208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 370
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Криси, благодаря за идеите.
Метро ми е на 2км, може тази седмица да ида.

Проблемът е, че нито аз, нито детето имаме видимо изразено чувство за ред и разни дребни неща при нас просто са разпилени навсякъде 🙄
Затова се принудих да мина на дигитални варианти, колкото и да не искам.
От години ме врънка за gravitrax , но аз не исках да го купувам, защото като си представя, че освен лего, лед лампички и капла, ще настъпвам и топчета, просто изпадах в стрес. Сега му сложих арр и ми вика: нито трябва да подреждам, нито бебето ми разваля нещата, нито ми свършват елементите 😁

Синьо, и аз бях така с първата бременност. Шефката ползваше все скъпи, тежки парфюми и откачах, имах чувството, че ще се задуша.
Сега след втората бременност се оправи това с парфюмите, но аз моите ги бях изхвърлила 🤪 сега нови трябва да си купувам.
Предполагам, че хормоните при новото разбъркване са се наместили по друг начин. Самата бременност също беше много по-спокойна, без хормонално-емоционални сътресения.

Имам приятелка с 3 момчета и ми е казвала, че след всяка бременност понася все по-малко неща за ядене. При мен след момчето също се вложиха доста параметри, но след момичето се подобриха, въпреки че възрастта ми не предполага подобно развитие 😊
Да споделят Вечка и Мьос, които имат по-голяма база за сравнение.

# 481
  • München, Deutschland
Ето този ми попадна, изглежда любопитно. Simple Smile

https://www.amazon.de/dp/B079591VHN?tag=1web-dl-21&linkCode= … mp;th=1&psc=1
Трябва да познаеш загадката от предишния ден, за да отвориш следващия. Simple Smile

Ася, нз какво има в Метро отсега, може би виж на сайта им кога ги вадят, че не съм минавала скоро. Обикновено съм ги срещала към средата на ноември и самия декември, когато вече е малко късно, де, но явно допродават каквото имат останало.

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 09:47 от chrissy

# 482
Синьо, Асе, аз бях много зле откъм миризми по време на бременостите и трудно си харесвах парфюми. Последният си го купих преди 10 г и много рядко ползвах. Сега чак си купих нов след многократно пробване дали все още ми харесва.
Аз дори повръщах от всякакви силни миризми с първата бременност и оттогава драстично намалих употребата на парфюми. А и заради работата ми с новородени съвсем не ползвам ежедневно.

# 483
  • DE
Леле, мислех че само аз съм зле с миризмите, а то било масово Grinning
При мен с годините се задълбочи, силно чувствителна съм към много аромати, а от силни парфюми направо ми се повръща. Последно ми направи лошо впечатление като бях в болница, някои сестри и особено от кетъринга често прекаляваха с ароматите. Имаме едни съседи от чието жилище при отворена врата вмирисва целия вход на нещо много гадно, отделно живущите там така се оливат, че като излизат от входа мирише доста време целия вход след тях. Но най-много ме дразни миризмата на чесън, често целият квартал мирише, нямам обяснение, но миризмата влиза дори при затворени врати и прозорци Scream Grin

# 484

Трябва да познаеш загадката от предишния ден, за да отвориш следващия. Simple Smile

Това е коледен календар на 3 въпросителни ( Die Drei Fragezeichen), немска детска детективска поредица книги за момчета, от 7-8 години нагоре. За момичета е поредицата 3 възклицателни (Die Drei Ausrufzeichen). Дъщеря ми ги четеше. Календарите ги има под формата на книги и като кутии, както и самите книжни поредици във всички немски книжарници.

# 485
Ходих на пазар. Намерих мускатови тикви и купих всичките 4 изложени. Рядко ги намирам, а много обичаме.

Щандовете  с тоалетна и кухненска хартия - празни. Домати консерви - почти няма. Брашно имаше само био пълнозърнесто. Паста - само от скъпите варианти. Защо бе? Не го проумявам.

С парфюмите и аз съм така - не понасям миризми, буквално ми се гади от силен парфюм. В парфюмерии сетивата ми се шашардисват, на втория подушен аромат вече ми се повръща. Тази година за първи път се влюбих в парфюм и си го купих доброволно, всичките ми други парфюми са ми подарявани, стоят си почти пълни.

# 486
Аз пък имам обратния проблем-много от миризмите и ароматите не ги усещам! То до някъде е положително де... Joy

Между другото,с кой сорт тиква правите тиквеник,че аз все на някакви хлебни тикви попадам и накрая отиват за супа...

# 487
За съжаление моите домашни тиква не обичат - нито печена, нито варена, нито като баница. Аз обичам основно сварена с орехи и канела. А за немските манджи с тиква да не говорим. То и аз не ги обичам и като почнат в кантината в работата да готвят през октомври всичко с тиква, направо се чудя, какво да ям.
Парфюми си намирам трудно заради цена и  аромати. Обичам по-леки и цветни, а в последно време все ми сладнят.

# 488
Аз и с двете бременности имах огромен проблем с миризмите, няколко пъти бях на системи в болница, но след ражданията съм топ с парфюмите, ако имаше как щях да изкупя половината магазини. Обаче пък като знам, че са химии и вече нарочно не купувам. Взех си последно един с натурална миризма, той пък толкова приятен се оказа, че и вкъщи съм с него. Нищо че кърмя, даже и през ноща си го усещам.
Аз съм харесала на die drei такъв календар още миналата година, но не намерих.

# 489

Всяко година виждам в Hugendubel, поне 2 варианта, на различни цени. Освен тази година вече да не правят.

# 490

Това е коледен календар на 3 въпросителни ( Die Drei Fragezeichen), немска детска детективска поредица книги за момчета, от 7-8 години нагоре. За момичета е поредицата 3 възклицателни (Die Drei Ausrufzeichen). Дъщеря ми ги четеше. Календарите ги има под формата на книги и като кутии, както и самите книжни поредици във всички немски книжарници.

Това е интересно. Ще ходя да търся. Благодаря за идеята! Hug

# 491

Всяко година виждам в Hugendubel, поне 2 варианта, на различни цени. Освен тази година вече да не правят.
Не знам какво е това Hugendubel. Магазин ли е?

# 492
Верига книжарници.

# 493

Не знам какво е това Hugendubel. Магазин ли е?

Една от най-големите вериги немски книжарници. https://www.hugendubel.de/de/ ,има я в моловете или като отделни магазини по 2-3 етажа. Друга подобна е https://www.thalia.de/

# 494
При нас няма Hugendubel. Аз избягвам големите книжарници, поръчвам в селската ни. Не искам да фалират.

Тикви много обичам, всякакви. Вкъщи ги слагам в какви ли не манджи. Тиквеник обаче ненавиждам от дете. Това вкъщи само половинката го яде и съответно той си го прави. В момента имам 5 сорта тикви. Ще се запася с още, но не заради короната. По принцип си го правя и ям до пролетта.

Общи условия

Активация на акаунт