💪"Игри на волята: България" - сезон 2, тема 4 /21.09. - 27.09.2020/

• 57 264
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 540
Тук коя е спалата с всички?
Иначе - да. Едни и същи типажи.
Ванчето е само с претенции, нищо друго.

За спането не знам, но най-прегръщата е Сюзън.

# 541
Не мисля.
Проблемът в нашето съвременно уж общество, в 21-ви век е, че все още хората с психиатрични проблеми не се приемат. В тези времена, в които живеем, динамичното съществуване, високите нива на стрес, несигурността за повечето хора, за други буквално ежедневно оцеляване, са предпоставка за изявата на доста психични проблеми у доста хора. Очевидно е, че все повече хора имат не особено нормални разбирания и поведение, но все още се смята за срамно да отидеш на психиатър, да потърсиш такава помощ и да контролираш такъв проблем с изписани за целта медикаменти. И това се превръща в проблем на съвремието... В този смисъл, отношението към Катя не ми се нрави. Съгласна съм, че е интелигентна, но това, което си е причинила и е оказало промени върху психиката ѝ, а от там и върху начинът ѝ на общуване, не я превръща в ментор, който да обогати другите със своята интелигентност, а в някаква драка, която ти пили тънко нервичките и ти иде да ѝ откъснеш главата. Тя е отхвърляна от всички, дори от семейството ѝ и това поведение е вид защитна реакция. Тя се защитава люто преди още някой да я е нападнал и така си създава още неприязън от околните. Убедена е, че ще бъде нападната и реагира преди въобще да се е случило това. Жената наистина има нужда от квалифицирана помощ. Има хляб у нея, но има опасност да попадне в мъглата на умопомрачението и това да съсипе тотално живота ѝ, защото видно от отношението ѝ към околните, тя не смята, че има нужда от помощ, а те.

Съгласен съм с повечето неща, извън контекста (а с някои и в контекст Simple Smile ) Ние не знаем дали и какво си е "самопричинила" - това е само предположение, и то изказано под формата на завоалирана обида. Ако не е така и има източници потвърждаващи го, ще ми е интересно да прочета/изгледам. Аз просто съм склонен да и дам "the benefit of the doubt". Съгласен съм, че вероятно доста от нещата, които прави са защитна реакция, но не е като да не е във враждебна среда Simple Smile Интересно е как хората не харесват лицемерието, но още повече не понасят, когато някои е директен и прям, а те искат да се самозалъгват.

Интересно мнение. Съгласна съм, че живеем в консуматорско общество, превръщаме планетата в бунище, ресурсите не са безкрайни и ние самите рискуваме да се самоунищожим. Но тези много хора, които визираш, не само оставят след себе си Земята в по-лошо състояние, тези хора все пак оставят деца, бъдещото и е важно от кого и на какво тези деца ще бъдат научени.
Сигурен съм, че ще има и такива хора, които да научат децата си на това.  Не мисля, обаче, че ще са болшинството. Почти съм убеден, че "бизнес дамата, която цени лукса", няма да е от тях. Разбира се не отричам, че децата сами могат да достигнат до това - все пак те са отделни, мислещи индивиди и често са доста различни от родителите си, с диаметрални разбирания и т.н. Но тук идеята е за чувството за отговорност и за съзнателния избор. Всеки има право на него и това, че не го разбираме, не означава, че автоматично трябва да осъдим някого за това.

# 542
  • SF
Тук коя е спалата с всички?
Иначе - да. Едни и същи типажи.
Ванчето е само с претенции, нищо друго.

Аз не съпоставям хората и не ги сравнявам. Единствено Тодор много ми напомня арогантното напомпано поведение на Юлиян.
Може би Христа донякъде ми напомня на Радостина. Но Радостина беше някакъв мениджър в компания, която това работеше - ръководител на някакво звено или тим, както е новата дума за екип. Може би беше HR (не си спомням). Но беше с претенции, че разбира от ръководене на екип. Сега тая пее същата песен, женски лидер е, и много държи да се покаже като мениджър на салон с трима служители и чистачка.

# 543
Има много Христи и в реалния живот, дори да не говорят на някого директно така, изтъкват какво имат и наблягат какво постижение е това да имаш семейство и колко е лошо друг на 30 да няма, дори да не конкретизират човек.

