208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 395
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
  • Deutschland/HE
В Германия може по всяко време да си смениш личния лекар, не е като в България два пъти в годината. Проблемът е дали приемат нови пациенти. За отзиви може да погледнеш в Jameda.de (търси на общопрактикуващи и хаусарцт). Може да си запишеш час, за да се запознаете и да обсъдите, ако не ти допада просто ще потърсиш друг. Добро е да си вземеш досието от досегашния ти хаусарцт или поне копие.

# 421
  • Germany
Папурче, можеш да смениш по всяко време, стига да иска новият да те поеме. Хубаво е да си вземеш изследванията от предният, въпреки, че май могат и по служебен път да си ги изискат.

# 422
Те са длъжни по служебен път да ги предадат при поискване, но на практика толкова много се бавят и правят на луди, че е добре човек да си има лично копие.

# 423
  • Немция
Вчера пазарувах и видях, че пак кухненската и тоалетната хартия са на изкупуване в магазина, в който бях. Joy
Имам чувството, че пак се почва едно хамстеруване, както му казват немците . Аман!
Имаше доста хора в магазина в петък предиобед. Навън срещнах една позната, отдалеч ми подвикна "Пак се почва!", тоест и тя е забелязала тенденцията с презапасяването.
Взех пакет брашно в повече и тоалетна хартия за всеки случай. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 10:13 от Бибит

# 424
Да, и по новините го споменаха за презапасяването.

# 425
Взех пакет брашно в повече и тоалетна хартия за всеки случай. Stuck Out Tongue Winking Eye
И аз така, да не ме изненадат пак.... В селските Алди и Лидл бяха празни рафтовете на Dosentomaten  и някои други консерви и се вбесих.

# 426
😂
Отивам да си купя тоалетна хартия, че имам останали само две- три  ролки.
Нашата родителска среща преминава виртуално, беше планирана за 20- ти присъствено, но от вчера официално в училището е регистриран Ковид.
Чакаме разпоредби кой да се карантинира и как ще продължава обучението.

# 427
О, не! Пак ли? И сега заради разни хамстери, които бяха изкупили тоалетната хартия пролетта и сега сигурно пак ще я изкупят, ще трябва и ние да се презапасим. Не ща да съм хамстер. Но и не искам да обикалям 1/2 град за т.х.
Аз трябва да намеря на кого да подаря брашно. Почти не го ползвам в момента, а имам няколко хамстерски пакета. Laughing Хайде, признах си. И аз май съм хамстер.

# 428
Вчера пазарувах и видях, че пак кухненската и тоалетната хартия са на изкупуване в магазина, в който бях. Joy
Имам чувството, че пак се почва едно хамстеруване, както му казват немците . Аман!
Имаше доста хора в магазина в петък предиобед. Навън срещнах една позната, отдалеч ми подвикна "Пак се почва!", тоест и тя е забелязала тенденцията с презапасяването.
Да ти кажа аз пратих моя мъж за тоалетна хартия специално, той купил 3 пакета. Този път си казах, че ще се запася след като миналия купувахме носни кърпички. Та нищо чудно и други да мислят като мен. По време на локдауна пък в ДМ един много стар дядо с инвалидва количка в рискова група беше един от първите наредили се за тоалетна хартия и продавача му вика "нали преди три дни ви дадох пакет 16 ролки хартия", пак искал му вика той Simple Smile

# 429
При нас бяха нападнали брашното вчера, имаше по 1-2 пакета останали от вид. Grinning
Аз се презапасявам с адвент календари, като няма да има коледни базари, поне календари да има. Joy

# 430
Аз понеже много не меся, та това с брашното не го разбирам. Март, април се запасих, защото правя козунаци, ама всеки ден хляб, сладки и т.н. не е за мен. Ще ядем купешки, както винаги. Ако пък, не дай боже, някой от нас се разболее, въобще до месене няма да стигна. Dizzy Face

# 431
  • Германия
Аз точно брашно търся днес, на Лидл нямаше нито 1 пакет. Пратих моя по други магазини. У нас се яде много брашно, палачинки, гофрети, мекици, кексове...една немкиня приятелка все ми се чуди, вика по колко кг брашно изяждате на месец 😬 Ами обичаме си го и аз все меся нещо. Тоалетна хартия имаше, поне сега дават само по 2 или 3 ва човек вече, не би трябвало да стане като март-април месец, дано де!

# 432
И ние ползваме много брашно я за кухени, за пица, мъфини, кексове и още и още..

# 433
Хаха, Emelie, това е добра идея - на всеки по 2-3 календара. 🤪
Аз смятам да си направим “Weihnachtsmarkt“ на терасата, ей така за настроение. Обикновено не украсявам там, но тази година смятам да се развихря. Ще си изпечем кестени, наденички или който каквото иска на грила, ще си направим пунш, ще помръзнем навън... Пожелавам си и сняг, много сняг тази година.

Меркел ни призовавала да си седим вкъщи. Почна се пак, а лятото е далече...

# 434
Купих последните два пакета с ТХ!!!!
Имаше останали още няколко пакета, от друга, непозната и скъпа марка...4- пластови.
В краен случай, щях да взема от тях.
Пролетта като беше първата хамстерова криза, бяха залепили на пин- таблото предупреждение да не ползваме кухненска, салфетки  и друга хартия, защото  WC- тръбите се запушвали.

Общи условия

Активация на акаунт