ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 596
  • 780
  •   1
Отговори
# 660
  • софия
Другарки, ред, слънчева, грийн, доди и всички "цветя от края на осемдесетте", по Канал 1 тази седмица (22.09. от 23 ч.) имаше жесток филм "Рокендрол" - НГ, Ревю, Ахат, Ера. Жесток! Ако можете си върнете да го гледате.

# 661
  • sofia
Не мисля, че учителите масово искат ДО. Имам точно обратните впечатления. Когато се  записвахме лятото, поговорихме малко с учителите от комисията по записване и те страшно страдаха от липсата на присъствено обучение. А и за мен училището е преди всичко социализираща институция. При този информационен поток, смея да твърдя, че поне при големите деца, самообучението може да компенсира всичко като учебен материал, ако се налага и с малко помощ. Но социалното общуване и развитието на умения да си част от групата, от обществото, не стават онлайн. Тук ги осакатява ДО, това са ми страховете.

# 662
  • София
Другарки, ред, слънчева, грийн, доди и всички "цветя от края на осемдесетте", по Канал 1 тази седмица (22.09. от 23 ч.) имаше жесток филм "Рокендрол" - НГ, Ревю, Ахат, Ера. Жесток! Ако можете си върнете да го гледате.
Е не!!!
Изпуснала съм и ето сега като един анти ТВ човек, който се запъна напоследък, че не желае промяна в окабеляването, ще си скубя косата.
Толкова любими всичките!
НГ са ми особено скъпи на сърцето, с онзи Митко Воев...
Ще го търся този филм из дебрите интернетски.

# 663
  • София
Звънче, благодаря! Ще го търся утре, гледала съм трейлъри.
И както казва Звезди от Ахат: Беше яко... Много яко беше!

# 664
  • София
Ред, ако го намериш, свирни. И мен ме е яд.

Наборът е спокоен, ама и училището му не е ново. Дразни ме чакането всеки учител да си каже кой учебник иска. Бях се разбрала с майката на деветокласник да взема учебниците от тях. Да, ама не. Само 2 съвпаднаха. Поръчах от бгучебник, да видим кога ще дойдат.

Дениил, благодаря за подсказката!

# 665
  • София
Ами аз освен да се изфукам, че филмът съм го гледала в кино Влайкова преди няколко месеца и да ви поздравя с текста към една любима песен на НГ:
"100 брадати социолози виждам, вървят напред. Нещо явно ги тревожи, може би изискват ред."

# 666
И аз харесвам много "Нова генерация"
Изнервям се а осмокласника. Направих опит да го накарам да пробва входни нива по математика. Отказа. Имал достатъчно задачи за домашно и с нищо допълнително няма да се занимава. Стана преди малко и сега тепърва ще яде, което по мои сметки ще му отнеме час. Казах му да закуси набързо и да учи, а ми отвърна, че това е вредно за стомаха. По-добре било да " е тъп, но здрав".

# 667
  • София
Да споделя и аз моите вълнения-мисля,че с влиянието над синът ми бях до тук....От 3-4 дни не мога да го позная,по цял ден навън,някакви момичета от квартала ги преследват с неговия приятел,вчера за час само го видях набързо и излезе...в тоя дъжд и буря къде са се крили...да не говорим за учене-кога ще се случва-незнам....снощи спа за първи път у приятел...А най-чудното е,че от 3 дни не е играл Фортнайт....той,който преди играеше с часове и даже забравяше да яде заради пустата игра....Мъжът ми "ме успокоява"-вече ще се прибира само да яде и да спи в къщи,а малко по-късно-камо за да иска пари от нас😒😒😒😒Хем знам,че това е нормален етап от живота им,хем ми е мъчно,че се откъсва от мен😔Добре,че по-малкия(4клас) още си ме търси и ме гушка и ми казва "Мамо,спокойно,аз още съм ти радостта в живота"...

# 668
  • София
Ами аз освен да се изфукам, че филмът съм го гледала в кино Влайкова преди няколко месеца и да ви поздравя с текста към една любима песен на НГ:
"100 брадати социолози виждам, вървят напред. Нещо явно ги тревожи, може би изискват ред."

И аз го гледах в кино "Влайкова", вътре бяхме 5 човека само... Много ми беше приятно да видя във филма познати физиономии, които направо бях забравила, защото не сме се виждали от онези времена.
Ще си го върна да го изгледам пак по тв.