Жените, които са майки би трябвало да са по-благи, разбиращи и нежни, но уви много от тях стават хапливи лелички.

# 544
Интересно е как хората не харесват лицемерието, но още повече не понасят, когато някои е директен и прям, а те искат да се самозалъгват.
Интересно е, да. Много хора смятат откровеността за грубост. Те искат чуждите слова да галят самочувствието им, а не да им кажат директно как изглеждат отстрани. Интелигентността е и в това да можеш да приемаш истината за себе си. Ако си умен, ще промениш нещо и ще се възползваш от това, а няма да се фръцкаш от бяс, че някой събрал смелост и ти казал какви са лошите ти страни за околните. Не, че има стандарт как човек трябва да изглежда (не визуално, макар че и това има значение), ама от повечето хора подсъзнателно дори се улавя кое пресолява манджата и не отговаря на образа, който си мислиш, че градиш. Да се представяш за бизнес дама и да изглеждаш като Предатор в главата и Джар-Джар в устата и да имаш претенции, че си повече от другите, ми не - мерси! И разни хора, които прокламират идеята, че има място под слънцето за всички, всеки има право да изглежда и да прави каквото си иска, въобще не ме интересуват. Красотата била вътрешна. Да бе! Изчепеното е новото нормално вече...
Колкото до представите за лукс на разни хора... смешна история! "Лукс" е малко абстрактно понятие, защото е твърде субективно. За хората, живеещи в едно село горе на баира, в което няма ток в къщите, един дом с електричество и топла течаща вода е супер лукс. Така че луксът на Христа ми е ясен. Тя изобщо няма понятие какво всъщност е лукс!

# 545
  • SF
Най-смешна е като каже "Аз ръководя хора и знам!"
Сякаш всички мениджъри задължително са знаещи.
А и какъв мениджър е тя! Има салон като всяка втора бизнесдама.
Освен това тя яко се бърка в живота на Катя, но спори с аргумента "Ще си живея живота, както АЗ си искам!"

# 546
Жалко за Чудомир заради мястото на което попадна.
Въпреки, че на играта вчера  се вписа идеално в тоталното безсилие на племето.

# 547
Наистина грозно държание от Христа. Това да се месиш в живота на друг, още повече да го съдиш дали има семейство или не, е отвратително. Първо, че Катя не е престаряла, второ - до колкото разбрах Христа е с две деца от един мъж и сега живее с друг. Нищо лично към жените с подобна съдба, но ако ще си начукваме канчетата, поне семейството й да беше в пълен състав.
Катя не знам защо не го маха този мустак, ама избягвам да я гледам, докато говори пред камерата. Не че мустакът е проблема, но и той доста допринася Grinning
Битлата беше ужасна. Едвам изтърпях да свърши, че и цели 13 рунда. Чудомир е голямо дърво, горкия. Дано се отпусне и покаже дали е способен на нещо. На Ваня пък стратегийките адски издишат и това, което показаха в промото за днес, още повече ме отблъсква от нея.

# 548
  • ГО
Катя не беше с мустак в началото. Сега избива, предвид, че нямат течаща вода и сапун, как да го махне. Дано от продукцията се смилят и ѝ го махнат, че е бая голям.

# 549
  • София
Наистина грозно държание от Христа. Това да се месиш в живота на друг, още повече да го съдиш дали има семейство или не, е отвратително.
Скрит текст:
Първо, че Катя не е престаряла, второ - до колкото разбрах Христа е с две деца от един мъж и сега живее с друг. Нищо лично към жените с подобна съдба, но ако ще си начукваме канчетата, поне семейството й да беше в пълен състав.
Катя не знам защо не го маха този мустак, ама избягвам да я гледам, докато говори пред камерата. Не че мустакът е проблема, но и той доста допринася Grinning
Битлата беше ужасна. Едвам изтърпях да свърши, че и цели 13 рунда. Чудомир е голямо дърво, горкия. Дано се отпусне и покаже дали е способен на нещо. На Ваня пък стратегийките адски издишат и това, което показаха в промото за днес, още повече ме отблъсква от нея.
Първосигналната ми реакция беше същата, но после се заслушах в това което Христа казва - ами права си е жената. Все пак Катя се захвана за децата и измести темата, защото най-вероятно знае много добре, че така най-силно ще жегне Христа, а и ще спечели повече симпатии. В съществото си Христа каза, тя е на 30, а няма нито семейство, нито постоянни доходи, нито дори постоянен покрив над главата си. Ще ме извините, ама да не можеш да се издържаш сам на тая възраст е прекалено. Като цяло Катя може и да казва истината на другите, ама не и изнася да чуе истината за себе си.
Христа, Ивайло, Ники са много далече от префектни, но е факт че са в пъти повече отговорни хора, отклкото е Катя. Едно е да си откровен, ама да не даваш думата на никой друг и само ти да си прав е прекалено. Мислех си, че Ивайло е крив, ама то един крив добре, втори крив добре, но то излиза че всички са криви, само Катя е наред. В миналия сезон Юлиан имаше подобно поведение, ама все пак имаше и хора с които се разбира, не само такива с които не се разбира, докато при Катя  няма и един дето не е крив, освен сестра и.

# 550
  • SF
Катя е  сглупила да си разказва историите в дългите часове на скука и седене върху чувалите. Христа също е разказвала: "Аз имам голям козметичен салон, аз ръководя много хора, аз съм се научила какво да правя, за да ги ръководя, аз имам разкошен апартамент, аз имам супер приятел, аз имам супер деца, аз имам каквото поискам, аз знам кое е най-доброто, аз съм успяла и преуспяла, аз..."
Кой я знае и тя какви покриви има над главата си... Вероятно Александър и Николай също живеят с майките си. И какво от това?

# 551
Май само аз още не съм забелязала мустака Grinning Хич не ми правят впечатление такива детайли.
Темата от вчера, кой бил майка и кой не бил, никога не съм я разбирала. Да си родител е нещо, което променя лично теб и си е между детето, теб и Онзи отгоре. С родителството не добиваш никакво превъзходство над околните. Но доста хора го изтъкват. И се чудя, това някаква мантра, която си научил в детството ли е или просто няма нищо друго на света, с което да блеснеш, та тикаш количката с бебето гордо пред себе си като трофей от световно първенство.
Обаче продуцентите си постигнаха своето - и в темата се забихме в бигбрадърските случки и ги коментираме.

# 552
Много обичам такава манджа- научих я от наше приятелско семейство с ниски доходи. А като се сложи и чесън става превъзходно.
Мисля, че нямат сол и затова е толкова безвкусно.
Ники- президент!
Много ме кара да се смея това момче.
Жените като толкова мрънкаха да бяха влезли те да сготвят нещо.
Пълни примадони.
Яж там и мълчи.
Че и салфетки им сгъна.
Която го вземе Никито поне ще й е весело и сготвено.
Примадони били така ли бе, а колко пъти му предложиха помощта си като видяха, че се е овъртял, но той им отказваше?

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 14:47 от Не се сърди, човече

# 553
  • SF
Темата пък изобщо не им е "своето" на продуцентите и цел на постижение.
Или ни харесва да се чувстваме значими?

# 554
  • София
Катя е  сглупила да си разказва историите в дългите часове на скука и седене върху чувалите. Христа също е разказвала: "Аз имам голям козметичен салон, аз ръководя много хора, аз съм се научила какво да правя, за да ги ръководя, аз имам разкошен апартамент, аз имам супер приятел, аз имам супер деца, аз имам каквото поискам, аз знам кое е най-доброто, аз съм успяла и преуспяла, аз..."
Кой я знае и тя какви покриви има над главата си... Вероятно Александър и Николай също живеят с майките си. И какво от това?
Попринцип лично аз смятам, че човек трябва от определена възраст нататък да е способен да се издържа и да живее и сам. Не е нормално на тая възраст да си зависим от родителите, най-малко не е здравословно за нито за родителите, нито за теб самия. Човек си остава с идеалистичните очаквания и представи, докато не се сблъска сам с някои предизвикателства.
Родителството вече е друга тема, която за мен не е коректно да се обсъжда, най-вече защото не е само личен избор да бъдеш или не родител.

Общи условия

Активация на акаунт