ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 603
  • 780
  •   1
Отговори
# 630
Не знам, но много хора действат странно по отношение на вируса.
Пример: организира се РД в ресторант. Да, вярно, частно парти , но са много хора на едно масто. Завединието е напълнено до дупка. В същото време хората, на чиито празник сме поканени, ми надуват главата, колко ги е страх от вируса. През две минути се пръскаха с накакъв дезинфектант, като при последното пръскане, той попадна в очите ми. Иначе никой с маска, ни келнери, ни гости, ама пръскай. Вътре задух до 101 и назад, прозорците не могат да се отварят, климатикът го пускат както им скимне. Ми като си предпазлив , не организирай такива събития със 100 човека , бе!

# 631
  • София, Дружба 2
Влизам да се похваля, че днес успяхме да подадем документи за лична карта на детето. Почакахме около час, но се справихме и след 30 дни ще трябва да я получим. Естествено, не се е харесала на снимката, но нищо не мога да направя по този въпрос. Simple Smile

# 632
Защо за 30, а не за 3 дни? Първата лична карта е безплатна и винаги я пускат бърза поръчка.

# 633
  • гр.София
Picky, защо така след 30 дни?  Да бяхте подметнали,а не може ли за 3.  Не че е нещо фатално...
Изв.,повторих Мария.

# 634
  • о`майна лунна нощ е
Доня Дафина Черешова, моля адрес на ЛС. Бих опитала от всичко, по няколко пъти Wink

Наборът нещо леко почва да навдига белия флаг. Притеснен е, че не разбира, че не успява да отдели думите в изречението, когато им пускат запис, но го успокоих, че щом половината клас е в същото положение, то проблемът не е само  в него и че постепенно все повече ще хващат и разбират. Но иска време и усилия.

Във връзка с онлайн обучението - прибрах му микрофона днес заради лекциите, които също минаха само електронно и ми е необходим за тях  Няколко дена или ще съм изцяло с него, или ще го присвоя окончателно и ще му купя нов.

# 635
  • София, Дружба 2
Ами не знам. Аз и не попитах изобщо, защото не ми е спешно. Видях, че в декларацията пише обикновена поръчка и след снимката детето излезе от кабината с бележка, че ще е готова след 30 дни. Не бързам, ама изобщо. Simple Smile

# 636
И на нашия ЛК беше готова за 30 дни. Той е роден февруари и тогава тук още никой не се вълнуваше от ЛК Simple Smile Не че и на нас ни е било спешно, но после когато коментирахте, се зачудих защо никой не ни каза за бърза поръчка. И при нас пишеше обикновена...

# 637
  • София
Judy, при нас ще ползват тази граматика. Доколкото разбирам от написаното на гърба, покрива нива А1-B1.

И моят младеж е с тази граматика.Вие в кое училище сте?

# 638
  • София
Picky, завиждам благородно. Вчера чакахме 2,5 часа и точно преди нас чиновничката врътна ключа петнадесет минути преди края на работното време, че имала писмена работа. Днес спретнах една жалба, ей така за спорта и в понеделник ще я подам в РУ преди да се наредим пак на опашка.

# 639
  • София
Като чух за възможността да минат дистанционно и настроението ми рязко се влоши... Cry

# 640
  • София
Аз го разбрах различно. Ще минават в ел.среда локално, по общини или области, според епидемиологичната ситуация, а не национално.

# 641
  • София
Е, коя мислиш, ще е първата област по локален принцип? Joy

# 642
  • София, Дружба 2
Picky, завиждам благородно. Вчера чакахме 2,5 часа и точно преди нас чиновничката врътна ключа петнадесет минути преди края на работното време, че имала писмена работа. Днес спретнах една жалба, ей така за спорта и в понеделник ще я подам в РУ преди да се наредим пак на опашка.
Много грубо е постъпила и си заслужава жалбата. При нас се получи подаването от третия път. Ходихме в понеделник сутринта и беше лудница, пълно с  хора и прецених, че ако останем да чакаме ще пропуснем втората смяна училище. В четвъртък беше същото, в петък просто не можах да отлепя детето от леглото, според нас двете за абсолютно безсмислена дейност, но днес нашето РУ беше дежурно и времето беше с нас, защото в този дъжд и студ само 10-ина човека имаше.

# 643
Аз съм сигурна, че ще учат дистанционно.  Икономически е по-изгодно на учебните заведения и много по-комфортно за голяма част от учителския състав, удобно определен като "рисковата група". Чудя се само още колко ни остава присъствено....  Как тия ученици, дето цяло лято бяха къде ли не, родителите им също , обиколяха Черноморието, където удобно за бизнеса, не само нямаше мерки, а все едно нарочно не се спазваха, та как всичките тези не заразиха възрастните си роднини, а сега изведнъж ще започнат да ги заразяват?! Възстановяват брифингите на НОЩ, което е стъпка към подготовката ни за по-рестриктивните мерки. Въпрос на време е и с училищата. Тази зима ще е "дупе да ни е яко", както казваше баба ми. Искрено се надявам да бъркам в прогнозата!

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 17:15 от polly_g_bg

# 644
  • София
Е, коя мислиш, ще е първата област по локален принцип? Joy
Не знам! Rolling Eyes
Мислиш ли, че ще е София-град?

Общи условия

Активация на акаунт