Отговори
# 600
Здравейте!

"Всичко се променя. Понякога с времето, а понякога с един човек."
Джемал Сюрея

Руска озвучка на епизод 3 ''Дума на Честта''

https://uteta.tv/movies/serialy/72992-slovo-chesti-3-serija-russ … ja-ozvuchka1.html

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 11:40 от cvetansk

# 601
От сета:

Цеце, благодаря за линка с озвучката. Аз ще чакам руските субтитри. Искам отново да се насладя на кадифения глас на Толга.
    А сега да се порадваме на Джихан.

# 602

Еми, озвучката е много зле, много е тиха и не са заглушили турската реч, трудно се отсява турския от руския. Но ми беше любопитен разговора между Махбубе и бащата на Фарук. Доколкото разбрах са сключили някаква сделка, тя да му върне внука. Той й каза, че ако нещо се случи с внука му, ще убие всички.

# 603
  • София

Еми,.... доколкото разбрах са сключили някаква сделка, тя да му върне внука. Той й каза, че ако нещо се случи с внука му, ще убие всички.

По спомени от изгледаното снощи, макар гледането ми да беше с прекъсвания, за този разговор - бащата на Фарук каза на Махбубе по телефона, че иска само внука си от нея, а тя му отговори, че й обещал, че няма да закача нито Исра, нито Адабейли. След което бащата на Фарук каза, че Махбубе не е в позиция да се пазари.
Като цяло след края на серията у мен остана един неприятен привкус от поведението на Махбубе, за разлика от впечатлението ми за нея от предишните серии. Може и да съм пропуснала нещо важно, и затова да не разбрах какво цели с поведението си тя, и по тази причина няма да избързвам със заключения. Но Махбубе няколко пъти каза на Исра, че Джихан не е успял да я защити и му няма доверие. Други доводи не изтъкна за настояването си, че Исра трябва да напусне острова незабавно, като Джихан задължително не трябва да разбира, а тя до 24 часа непременно щяла да намери бебока. Също така се ядоса, че Исра се е съгласила и е позволила детето да бъде представено във фамилия Адабейли като син на Джихан.
Сега здравейте и ме извинете за нахлуването в темата Simple Smile
ПП. Гифовете и колажите тук са много красиви, благодаря!

Редактирам се, защото искам да ви попитам, ако вие бяхте в ситуацията на Исра, на кого бихте се доверили - на Махбубе, която я е отгледала, или на Джихан? Тоест да избере какво Исра, след настояването на Махбубе - да замине или да остане?

# 604
Редактирам се, защото искам да ви попитам, ако вие бяхте в ситуацията на Исра, на кого бихте се доверили - на Махбубе, която я е отгледала, или на Джихан? Тоест да избере какво Исра, след настояването на Махбубе - да замине или да остане?
     Alexia, ще се радвам да нахлуваш в темата по всяко време. Коментарът ти ми беше много полезен, защото снощи и аз останах с някакво странно усещане, че Махбубе крои нещо. Не ми се понрави тонът, с който говореше за Джихан (и се ядосвах, че не разбирам нищо от турски език).
     С удоволствие ще отговоря и на въпроса ти, когато изгледам епизода поне с руски субтитри. Но на "първо четене" бих казала, без да се замисля, че ще се доверя на Джихан. Та той пристигна веднага, за да я спаси. Без да задава въпроси и да се колебае прие детето за свое и се ожени за Исра. Във всичките критични ситуации непрекъснато й повтаряше да не се страхува и да му се довери. Изправи се срещу семейството си, представи Исра като своя съпруга в деня на сватбата си с Ясемин. Демонстрира лоялността си, желанието да я закриля, да се грижи за нея и бебето, беше категоричен, че няма да я пусне да си тръгне. А Исра се подведе ... довери се на други, за което я упреквам.
     Много ми хареса този момент:

# 605
Алексиа, здравей и добре дошла от мен! Искрени благодарности за превода, който правите на сериала, великолепен е. Благодаря и за превода на този момент, защото беше съдбовен за Исра. Точно тук и сега тя трябваше да избере на кого да се довери, и по какъв път да поеме.

Махбубе наистина оставя един малко лош привкус в този момент, но според мен тя мисли само и единствено как да спаси Исра. Имам чувството, че тя много добре познава семейство Адабейли и в частност Емсал, и знае на какво е способна, за да постигне това което иска, и именно това я е подтикнало да играе тази игра.
По отношение на Исра /лично аз не знам на кого бих се доверила /, влюбена е в Джихан от малка, но не го познава, за него знае само, че преди много години е дал Дума на баща й. Докато Махбубе я е отгледала от бебе, закриляла я е, обича я като родна дъщеря и най- важното има й доверие. Може би логичното е да се довери на Махбубе. От семейството на Джихан не е видяла нищо добро и може да очаква всичко, т.к. там я приеха като натрапница.
По въпроса за бебето, може би трябваше да кажат поне на неговото семейство, че той не е бащата, тогава нямаше и да се стига до тук. Макар че реално Емсал се усъмни, че това е дете на синът й.

А плановете на Фарук са по- различни от тези на баща му...

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 13:49 от cvetansk

# 606
Добър въпрос поставяте ,но още не съм изгледала епизода. Благодаря за бг превода.
Снощи мернах края и фрага по шоу тв.
Позната ситуация с пожара. Сетих се за Иджлял . Ясемин атакува.

