208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 397
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
  • Немция
Различните възгледи между приятели водят до разрив във взаимоотношенията. Особено поляризиращите разлики във възгледите.
Трябва да си дипломат, иначе не става.
И аз имам приятелка в България, която е развалила едно приятелство заради коренно различно мнение за короната. Grin

Моите качествени приятелства са от детството, училищния и студентския период.

Сега имам близка приятелка, която има потенциала да завържем добро приятелство, но покрай семейство, деца и други ангажименти приятелствата не са така задълбочени.
Други са ми приоритетите.

# 406
  • Berlin
Благодаря! По-скоро проблемът е в мен в случая, иначе гледам да не задълбавам натам, има предостатъчно други теми за разговор.

# 407
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ако смяташ, че те са много разхайтени, преценяваш колко голям проблем е това за теб.
Ако считаш, че приятелството е достатъчно солидно, то гледаш така да го поддържате, че да не се чувстваш застрашена. Да кажем да се срещате навън.

# 408
  • Пловдив
Аз пък имам приятелка, която е другата крайност–прекалено е фиксирана във вируса. Срещи само на открито, стоим на два метра разстояние, постоянно търкане на маси и столове с дезинфектант...Но понеже си се знаем от сто години и много си я обичам, приемам всичко. Обаче дъщеря ѝ и мъжът ѝ са много общителни, познават половин България и като вървим по улицата прегръщат и поздравяват всеки  срещнат. Е, това вече за нея е проблем и ѝ докарва голям стрес.

# 409
  • Наблизо
Аааа тези гъби ги знам, но тя е био-еко, кара огромна кола и поръчва всичко по нета, даже и биокисте 🤪
Тези гъби са като за мен, имам сенчесто място, но пък е достъпно за децата и четах, че се разпространяват и наоколо 😲

Абс, аз бях писала, че една приятелка не ми говори вече и ме подминава. Днес отново 😁
В началото на пандемията се обади да се оплаква, че трябва да пазарува с маска и аз й казах, че намирам това решение за ок. Оттогава  минава покрай мен, усмихва ми се и ме подминава 🤣

Аз съм на мнение, че ако са истински приятели, то разликата в мненията не е пречка.
Имам приятелка, с която по една тема имаме различия и тя ми е казвала какво тя би направила. За мен обаче това не е начинът. Ерго като говорим по въпроса, тя ми е казвала: аз ще те изслушам, за да ти олекне, но вече ти казах какво аз бих направила. За мен това е ок и не ни пречи на отношенията.

Аа ок,не съм взимала,но звучеше яко Simple Smile

Да нямаме същата приятелка?И аз имам(х) такава,която не приема чуждото мнение и се кара с теб,ако не си съгласен.Еми..С кораната нещата се изостриха много.Много толерантен човек съм,приемам много неща,но искам разбиране и от другата страна.
За приятелството,и аз съм го забелязала.Като бяхме в Германия немският ми не позволяваше да говоря с всички,но защото бяхме на границата говорех с тези,които говорят френски като пътувах сутрин за работа за Франция..но повече от small talk не успявах да застъпя.Във Франция като студентка имах доста приятели,но много хора заминаха нанякъде ,а с другите..се отдалечихме.Живот,семейство,дете.Признавам,че ми е самотно,защото в момента не работя и всички са едни затворени в себе си..

# 410
  • Am Dorf (BB)
Да отместя короната като тема 😁

Трябват ми идеи: две съседки (едната е сама, другата със семейството си) ще се изнесат тази година. Искам нещо малко да им подаря.
Не сме близки, макар да живеем врата до врата.
Нещо символично искам да е за новия дом.

Сингъл мацката шие, друго незнам какво обича да прави.

Ако ти допада идеята, може да им подариш сет с различни Salzmischungen. За нов дом така или иначе е традиция сол и хляб да се подаряват, така че се връзва. От тук https://www.salz-mischer.de/ съм поръчвала, имат много интересни комбинации.

# 411
Не са се разбрали за нощуването. Отложили са го за 8- ноември.

Но ..."Първите забрани за настаняване падат

Саксония отмени забраната за настаняване. Тя е отменена от съдът в Баден-Вюртемберг и Долна Саксония. Висшият административен съд на Долна Саксония обяви забраната на държавата за настаняване на пътници от горещи точки на германската корона за незаконосъобразна по спешна процедура. Съдът в Люнебург обяви, че решението е неоспоримо."

47 % от немците намират мерките за объркващи. Sunglasses

# 412
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Таня, благодаря.
За едната точно това реших: Brotbackmischung и сол с подправки, която аз правя.
За другата реших да разпечатам координатите, където се намира къщата им и да го сложа в рамка.
Поради липса на глухарчета 🤣

# 413
Здравейте!Не се плашете и това трудно корона време ще мине...
Искам да попитам дали сте срещали тук прахове и омекотители на SANO,търся по веригите и ДМ но не го намирам.Благодаря ви бъдете здрави!

# 414
  • München, Deutschland
Здравейте!Не се плашете и това трудно корона време ще мине...
Искам да попитам дали сте срещали тук прахове и омекотители на SANO,търся по веригите и ДМ но не го намирам.Благодаря ви бъдете здрави!
Не само, че не съм, но и марката не съм чувала...

# 415
  • Немция
Проверявала ли си по турските магазини?
Имам блед спомен как изглежда този SANO, в България съм го виждала.

Ася, хареса ми идеята за локацията на новия дом, сложена в рамка.

# 416
Искам да направя нещо с мюрбетайг, има ли някакви тънкости при приготвянето му? Някой прави ли е? Типс унд трикс някакви?

# 417
Pipi_, маслото да е студено и нарязано на малки кубчета, и задължително престой на готовото тесто в хладилник около час преди последващото оформяне. Аз моето го правя в кухненската машина с ножа за рязане, докато стане на трохи и после бързо с ръка доомесвам да се събере на топка.

# 418
  • Берлин
Искам да сменя незабавно личния лекар. Имам заболяване и съответно ще пия лекарства до гроб. Та в тази връзка има ли нещо, което е по-специално, да казвам или изисквам?

# 419
Благодаря, margolotta. Добре, че прочетох, бях извадила маслото да се отпуска.

Общи условия

Активация на акаунт