ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 293
  • 780
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Оооо аз с удоволствие бих правила диктовка като чета думите на български, а той пише на френски. Не мисля, че това ще му накърни самостоятелността. Просто него го мързи да прави това нещо. Но аз пак ще се пробвам. И аз съм инат. Преди малко се чухме - покривали нормативи по ФВС, които според него са просто супер завишени и сигурно е така, защото той е с добра физическа култура. Има 3, 4, 4, 5 - общо 4. Явно с тази оценка ще стартира във ФЕГ Simple Smile

# 286
  • софия
Нормативите по ФВС са безумни. Прав е Митко.

# 287
  • София
Дайте да ги видим тия нормативи и ние, дето не сме имали  този предмет през годините.Явно ще трябва и там да се наваксва... Simple Smile

# 288
  • софия
Имаше някаква Наредба. Когато беше пусната за обществено обсъждане писах да ги преразгледат, но, естествено, отговор не получих.
Някъде четох, че нормативите са правени от хора от НСА и са ползвани такива от руските училища, а те там са ...

# 289
  • София
При нас предстои да покриват нормативи през следващия час по ФВС та и на мен им е интересно.

# 290
Новите нормативи по ФВС са от преди 3-4 години и наистина са безумни. Бяганията трудно се покриват и от лекоатлети и футболисти, които все пак всеки ден търчат. Не се втелявам  и с това. Колкото толкова.

# 291
  • софия
https://offnews.bg/obshtestvo/smeniat-iztcialo-sistemata-za-izpi … ishte-702446.html
Излиза, че има промени и през 2019 г.

В сайта на РУО Бургас намирам заповедта и самите нормативи - https://ruoburgas.org/fvs

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 13:52 от zvаnchе

# 292
                    Нормативите изобщо не са толкова високи ,но има едно условия - да се градира натоварването с постоянна работа,а не - години наред свободни в двора и.....хайде сега ставайте шампиони за по-малко от минута.
                    Същите нормативи има още в ДГ.Разбира се стойностите са други,но децата с удоволствие изпълняват конкретните задачи и....се справят отлично.
                    Явно връзката се къса някъде по трасето.Все се говори за приемственост,но нещо не се получава.
                    Същите проблеми наблюдавам и по математика.Децата от ДГ се справят в пъти по-лесно отколкото с БЕЛ и математиката е удоволствие за тях.Особено логическите задачи.След това в у-ще математиката е от не много обичаните предмети.Питам кой е виновен и....отговора от ясен по-ясен - не са децата. Yum

# 293

Пожелавам си да се намери ваксина срещу този вирус и да ни се махне вече от главата, животът да се върне в нормалното си русло. "Проклятие е да живееш в интересни времена."
Децата са толкова щастливи, че ходят на училище, с такъв ентусиазъм се приготвят, заради тях ми се иска да имаме нормална, присъствена учебна година.
Честито! Здраве и успех! Heart
И аз пожелавам същото на всички ни.
Според мен скоро ще отшуми истерията и модата на безсимптомното тестване и нещата ще си тръгнат в нормално русло. Както стана с детските градини.

За помощта при учене: аз съм пас вече. На 14 години е нормално всяко дете само да си гони задачите и отговорностите. Ако има затруднения или проблеми, очаквам да каже и да пита.
И без това имам второкласник на главата - разхвърлян, разсеян, заблеян само в игри и приятели. Той ми е достатъчен, даже смятам да и възлагам задачки да му помага.

# 294
Нормативи! Laughing
От половин година има деца, които не тренират нищо и не са ходили на физическо не по тяхна вина. Нормативите у нас са една формалност, отбий номер, излишество и чиста глупост. Да има нещо, да пишем цифри по него. Особено в съвременната ситуация.
Да ги хващат всички да се движат активно, да играят спортни игри навън на въздух и да не им губят времето с глупости от типа на един тича - 25 го зяпат.
А норматив "бягане 30 метра" е произведен от някой кръгъл ... неподостреник. Сори, няма как да го кажа по-меко.
...
Моите диктовки са също на български, а той да си ги превежда и записва на немски. Не може да си самодиктува, нито да се самоизпитва на думи, поради което вечер си ми носи речника да го препитам.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 14:14 от Judy

# 295

Нормативите изобщо не са толкова високи
[/quote]

Аз съм на противоположно мнение. Не ги знам какви са нормативите и не ми е работа да ги знам. Но за мен показателен за това, че не са измислени както трябва, е факта, че активни спортисти с успехи в спорта не могат да ги покрият. Или не всичките...което е другото - няма как да си шампион във всички дисциплини. И все пак, нормативите са за обща физическа подготовка, не за трениращи и би трябвало да са постижими при добра двигателна култура, а тя се оказва недостатъчна Simple Smile

# 296
Принципно оценката по спорт е приумица, незнайно защо запазила се в годините.

# 297
  • София
тая работа с нормативите и оценките за покриване беше отпаднала по едно време за дълго, сега идиотите пак са я въвели явно...

и кво правим с пълните или късокраки дечица, които никога не биха могли да покрият за 6 нормативите по ФВС, ако ще да се съдерат? обречени да са тройкаджии?

оценки по предмети като ИИ, музика и ФВС трябва да са само за активност, старание и участие. не и за покриване на "нормативи".

# 298
За да има справедливост, трябва да има нормативи и по музика - който не може да вземе поне две октави - към тройкаджиите!

# 299
  • София
Нямам обяснение защо родителите си мълчим и търпим подобни нормативни безобразия. Rolling Eyes
И да, физическото е точно като пеенето и рисуването, всичките те са свързани с природни дадености.

Общи условия

Активация на акаунт