Прочетох недобра новина. Дали е измислица не знам. Заради ниския рейт ще финилазират Дума на Честта.
Според мен е измислица ,шоу тв и продуцента първо ще опитат да преместят деня на излъчване преди да го спрът.
Надявам се да не е истина ,защото сериала и актьорите не заслужават това заради труда им.

# 607

Феми, прочетох и аз новината - качена е навсякъде. Споделена е от журналистката Birsen Altuntaş, но официално становище от Show TV и продуцентите никъде не видях.
     Няма да повярвам, докато не видя финалните надписи. А дотогава ще продължа да се възхищавам на тази невероятна продукция и да коментирам всичко, което ме вълнува, радвайки се на всяка сцена от "Дума на честта".

# 608
  • София
Благодаря за топлия прием Purple Heart
Обаче пак се връщам на Махбубе. В края на серията говореше с някого по телефона, не стана ясно с кого.
Когато разбра, че Джихан е намерил Исра и я е отвел в дома му. В края на самия разговор каза: "Разбира се, г-не, както желаете/поискате". Много ме подразни това. То е ясно, че крие много тайни и че не е случайна, но лично мен това ме разочарова. Прозвуча ми точно сякаш върши някакви не много читави неща.

# 609
Благодаря за топлия прием Purple Heart
Обаче пак се връщам на Махбубе. В края на серията говореше с някого по телефона, не стана ясно с кого.
Когато разбра, че Джихан е намерил Исра и я е отвел в дома му. В края на самия разговор каза: "Разбира се, г-не, както желаете/поискате". Много ме подразни това. То е ясно, че крие много тайни и че не е случайна, но лично мен това ме разочарова. Прозвуча ми точно сякаш върши някакви не много читави неща.
Ако знаех какво говори и мен щеше да ме подразни. Това означава само, че Махбубе има господар на когото служи. Но кой е той и какви са неговите намерения? Всичко до тук е обвито в тайнственост. Нищо не е споменато за бащата на Джихан, нищо чудно и бащата на Исра да е инсценирал убийството си. До края на сериала със сигурност ще си променя мнението за всеки герой по няколко пъти.
И определено Махбубе ми е най- любопитна от епизод 3, действията й са най- алогични, от това, което дадоха за нея в предните два епизода.
Тя отиде при Исра с определена цел, да не говорим, че дори преди Джихан знаеше къде е, дори мястото където се укриха беше предварително нагласено, а и нали спомена, че има помощници, хора на които може да разчита. Хубавото от цялата ситуация е, че пристигна навреме и успя да спаси живота на Исра. А и откъде да знам, може и това да е нагласено, за да може по- лесно да се изманипулира Исра и тя с готовност и увереност да тръгне с нея. По-лесно се печели доверие като спасиш нечий живот и му дадеш път за избавление.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 15:38 от cvetansk

# 610
В края на първа серия Махбубе обеща, че ще изпълни завещанието/последната воля на загиналия баща на Исра.
Като се има предвид, че той не искаше бебето на Маликови нищо чудно тя да изпълнява неговата воля.
Формално погледнато това дете по-тежко от окови привързва Исра към Малик и ще съсипе целия й живот.
Аз ако бях на мястото на бащата и дойката на Исра и аз сигурно щях да постъпя така.
Мисля, че Махбубе се опитва да върне бебето на Малик за да оставят на спокойствие Исра, да излъже Исра, че не го е намерила или че е загинало, да я отдалечи също и от Адабейли.
Защото разликата между едните и другите не е чак толкова голяма.
Може би ако преместят сериала в друг ден би имал по-голям шанс.
Срядата е ден за мачове и Осман. Сагата за измамената съпруга и тя много се хареса.

# 611
Да наредя два красавеца

Скрит текст:
Върна хубавият вид и усмивкааааа  , ново от неговият ИГ Grinning
това заслужава от коктейлите на Софииии и купон .
 Ех , това море , колко е хепи !:fish:

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 19:39 от femmi2

# 612

dariVale, да оставим продуценти и екип да мислят за бъдещето на сериала. Те знаят кое за тях е най-доброто, а нашите предположения и може би-та само напрягат обстановката в темата ни.
     Нека продължим да коментираме това, което сме гледали и ни е направило впечатление в епизодите. А за клюките има "Клюкарник".
     Съжалявам, че още не мога да се включа активно в дискусията около епизод 3, но продължавам да чакам субтитри. И като извинение, отново ви "нося" ... Джихан! Stuck Out Tongue Winking Eye
     Красавец, откъдето и да го погледнеш!

# 613
Ще се отклоня за малко от най- важното - обсъждането на ''Дума на Честта'', за да кажа нещо за тези слухове...

Промяната в навиците на потребление създаде платформи за цифрови телевизионни сериали / филми.  Станахме в състояние да гледаме новите епизоди на любимия ни сериал в автобуса , по време на обедни почивки и дори докато се разхождаме по пътя. Осъзнавайки ситуацията, турските излъчващи групи не мислят да изостават.

Съжалявам, че не мога да намеря статията, но в края на септември, беше публикувано, че продуцентската къща TIMS&B под ръководството на Тимур Савич и Бурак Съяшар готви първата турска нет платформа.

По този начин се стига до много по- голям брой публика, не само в Турция, но и извън границите на Турция. Пък и по Show TV доста активно се рекламира сериала ''Дума на Честта'' да се гледа в YouTube, затова и не мисля, че ще бъде спрян.

Затова гмурнете се смело в дълбините на ''Дума на Честта'', не мислете за рейтинги и финали, а се наслаждавайте на островната история...

# 614
Още малко гифки с новото семейство Адабейли:

Общи условия

Активация на акаунт