Рак на белия дроб - тема 6

• 57 942
  • 774
  •   1
Отговори
# 135
При нас нещата не били точно така,на ямр е показал 6 лезия,другите си седяли в същите размери.Някой ще ми каже ли какво означава "регистрира се рестрикция на дифузия на водните молекули".Иначе аз колкото й следя кръвните показатели, лимфоцити те са се качили значително от миналите месеци,но левкоцитите от 7.5 да спаднали на 4 и нещо .И Mono не е в границите,повишено е незнам какъв показател е това...Сега пътуваме за 4 та вливка и на 18 Пет скенер

# 136
Ако пациентът има някакво заболяване или температура отлага ли се химиотерапията? Баща ми днес се чувства отпаднал и има 37.5, ще измери пак контролно и ще говорим утре с лекаря. В сряда трябваше да е вторият курс лечение.

# 137
Зависи. Принципно е по преценка на лекаря. Ние сме правили вливане в края на настинка с кашлица, температура и гърло. Докторът каза, че няма проблем, щом вече се оправя.

Предвид ситуацията с ковид в момента, може и да са по-предпазливи. Той също започва като лека настинка, но не съм сигурен дали ХТ би му повлияла добре. Подозирам, че може да му поискат PCR.

# 138
  • Пловдив
Fani0101
Рестрикция на дифузията на "водните молекули"  ,е MRI метод за определяне на малигнеността на туморни формации.
По-висока рестикция на дифузията по-малигнена формация.
При успешна радиохирургична интервенция ,степента на рестрикция на водните молекули би трябало да намалява.
Не съм сигурен 1 месец дали е достатъчен период. Най-силен ефект се наблюдава на 3-тия месец. Аз бях писал преди за това ,кога може да има положителен резултат на образното изследване.
Тази 6-тата лезия не са я видели на предишния ЯМР? Или са я видели ,но не са я облъчвали защото май се ограничават до макс 5 лезии радиохиругиите. Ако я е нямало (била е прекалено малка група от туморни клетки),това си е сериозно нарастване . А тумора на майка ти май беше G2 - не е чак толкова агресивен.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 11:17 от whitefang

# 139
Нещо нищо не сме разбрали ...вчера казаха нищо ново няма,тази 6 лезия си е имало и тогава ,да не четем ,а да си слушаме докторите...Защо не са я споменали или ние не сме разбрали,облъчвана ли е не е ли,не разбрах.Да казаха че месец и нещо два е кратък период и че ще се след.В епикризите от Панагюрище пише G2,в някоя друга мисля от Токуда пишеше G3,нз вече.Днес нищо не я е боляло ,сега е на вливка .Имам чувство ,че преди и след вливка и се усилва и кашлицата и задуха и после нищо й нямало ,не я боляло,вече и наляво каза,че спи ,а преди нямаше никакъв въздух.Ходи си на работа,ама се чудя ако имаше отговор от имунотерапията,дали трябваше вече тези симптоми да са изчезнали или нз...Другото е,че прочетох страничните ефекти и на Кейтруда ,и на Петрамекседс ,и симптомите като задух,кашлица и болки в гърдите ги има като много чести .,а миналия път точно след вливката дори получи някакъв пристъп на задух ,вдигнала е й кръвно .И то почна да играе,предполагам от натрупването на ХТ .Изследванията казаха са си супер,дори този път се вдигнаха и лимфоцитите от 0.4-5 на 1.6 , хемоглобин 140,левкоцитите между 5 и 7 някъде бяха.Незнам да видим..

# 140
  • Пловдив
Значи си е била там. 6-тата
А дали са я облъчвали трябва да пише в епикризата от радиохирургията. Толкова лезии по толкова Gy на еди колко си сесисии - обща доза сумата от всичко .

# 141
Сега докторът ,който е бил на смяна е поръчал в ЯМР да направят сравнение ,а не да четем по епикризите.Много странно пише наличие на 6тс,не маркирана в предишното изследване ,с непроменен размер спрямо предишното ЯМР...сега й казах да потърси епикризата

# 142
Здравейте ! Виждам , че при вас лечението си върви , въпреки обстановката в болниците . Може да ви прозвучи несериозно , но от споделен опит глава не боли . Мъжът ми две години се тормози с някаква слуз . Док каза , че е нормално и идва от горните дихателни пътища . Много е гадно , опитва се да изхвърли секрета и това е свързано с кашляне и давене, особено през нощта . Разровихме се в нета и пробвахме настърган джинджифил , залят с вряща вода и лъжичка мед . Ефектът бе невероятен . За първи път и аз се наспах .
Иначе при нас нещата са си наред . Прелива от енергия и няма никакви оплаквания . Започна да забравя през какво премина .
Хубав и безсимптомен ден !

# 143
Браво,може ли да попитам на какво лечение беше той 😊

# 144
Най -общо ще го кажа , просто защото не съм чела точно кои медикаменти приемаше . Извън моята компетентност е , а и както вече споделих , лекувахме се  в Германия и решихме да им се доверим изцяло . Химиотерапия , после едновременно химия и лъче . След почивка , имунотерапия , някаква експериментална . При последния преглед онкологът каза , че имунотерапията е помощна , че химията и лъчето са си изпълнили ролята и петте години броим от края на комбинацията .

# 145
Здравейте на всички! Нова съм във форума от Плевен съм.
Ще споделя нещо с вас
На дядо ми преди около 2 седмици му откриха рак на белият дроб с разсейки в черния и лимфните възли! Беше му направена бронхоскопия, от която резултат нямаше, защото не можаха да стигнат до мястото и да вземат материал! След което по препоръка на доценка направихме консултация с гръден хирург, който каза, че ако направят необходимата операция, за да вземат материал, за да го диагностицират като онкоболен, може да не се събуди от упойката! И той самият не препоръчва операцията, точно поради тази причина!
Да но, след всичко искахме да се свържем с кабинета по болката, за да попитаме какъв вариант има по клиниколабораторни изследвания да бъде диагностициран, но за съжаление в момента са под карантина и нищо...
общо взето с който говорихме каза единствено седите и чакате! Нищо не може да се направи
Ако има някой, сблъскал се с подобно нещо, моля кажете поне от къде може да се снабдим с болкоуспокояващите.... извинявам се за дългият пост
Бъдете здрави

# 146
Личният лекар не може ли да помогне , Евка ? Опитайте с него или друг познат лекар . Все ще се намери човек между тях ...

# 147
Може ли рецептата за лекарството с джинджифил ?

# 148
Tania tan  личната каза, че единствено седалгин Нео може да изпише със зелена рецепта... не знам какво да кажа, толкова ми е трудно, той ме е отгледал, как се справяте, не искам да се мъчи и не искам да го боли! Съжалявам че натоварвам и вас но просто търся отговори на много въпроси, които просто явно нямат отговор..... благодаря Таня

# 149
Evvka, със сигурност има и други обезболяващи, които може да изпише. Напиши в гугъл обезболяващи при рак, за да се информираш какви видове болка има при рак (нямах представа, че е така), за да знаеш какво да поискаш, защото може личният лекар да не е наясно. Има едно с Т, но ми изкочи от ума, което личният даваше на леля ми.
Обади се утре в здравната каса в Плевен и попитай, а още сега влез на сайта на НЗОК и в секцията въпроси и отговори, опиши накратко казуса и попитай кой трябва да ви даде обезболяващи.
Отговарят до 48 часа - изпробвано е многократно.
Може да му вземете и капки конопено масло, висок процент - 18 например. Мои близки са ползвали на Биомастер и са доволни.

Общи условия

Активация на акаунт