# 669
Перуника, ние от година и половина се печем на същия огън. Много рано реши, че е голям, а баща му все ми повтаряше, че трябва да му давам свобода. До оня ден, когато видя контролното по френски и взе да ми разправя, че аз съм си останала хипи, че при мен всичко е мир и любов и трябва да бъда по- строга с децата. И изведнъж- да му спрем излизанията:grinning:

# 670
  • София
Звънче, мерси. Изгледах филма. Малко тъжно ми стана...за младостта и илюзиите, които всички имахме за тази държава...

# 671
Знам какво имаш предвид. Подобно нещо и аз преживях с големия ми син. След 7 клас, влезе в желаната Първа АЕГ и сякаш изведнъж желанието му за учене изчезна. По-важни от всичко бяха приятелите. Аз по-изкъсо го държа, та се прибираше, но не означава, че сядаше да учи. Много страдах за липсата на интерес към учебната дейност. Той до този момент беше пълен отличник. На морето след 8-ми клас исках да учим думи, по френски също. Никакво желание, инат. Аз си скъсах нервите, почти в депресия бях. В 9-ти клас бях сигурна, че ще повтаря. Не си представях как се учат разказвателни на чужд език без да отваряш учебник. В 10-ти вече имаше гадже и й отделяше доста време. Аз в един момент се успокоих и взех решение, че моите нерви и здраве също са важни и да става каквото ще. В интерес на истината винаги е завършвал с успех много добър. Успяхме да запазим отношенията си. Смятам, че споделя почти всичко с мен, близки сме си. Тази година е абитуриент.
Надявам се с наборката нещата да се развият по-различно!
Друго си мислех като чета тук за болни деца, а и в съседните теми надничам. То хубаво при хрема и гърлобол ще ги оставяме вкъщи, но нали и за извинените отсъствия има някакъв лимит. Предишните години ги спирах от училище само заради кашлица и температура, примерно.

# 672
Моят вчера половин ден е откарал в игра на новия компютър. Всъщност голяма част от времето бил писал някакви скриптове, за да можел да си играе играта по не знам какъв си начин. Днес щял да играе само до 11ч и после да учи по английски.
Обаче иначе си е оправен. Баща му взе новия компютър в петък следобед. Моят вкъщи веднага забелязал, че не е сложено поръчаното дъно, а друго. Сам звъни на фирмата, обяснява кое как, уговаря се кога да занесе компютъра. Коментарът на баща му "Аз откъде да знам какво си е поръчвал, плащам и вземам каквото ми дадат" 🤣
Стаята му сега прилича на дискотека, защото кутията е стъклена. Отзад три вентилатора се въртят и светят. Викам му: Не можа ли да си поръчаш вентилатори без светлини? Не можел, били много по-скъпи.

# 673
  • София
Перуника, ние от година и половина се печем на същия огън. Много рано реши, че е голям, а баща му все ми повтаряше, че трябва да му давам свобода. До оня ден, когато видя контролното по френски и взе да ми разправя, че аз съм си останала хипи, че при мен всичко е мир и любов и трябва да бъда по- строга с децата. И изведнъж- да му спрем излизанията:grinning:
Мен не ме притеснява факта,че е навън по цял ден,а че не е заради футбола и играта с момчетата,а заради няколко девойки.Отделно учителката по испански не е никак взискателна,все нямат думи за учене и аз повече от 10мин на ден не съм го видяла тази седмица да учи.След няколкодневни разправии и ултиматум,че щом не иска да учи,тогава ще идва да работи в офиса,успях да надделея поне да го запиша на курс по английски.Ще го забрави,ако не го практикува,а и натоварването в 31 уч-ще изобщо не е това,което очаквах,свободно време има много.Опитвам се да му уплътня времето,за да няма много възможности за глупости.

# 674
При нас също всичко е заради девойки. Първото гадже беше още миналото лято - с две години по-голяма. Дребното всичко ми разказва в подробности:smile:
Ако го питам с кого излиза, веднага изрежда момчетата, а  после случайно откривам, че не са само момчета. Пък и ние живеем на място, в което всичко се знае и приятелки ми докладват с кое момиче са го видели.
Спряха и да играят баскетбол и висят по пейките или до реката.
Нашите имаха около 80 думи за уикенда, натоварването е стабилно. Вчера писа цял ден, дано си ги е научил. Предполагам, че и в 31-во ще почнат да учат по-сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт