208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 377
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
Ох, адвентскалендарите са ми зора в момента. Сондирах желания, очаквайки че децата ще кажат, че вече са големи и не искат, но ме поляха със студена вода. Дори 16-годишния очаква коледен календар, ама да е по-така, нещо различно и тематично. През годините сме правили или купували какви ли не календари, сега буксувам.

# 466
Детето пак иска Лего. Уговорихме се да е последното, че аман. По традиция ще му избера и разни книги. Календарът ще е шоколадов, трябва да го поръчам май вече. Може и още някакъв календар да му измисля. Миналата година никой не помни какъв е бил. Ще взема да си поразровя публикациите тук. Май Лего бяхме разпарчетосали, но и детето не помни кое е било. За половинката нямам идея. Sad За мен – също. Мога да си измисля разни дреболийки.

P.S. Сетих се какъв беше единият календар миналата година – беше си избрал книга с 24 истории.

# 467
И аз уж гледах днес за календар за мъжа ми, а накрая поръчах два за мен Joy За Николаус не си правим подаръци, подаряваме си календари в началото месеца, но след толкова години вече съм без идеи какво да му взема. Правила съм сама, с лакомства, с гутшайни, с козметика, май единственият, на който наистина се беше зарадвал, беше един на Brandnooz 2017, май пак такъв някакъв ще е.
И аз мисля да пращам тази година по пощата, така че ще следя мненията ви за сигурна куриерска фирма.Преди съм пращала по едни българи, които пътуваха редовно за коли, но тази година няма шанс да пътуват.

# 468
  • в сърцето на един мъж...
Мьос, аз гледах за големия едни календари в Хугендубъл, с Екзит игра, нещо като лабиринтите и задачи за всеки ден. Та много се чудех дали да не му го взема.

# 469
  • Берлин
Идея за коледен календар за любителите на парфюми- минита. В момента се намират много добри попадения на добри цени. Аз окомплектовам за две приятелки. Нещо такова

# 470
Подаръците за Коледа ги купувам през ноември, защото в края на октомври аз закривам сезона на рождените дни. Коледен календар децата си искат, хем големите са вече на 20 и 17. Но са смотани в желанието си и искат само лакомства.
Имам си за всеки един с торбички защото за всеки ден и им ги пълня. Радват се все едно са малки  деца.
Само за малкия съм купила коледен подарък. За големите още мисля. На всичкото отгоре се разбрах с хазяите на щерката да предплатим квартирата за една година, защото не ни се занимава с бумащина да доказваме доходи като selbständig.

# 471
Вечерница,
Моят мъж е на 42 г. и коледен календар с лакомства не отказва, аз също.Grinning

# 472
#Reina, пращам най- вече с UPS, никога не съм имала проблеми с крадене или отваряне на пакета.

Идеята за календар с мини- парфюми много ми хареса.
Има и календари с различни сортове чай, доста сполучливи са.

# 473
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз шоки ям и без календар, просто си гледам часовника и ям по час 🤣

И аз се зачудих за парфюмите, но смятам да редуцирам нещата, че вкъщи е препълнено....

Преди 2-3г бях купила календар на Милка с арр. Всеки ден се появяваше нов елемент, детето ди построи коледно селце. Много му хареса и все такъв иска, но Милка не предлагат вече с арр. Той иска шоки и арр.🤔
Ако някои е видял такъв - да казва.
Бебето и то ще иска с шоки като батко си 😳

# 474
  • Берлин
Аз искам с мноооого шоколад. За мен. Ако намерите нещо интересно, давайте
 На мъжете вкъщи ще е микс (парфюми, кафе, чорапи, бира и тв) но не съм готова с идеите за тях докрай

# 475
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Близо до нас има магазин с 12000 сорта бира. Оттам избрахме 24 и направихме за един братовчед на мъжа ми календар.

Аз и пралини мога да ям 😁

# 476
PAPURCHE MEHURCHEZotter имат готини шоколадови календари. Оттам поръчвам за детето. За мен си поръчвам директно 1,3кг крушки за светене. Laughing

Аз откакто имам дете не понасям парфюми. Миришат ми отблъскващо, става ми лошо. И с изкуствени миризми в прахове за пране и подобни имам проблем. Rolling Eyes С естествени аромати като етерични масла нямам никакъв проблем, даже ги обожавам. Каня се да си забъркам сама парфюм.

# 477
  • München, Deutschland
Аз готови календари спрях да взимам отдавна, че застояваха. Имаме едни чорапчета и в тях слагах на човек по една мини ханута, мини сникърс или баунти, по един бонбон Линдт и т.н., но не се изяждат, остават с дни наред назад и после седят до февруари. Сега съм купила едни мини Ханута и едни мини сникърси, евентуално ще взема и едни Линдт бонбони и се надявам поне до края на януари да ги изядем.

Не че не ядем сладко, но обикновено правя домашни десерти, торти, коледни сладки и все към тях посягаме, а купешките неща си стоят.

------------------------------------------------------------------------

За дечица като на Ася голямото, което е казвала, че се интересува от технически неща, вижте календарите на Conrad. В Метро също пускат много идейни. Wink

За нас преди правех смесен - на 3 дни по някой бонбон, за петъци и съботи - заглавие на коледен филм, който да гледаме, нещо по-голямо за 06.12, т.е. някакво дребно подаръче, различни бири, които съхранявах на терасата, коледни чорапи или боксерки съм слагала, някакъв деликатес, който купувах 2-3 дни по-рано и се държеше в хладилника - особено сирене, колбас... Последните 2 години нямах възможност, защото почти всяка седмица бях около 3 дни в командировки, а в останалото време с поне 10-часови дни, но тази година смених отдела и ще ми е доста по-спокойно. Ще започвам да мисля идейки. 😃

# 478
#Reina, пращам най- вече с UPS, никога не съм имала проблеми с крадене или отваряне на пакета.

Направо носиш пакета в техен офис (клон ли как се казва)? Даже не знам тук имат ли. А и опит нямам с пращане за БГ.

# 479

Направо носиш пакета в техен офис (клон ли как се казва)? Даже не знам тук имат ли. А и опит нямам с пращане за БГ.
Да, ако е по- малък, нося в място, което е пункт на UPS, при мен това е една книжарница. Ако пакетът е по- тежък и голям, викам служителя/ куриера с "abholung" от вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт