208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 328
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
Аз не знам какво е по-различно толкова във вашето у-ще..да имат маски децата, да няма АГ-та, но децата бързо се напасват. Мисля, че преди ваканзията нашето у-ще се справи много добре.
Предпочитам и аз две седмици карантина отколкото пак месеци вкъщи. Този стрес не може са се сравнява със стреса от зараза. Много е субективно, аз не го чувствам като теб например.
Да, субективно е. Например, ти пишеш две седмици карантина. А същност, вариантите, които могат да се случат са доста повече от две седмици карантина.
Месеци наред вкъщи без организирани занимания и за мен не е вариант, разбира се.🙂 🙏

# 661
От родителските срещи, на които присъствах, разбрах, че за месеци без занимания вкъщи и дума не може да става. Хората някак си са се подготвили за дистанционно през лятото. Пуснаха ни декларации за разрешение за видеоуроци,  дори сега в училищната онлайн система дават информация за домашни и т.н. Всичките ни учители преминаха обучение за видеоуроци и т.н. Просто знам, че стигне ли се до повече от 2 седмици вкъщи, всеки ден с часове през компютъра и без ходене на училище физически, моят син няма да се справи. Ще се отпусне и накрая само фиктивно ще присъства в час. Затова ми се иска да не стигаме дотам.

# 662
Нереалистично е да очакваме да се мине без онлайн обучение тази зима,  но е хубаво че са подготвени и хаосът от пролетта няма да се повтори, поне не в такава степен.  Аз лично се надявам да е не повече от месец-два, ама май съм от оптимистите.

# 663
Да ясно ми е, че може да се стигне и до повече от две седмици седяне вкъщи. Затова се моля да не затварят у-щата, а да го бутаме някак си къде с карантина, къде с дистанционно обучение тук там, но да не се повтаря ужаса от пролетта.

# 664
И аз силно се надявам, че няма да затворят напълно училищата, но не го вярвам. Като зачесят случите ще има непрекъснато учители под карантина и ще настане липса на такива. Резервни няма.

# 665
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Добре де, ако се разболее учителя, кой ще обучава дистанционно?
При синът замества един пенсиониран учител. Незнам колко е добре с техниката, от детето знам, че при него не научават много....
При нас комуникацията с Елтернбайрат е зле, никакво инфо няма.

# 666
При нас комуникацията с Елтернбайрат е зле, никакво инфо няма.
Обикновено все за някакви неприятни неща ми пишат, та като видя писмо - направо изтръпвам първоначално.

# 667
  • Berlin
Горещ шоколад децата и ММ харесват от моите любими Niederegger (марципанените, от Любек), аз и кафе си взимах преди, мням-мням.😄

В училището след ваканцията маските ще са задължителни постоянно, само за обяд ще се свалят и предупредиха за подходящи дрехи, защото е студено вече и се проветряват стаите. Ще видя днес как е било.

# 668
Големият ми син е в карантина. От петък знаят преподавателите, че един от съучениците му е бил контактен и веднага се подготвиха за онлайн обучение. Той е нещастен, защото ще му липсват колегите, както той ги нарича. Утре ще го водя да му направят тест и се надявам искрено да е отрицателен. Тази седмица имам две новородени сесии, а от другата седмица планирах коледни сесии.
Направо увисвам отвсякъде, ако резултата му е положителен и се карантинираме и ние.

# 669
  • в сърцето на един мъж...
Аз вече не знам кое е по-добре, при нас он лайн обучението изобщо не беше ок. Класната им е учителката по английски, докато тия по немски и математика преподаваха както трябва, тя почти се ската. Сега на първото контролно имат ужасни оценки и тя вместо да си каже, че е виновна, защото не е работила с тях, обяснява, как трябвало да учат и понеже не били научили неправилните глаголи, затова не им били високи оценките. А за първите месеци локдаун, ние не я видяхме он лайн изобщо, само им пращаше на седмица по веднъж материал да си учат сами... Та ако може да не е така, да си учат нормално, че ми писна да съм даскал по френски, английски, латински..., а на мм по точни науки Sad
И искам да можем да пътуваме вече нормално...

# 670
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ooooф Гея, направо ми скапа настроението....
Не искам да преподавам нищо! Аз ударих с гъз тавана, че се отървах от училището! 🙄
Не искам да се занимавам с такива неща 😡
А френски и латински ми звучат по-зле и от китайски!

Сега случайно се загледах в една метална кутия вкъщи и се оказа, че е от споменатата напред марка шоколад coppeneur. Кутийката беше най-хубавото от целия продукт.🤪
Не намирам обаче шоколада онлайн, незнам дали не е бил произведен по поръчка за някоя фирма. Гаден беше...
Утре ще я снимам.

# 671
  • в сърцето на един мъж...
Асе, не е нарочно, но това ми беше реалността последните месеци Sad

# 672
  • Berlin
Вечерница, 🤞

# 673
  • München, Deutschland
Момичета, днес влизам в болница за операция /операцията е утре/. Моля, за стиснатите ви палци.

Мони, присетила съм се за теб от няколко дни.
Какво стана? Мина ли операцията? Ти добре ли си?

# 674
И аз я мислех Moni и погледнах дали не е писала другаде. Минала е добре операцията.
Moni, бързо възстановяване!

Вечерница, дано е отрицателен тестът!

Общи условия

Активация на акаунт