208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 398
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
  • Deutschland/HE
colibri, благодаря!
Сега си мисля, ние пътуваме през Rheinland-Pfalz, за там пък трябва ли да следим правила, като минаваме само? За там искат задължително тест. Тотално се обърках с тези различни правила навсякъде.

Вие от коя държава пътувате? Вътре в Германия няма ограничения за пътуване все още, има за пренощуване и други, но може да се придвижвате свободно.

# 391
  • Немция
Мими, ограничението за нощувки по хотели. Няма проблем да си пътуваш от провинция в провинция.

# 392
Ние си живеем в Германия, но очаквам утре градът ни да стане рисков, бройките са се увеличили много и сме на границата. Няма да нощуваме, просто до там и обратно.

# 393
  • Berlin
Хубава свещ и аз бих предложила, май се харесва масово.🤔 (но пък за мен това не е подходящ подарък, аз не обичам да паля свещи😄).

Аз пък малко ще се върна към короната или по-точно как хората реагират. Вие имате ли близки и познати, с които не сте на едно мнение? Има семейство, които ме изненадват с реакцията си, хора, от които не очаквах, че биха се подали на популистките постове тип за К’во ми е тая маска, то няма вирус, не е опасен, по протестите никой не се зарази.... и т.н. Та, да, малко съм изненадана. В същото време имам роднини, които са с ковид и в карантина в момента, слава Богу, протича сравнително леко.

При нас вали тези дни и май следващите, точно за ваканцията. Децата се побъркаха вкъщи, а има още една седмица.🤪

# 394
Ние си живеем в Германия, но очаквам утре градът ни да стане рисков, бройките са се увеличили много и сме на границата. Няма да нощуваме, просто до там и обратно.

Купете си билети за влака. Там, гарантирам, никой не пита за къде и откъде, само кондукторите искат да си с маска и да имаш валиден билет. На гарата също никой не те спира.
Честно, дори през март-април, когато почти всичко беше затворено, можеше да се пътува свободно без тестове. Защо мислите, че сега не може ?

# 395
  • Немция
Абс, с всички май сме на едно мнение. Grinning
Важното е в семейството да няма големи разногласия относно короната, а и по други въпроси. Grinning

При голям процент короната протича леко. Но не се знае от кой процент сме ние.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 12:53 от Бибит

# 396
Е то остава и от област в област да ограничат преминаването. Ще настане хаосът на хаосите (знам, че няма мн.ч.). Grin

И аз искам да знам за гъбите. Особено ако са ядливи. Сериозно обмислям да си отглеждам някакви на терасата.

# 397
Синьо, ако потърсиш Pilzzucht-Set ще намериш всякакви гъби и варианти. Аз бях гледала да купувам преди години, но нямам grünen Daumen, и не посмях да рискувам да уморя и тях.

# 398
Моя мъж изведнъж взе да отрича гледайки някакви глупави клипчета които разпространяват хората, обаче продължи месец докато чичо му не влезна в болница, здрав мъж на 47-48 год..сега не казва нищо. Жена му и едното дете го изкараха леко, а другото е с отрицателни тестове.

# 399
  • Наблизо
Ася,нещо такова - https://www.amazon.fr/Boite-Champignons-Faire-soi-m%C3%AAme-cham … ons/dp/B017WHR7GI .За някой супер-дупер веге био човек звучи идеално.
Нямало да затварят границата..Слава богу,щото аз си пазарувам всичко за детето в Германия..не мога да свикна с френските неща и отделно са двойно по-скъпи.
Рейна,направо не мога да им се начудя на хората,които смятат че вируса бил измислица..или пък тези,дето маската им ограничавала свободата.Французите не спиииират да се оплакват от това.

# 400
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аааа тези гъби ги знам, но тя е био-еко, кара огромна кола и поръчва всичко по нета, даже и биокисте 🤪
Тези гъби са като за мен, имам сенчесто място, но пък е достъпно за децата и четах, че се разпространяват и наоколо 😲

Абс, аз бях писала, че една приятелка не ми говори вече и ме подминава. Днес отново 😁
В началото на пандемията се обади да се оплаква, че трябва да пазарува с маска и аз й казах, че намирам това решение за ок. Оттогава  минава покрай мен, усмихва ми се и ме подминава 🤣

Аз съм на мнение, че ако са истински приятели, то разликата в мненията не е пречка.
Имам приятелка, с която по една тема имаме различия и тя ми е казвала какво тя би направила. За мен обаче това не е начинът. Ерго като говорим по въпроса, тя ми е казвала: аз ще те изслушам, за да ти олекне, но вече ти казах какво аз бих направила. За мен това е ок и не ни пречи на отношенията.

# 401
Да, имаме приятели с различно от нашето мнение по въпроса с короната и по други въпроси. Ми уважаваме си мненията,  ако и да не ги споделяме.

# 402
Благодаря на всички за мненията. И аз не знам какво се овъртях в различната информация. За мен, като искат да има правила, да ги формулират ясно за всякакви случаи - за почивка, за работа, за преминаване. Още веднъж, благодаря!

# 403
Аааа тези гъби ги знам, но тя е био-еко, кара огромна кола и поръчва всичко по нета, даже и биокисте 🤪
Тези гъби са като за мен, имам сенчесто място, но пък е достъпно за децата и четах, че се разпространяват и наоколо 😲

Абс, аз бях писала, че една приятелка не ми говори вече и ме подминава. Днес отново 😁
В началото на пандемията се обади да се оплаква, че трябва да пазарува с маска и аз й казах, че намирам това решение за ок. Оттогава  минава покрай мен, усмихва ми се и ме подминава 🤣

Аз съм на мнение, че ако са истински приятели, то разликата в мненията не е пречка.
Имам приятелка, с която по една тема имаме различия и тя ми е казвала какво тя би направила. За мен обаче това не е начинът. Ерго като говорим по въпроса, тя ми е казвала: аз ще те изслушам, за да ти олекне, но вече ти казах какво аз бих направила. За мен това е ок и не ни пречи на отношенията.
Тази твоя приятелка си мисли сигурно, че като си с маска и не можеш да говориш Simple Smile затова и не те поздравява.
Има такива индивиди събрани в цели групи из фб и се навиват един друг колко им е ограничено всичко.

# 404
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ние по улицата се виждаме, тя живее до нас.
За сетен път се убедих, че приятелството в ДЕ има друго измерение. Едно такова плитко 🤣

Някои хора като излезнат от Hamsterrad и се чувстват загубени.

Общи условия

Активация на акаунт