У Ж А С И, М И С Т Е Р И И, Т Р И Л Ъ Р И (28)

• 74 365
  • 956
  •   1
Отговори
# 750
  • Свети Влас
Този изглежда мега страшен
https://www.youtube.com/watch?v=6KkONLf_ZKU&t=88s

# 751
За страшен не знам, но явно доста гнусен ... хора докато са го гледали в киносалон за повръщали и припадали 🙈
https://www.google.com/amp/s/www.foxbusiness.com/lifestyle/horro … phic-violence.amp

# 752
  • Свети Влас
Четох коментари, не бих го гледала !

# 753
Чак мега страшен не знам, но доста ми прилича на Тексаско клане. Не съм впечатлена особено от трейлира, явно се опитват да ни плашат с кървища.
Ще си гледаме май старите хоръри.

# 754
На мен тези с многото кървища никак не са ми страшни,нито интересни дори и гнусни не са ми. Изобщо не може да ме заинтригува безсмислено хвърчаща червена боя и просто един да ходи да ги трепе.

# 755
  • Варна
На мен тези с многото кървища никак не са ми страшни,нито интересни дори и гнусни не са ми. Изобщо не може да ме заинтригува безсмислено хвърчаща червена боя и просто един да ходи да ги трепе.
Подписвам се под това мнение.
И за да не е само хейт от мен тази седмица  - хареса ми "Къща в мрака"
https://www.imdb.com/title/tt9731534/?ref_=nv_sr_srsg_0
Много добра основна идея, държи в напрежение. Имаше моменти в които си мислех, че е очаквано  героинята да прави неща, които по принцип са идиотски и  само в хорър филмите се случват, но те си бяха нужни за хода на действието. Единствено от финала очаквах повече, но аз съм си претенциозна:laughing: Рейтингът му е добър и според мен напълно заслужен.

# 756
И аз гледах преди време "Къща в мрака", допадна ми. За финала трябваше повече да се постараят наистина...

# 757
Здравейте, хора! Малко оффтопик ще пиша, но имам нужда да споделя. От много години съм фен на ужаси и трилъри, и едва ли някога ще ги разлюбя, но напоследък усещам, че ми въздействат твърде много на психиката, особено и откакто живея сама. Ще ми се смеете, но сега ме е страх да заспя, защото ходих да гледам на кино Smile. Видях критични отзиви за него, но на мен ми въздейства доста. Ох… просто имам нужда да споделя. На вас случва ли ви се понякога такова нещо, въпреки че обичате жанра? Мисля да си взема почивка… и то дълга, макар че не знам дали ще издържа дълго.

# 758
  • Berlin
Мда, аз скачам на всичко.😂 Затова и не гледам вече подобни филми с jump scare или само с ръка пред очите.

# 759
  • София
Поредицата на SAW имаше в пъти повече puke моменти от тези новите, които излизат напоследък. Нещо сте изгубили тренинг Grinning

# 760
Здравейте, хора! Малко оффтопик ще пиша, но имам нужда да споделя. От много години съм фен на ужаси и трилъри, и едва ли някога ще ги разлюбя, но напоследък усещам, че ми въздействат твърде много на психиката, особено и откакто живея сама. Ще ми се смеете, но сега ме е страх да заспя, защото ходих да гледам на кино Smile. Видях критични отзиви за него, но на мен ми въздейства доста. Ох… просто имам нужда да споделя. На вас случва ли ви се понякога такова нещо, въпреки че обичате жанра? Мисля да си взема почивка… и то дълга, макар че не знам дали ще издържа дълго.
Случи чи се преди време, да. Тогава в продължение на няколко години гледах само и единствено ID Xtra.  Винаги ми беше пуснат телевизора и все това вървеше. По едно време се почувствах адски натоварена и минах на някакви, като Фокс, когато исках за фон. Все още сечувствам натоварена от такива документалки и след това съм гледала малко, като "The girl in the picture". И сега се ослушвам за записите на Дамър.

Аз не гледам само ужаси, трилъри и мистерии, но само тях коментирам тук. И те ме разсейват, иначе може да де натоваря твърде много. Чета и книги, различви от трилъри понякога.

А точно тези с кървищата и да те карат да подскачаш, вече не ги гледам.

# 761
Ами мен гнусни кървища не са ми проблемът, въздействат ми психологическите неща, също и такива на религиозна тематика, защото и двете теми - религия и психика са ми важни. Психичното здраве е много тежка тема и много истинска, и дори да има само зрънце реализъм сред всичките призраци и несъществуващи същества, ме напряга. Даже мисля, че много филми са направили лоша услуга на религията и психиатричната помощ, защото показват някакви извратени неща и казват, "ето, вижте какви неща се случват - само луди хора, пазете се от църква, кръстове, от откачени терапевти и т.н."
Иначе обичам жанра, не мога да отрека. За серийните убийци обожавам филми, но като четох в уикипедия за Дамър, и още повече като гледах реалното му интервю... бррррррр.

# 762
Не гледай ID Xtra тогава, че там са само по действителни случаи и в един момент започавш да се чудиш в какъв свят живееш, от какво по-напред да се пазиш. Между другото, като гледах редовно и разни предавания за абсолютни откачалки (като предаването Pandora's Box), си дадох сметка колко от авторите са черпели вдъхновение от такива случаи. Колкото и да е добър един автор/сценарист и т.н., ако не е психопат, трудно ще измисли нещо подобно.
Те затова и наблягат често на кървища, като Hostel и подобни, където няма история, има само гадости. По мое мнение, в Saw е различно, в Martyrs е различно, дори в Incident in a Ghostland. И точно заради това такива натоварват.

# 763
Последно казвам нещо по темата, за да не стане твърде оффтопик. Преди години са давали някакъв репортаж по наша телевизия, в която е дал интервю някакъв психолог, който работи с престъпници. Преразказвам само, приятелка ми го разказа, аз не съм успяла да го гледам. Та, човекът е казал, че понякога му се случва да започва да си мисли, че той самият е извършил престъпление, когато твърде много работи с даден "клиент". Страшно много ме впечатлиха тези думи и не, че се сравнявам с него, хаха, но понякога така ми въздействат някои неща, че се филмирам тотално. Точно това, че в реалността се случват такива неща, е смразяващото. А пък за новия сериал за Дамър четох, че роднините на жертвите са силно против да се правят филми, защото им се налага отново и отново да преживяват същия кошмар. Започват и да ги търсят журналисти, а те не искат да си спомнят какво се е случило. Това е доста тъжно, горките хора.
П.П. Има и нещо друго, според мен, което също съм го обсъждала с приятели. Когато си в сравнително спокоен етап от живота си и гледаш тези филми просто за забавление, не е кой знае какво. Така бях като тийнейджърка, гледах си ги с усмивка чак. Но когато ти се натрупат проблеми в живота и такива тематики допълнително те натоварват. Поне при мен така се получава.

# 764
  • Berlin
Евън Питърс е ходил на психиатър след ролята си в онзи сезон на AHS, Култ, та какво остава да играеш Дамър и да не ти въздейства….

Общи условия

Активация на акаунт