208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 390
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
  • Berlin
Вдъхнових се от темата с брашното и понеже трябваше да сглобя някакъв обяд, си викам да пробвам една питка, имаме един пакет брашно, да го използвам. Голям неуспех! 🤪 Ама на децата им хареса, топла филийка с масло, просто не знаеха, че съвсем друг вкус и вид трябваше да има, хаха.

# 436
  • Germany
Искам и аз да ползвам много брашно, и да ям всеки ден питки, палачинки, гофрети. Много обичам и да меся и да пека. Ама пусто, не става. Сега сме на режим в къщи, но и да не сме рядко правя. Веднага ми се лепва на д-то😉

# 437
Изненадвате ме с тези новини за презапасяване. Днес ходихме до Лидл, имаше си всичко, не забелязах някой да се презапасява. Но нищо чудно и тук да дойде тая "мода".

# 438
  • Берлин
Идва лека-полека. Снимка от Лидл (Мм влезе за тоалетна хартия,че останаха две ролки вкъщи) ...

# 439
Тази снимка сега ми напомни и с кухненски ролки да се запася, че без тях съвсем не мога.

# 440
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мъжът ми каза, че в английския е навлезнал терминът Stoßluften, защото те нямали подобен. В тубата имало нагледно как проветряват немците 🤣
German Angst 4.0 😁

Смятах да правя пластелин от парено тесто за бебето, незнам дали не са изкупили пак брашното...

# 441
  • Немция
Ще се научат всички като немците да проветряват Grinning, че като гледам как съвсем са си изпуснали нещата... Grin
Моя приятелка в България само въздиша по идеята да се проветрява в стаите по училищата. И маски в училищата се носели според самосъзнанието, тоест на който както му е кеф, и проветряването го нямало никакво, и класове смесвали... И още други мерки са само на хартия. За голям български град става дума, за училище с добро реноме.

Брашно има още, но има и тенденция за презапасяване.
Не вярвам да е толкова силно изразена, колкото първият път, но знае ли се...

# 442
И аз вчера като бях в Лидл забелязах, че тоалетната хартия и кухненските ролки бяха доста намалели, но въобще не се сетих, че може пак да се презапасяват хората. Утре май ще тичам до някой магазин и аз.. Брашно поне при нас имаше доста.

# 443
На влизане в магазина вчера ме посрещна това:

# 444
Все си мисля, че тоя път хамстерските прояви няма да са в такива мащаби като през  пролетта.

# 445
  • Германия
Все си мисля, че тоя път хамстерските прояви няма да са в такива мащаби като през  пролетта.
И аз така мисля, някак се имаме опит вече.

# 446
При нас вчера в 18.00 ч. в Росман и Алди си имаше тоалетна хартия и кухненско руло. Само най-евтината беше свършила. Но имаше табелки, че са разрешени само по 2 пакета. После вчера беше и събота, а тогава и без това пазаруват много хора. Така че не може да се определи точно

# 447
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Не ние, логистиците имат опит 🤣
Иначе един да изключи кортекса и стадото го следва....

Аз скоро не съм пазарувала основно, влизам набързо за мляко, яйца или сирене, та не съм гледала. Малката много “подрежда” и искам, неискам пазарувам скоростно.

В петък бях до МОЛа, имаше хора, но много магазини затварят. Даже сега преди Коледа.
Те и преди имаха проблем лятото да привличат хора, сега явно е по-зле.
Имаха някакъв концепт да го превръщат е Erlebniszentrum, с експерименти за децата и незнам си какво, сега с короната предполагам, че трябва всичко наново да концепират.

# 448
Още си спомням как се налагаше по новините да показват лагерите на Großhandel, че има достатъчно тоалетна хартия Simple Smile да успокоят великия германец.
Те сега и за коледни подаръци всички вече се юрнаха от страх да не затворят.

# 449
Да не би да използват парченцата тоалетва хартия да си отварят вратите извън дома и затова са се запасяват толкова? При нас в библиотеката много колежки използват хартиените салфетки при мивките, за да затварят вратата на женската тоалетната без да я пипат. Иначе не става.

Общи условия

Активация на акаунт