител.

ПС съвети странно се оказват по-голям развъдник от дискотеките и ресторантите....

# 94
  • София
107мо днес директно цялото училище е затворено за дезинфекция. Още трима учители са дали положителни проби.
green, още трима нови, от днес?
Или общо тримата, за които се съобщава от петък и събота? Днес май ще тестват останалите учители и от утре ще е ясно, колко паралелки ще карантинират, дали остават обявените четири до тук или ще има още...

# 95
  • София
Контактните деца трябва да стоят вкъщи.  Дали ще го правят е друг въпрос.

# 96
  • София
107мо днес директно цялото училище е затворено за дезинфекция. Още трима учители са дали положителни проби.
Или общо тримата, за които се съобщава от петък и събота? Днес май ще тестват останалите учители и от утре ще е ясно, колко паралелки ще карантинират, дали остават обявените четири до тук или ще има още...
Първоначално нали беше 1 учител, преподавал на 4 паралелки. После установили още 3ма, но кога точно е станало не разбрах - напълно възможно е да е от петък и събота.

# 97
  • София
По прочетеното около 107мо, понеже следя от преди директора  и училището, докато младежът учеше там, карантинираните  са си баш под карантина. Подадени са имена и адреси към СРЗИ, връчват им се разписания за карантина от полицията. Спорен е въпросът, ако дете под карантина направи ПСР тест, който е отрицателен, дали може да се освободи от нея. Май и РЗИ не знае...
Иначе, решението за неприсъствен ден е правилно, защото ако има заразени учители, които още не са влизали в някоя паралелка, понеже не се беше извъртяла пълна седмица, тези дни щяха да влязат. И щеше да има още карантинирани. Не, че сега не е възможно да затворят още класове, де...

# 98
  • София
Първоначално нали беше 1 учител, преподавал на 4 паралелки. После установили още 3ма, но кога точно е станало не разбрах - напълно възможно е да е от петък и събота.
Първият преподавател е установен от петък, не е преподавал на никой, защото е бил в болничен от 14.09. Вторият също не е преподавал, в болничен е от 15.09.
Третият е безсимптомен, преподавал на 4 паралелки. Направил е тест в петък, след първия излязъл пол.резултат на колега, защото му е контактен. Излиза положителен в събота....

# 99
  • София
Няма как да ги пуснат, дори и да да отрицателни сега. Стояхме вкъщи 14дни под карантина, въпреки моя отрицателен тест. Но от РЗИ и полиция не минават вече. Така че всичко е на добра воля. Не ми се мисли просто...

# 100
  • София
Някой може ли да пусне входящото по математика от сборника на Просвета. Наборът яко се е спекъл, че всичко бил забравил.

# 101
  • у дома...
Няма как да ги пуснат, дори и да да отрицателни сега. Стояхме вкъщи 14дни под карантина, въпреки моя отрицателен тест. Но от РЗИ и полиция не минават вече. Така че всичко е на добра воля. Не ми се мисли просто...
В малките населени места минават и по два пъти на ден.

# 102
  • София
Нещо се вкиснах, дано е временно...
...Чак си се чудя защо толкова нерви хабя в глупости, но просто съм такъв човек.
При мене е много "забавно" в това отношение.
Имаме доста приятели с по-големи деца и от години знам, че в нито една гимназия не е идеално. С подробности за проблеми и всичко.
И аз, нали, настроила съм се на тази вълна, обаче нещо става по-различно като текущо го изпитваш на собствен гръб, отколкото да го знаеш по принцип.
Сайтът на 2 АЕГ видно не се обновява регулярно.
И ние още нямаме активни профили в Школо.
Но иначе си ги информират децата - от първия ден гугъл профили, програма и т.н.
Не знам.
То аз по принцип смятам, че е редно полека да се оттегляме, ама чак пък така от първия ден да ни наритат в девета глуха... Smiling Imp

# 103
Red, то поддържането на актуални сайтове, своевременна информация и прочие не са нещата, които искаме, защото не се оттегляме.
Това е редно да го има не за родителите, а за децата.

# 104
  • София
И аз ще съм благодарна за входното ниво на Просвета по Математика.

Общи условия

Активация на акаунт