ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 621
  • 780
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ооо, zvanche, не съм ви казала пък, че имам покана за класно по АЕ, по  НЕ, по РЕ и по ИЕ. Joy
ЕД е удобство в повечето случаи, но понякога може и много нерви да ти докара. Единствената причина, поради която не съм деинсталирала приложението, ползвайки го само през браузъра е, че не го отварям ежедневно. Мога и веднъж седмично да се сетя, а там върви кореспонденцията между родители и учители, страх ме е, че ще проспя нещо.

# 571
  • софия
Отказвай. Толкова интензивен социален живот е изтощителен.

# 572
На мойта учителката по испански казала,че е незаконно.
Кое е незаконно?

# 573
  • София
Judy, при нас ще ползват тази граматика. Доколкото разбирам от написаното на гърба, покрива нива А1-B1.

Благодаря за получените отговори за ортодонт тук и ма лични. Всички сте при различни лекари (освен Звънче и Сани), не знам как ще избирам.

Air, честит празник на теб и момчето ти!

# 574
  • София
Да се оплача тук, че при петокласниците още не ми е така уютно. Бях споменала, че има някакви брожения срещу учителя  по английски на малкия синковец - явно са успели. Лошото е, че заместничката е на светлинни години - става въпрос за бившата класна на набора... Очаквам 6ци отгоре до долу, учебници взети наполовина и минимум знания...

# 575
  • Варна
Вчера се състоя нашата он-лайн родителска среща. Аз малко позабравих и се включих с известно закъснение. Госпожата сподели, че е рано за кой знае какви впечатления, но като цяло се стараят децата, на всички им е трудно с нов език и произношение. Хареса ми как звучи, а и на набора ми се струва, че му харесва. Все още с голям мерак учи, пише думи, кара ме да го изпитвам и да проверявам.
Спомена нещо за помагала от Колибри с 20% процент отстъпка, но нищо конкретно. Мен ме интересува за граматиката, явно навсякъде им възможност с отстъпка, трябва да проверя. Надявам се тя да им препоръча граматика, която да купим.
Похвали се, че имал две шестици по ФВС, ми той тренира от години лека атлетика, остава и да не покрива нормативите им. В Школо-то още няма нанесени оценки.
Когато съм ползвала он-лайн преводач от немски, наистина е пълна скръб.  От английски гугъл-транслейт стана доста добър последните години, но за немски не може да се ползва, евентуално отделни думи.

# 576
  • у дома
При нас от днес има вече карантиран клас-дете от него е дало положителна проба-за съжаление се започна...
Днес имаха сутринга спортен полуден и все си мислех,че ако се е случило на моето дете да чака  за тест ще уведомя ръководството ,че чакаме и този клас днес е можело да не се меша на спортния празник с още n-брой класове.

# 577
На мойта учителката по испански казала,че е незаконно.
Кое е незаконно?
Да имат по 8 часа на ден.
За отстъпката, който питаше, писах по—рано.

# 578
  • софия
Хмммм, трябва някъде да го пише. Дидева трябва да знае.
При нас след шестия час имат обедна почивка 1 ч. 20 мин. и след това още 2 часа.

# 579
В смг, в 5 клас, когато още имаше седмица А и Б имаха ден с 10 часа, това без школите. Иначе масово бяха по 8 часа на ден и то в периода 5-7 клас. Предполагам и сега е така.
Във фег програмата е без фуч (все още и май вече искам така да остане Simple Smile). Голям кеф! Масово по 3 блока. Ама това било друга работа. Детето е свежо, има време да научи пълноценно и да почине, и да се прибере пеша за движение. Много голяма разлика виждам в нея. Просто е друго дете - щастливо, спокойно, доволно, учещо с кеф.

# 580
  • Между гори и планини
Моя по английски е на Flash on skills.
Години наред продавах учебници и помагала, но тези са ми непознати. И това , че започват от А Б не е вярно. Точно един път азбука, гласни и съгласни и директно в дълбокото.
Родителска среща не сме имали и сигурно няма да има, то и нужда няма, половината клас е същият, малко от съседният и две нови деца. Класният е същият който е от 5 до 7 клас, учителките с изключение на тази по английски са пак същите. Утре моя заляга над огромното домашно по английски, прочита си философията за понеделник и припомняме малко БЕл, в неделя здраво задачи и пак БЕЛ. И жива да не бях - господин Пубер, спомена с мъка, че математиката му е много малко тая година. Казах му, че винаги след часовете може да остане да работи допълнително с учителката, ама май не е толкова луд 😂

# 581
Струпа ми се ужасно много работа вчера и днес и малко се отдалечих от осмокласните вълнения, които в моя случай мязат на първокласни. Явно се чувства добре, защото се връща усмихнат. Той не е от хората, които от първа среща влизат в контакт, но после създава доста трайни приятелства
Резултатите от контролното по френски никак не са впечатляващи, но е очаквано, тъй като са били.три задания, от които едното с глагол, който тогава не беше научил. Казала е, че няма да им пише оценки, в точки са.
  Не се е притеснил особено, но баща му доста го нахока. И даже му каза, че ще му спре излизанията вечер, защото от май месец не се е прибрал...

Малкото и то само иска да играе. Там полагам повече усилия да влезе в час, че претупвам всичко,  за да е с тайфата. Не си отглеждам ученолюбиви деца...
Air, да ти е живо и здраво момчето:heart_eyes:! Много приключения! И вдъхновяващи момичета:joy:

# 582
  • София
Air, честит да е рожденика! Много здраве и много късмет! 😊

# 583
  • sofia
Ама това било друга работа. Детето е свежо, има време да научи пълноценно и да почине, и да се прибере пеша за движение. Много голяма разлика виждам в нея. Просто е друго дете - щастливо, спокойно, доволно, учещо с кеф.
    Подобен ефект при нас - достатъчно време за сън, време за разговори по групички в парка до училището, искрици в очите, без нужда да избираш по какво да не учиш, защото времето не стига, без нервни изблици и един цял свободен почивен ден през уикенда за други дейности 😁 При това и с написани домашни😊

# 584
AIR , Честит празник ! Да е здрав , успешен и да сбъдва мечтите , целите и желанията си с лекота !

Общи условия

Активация на акаунт