Любители на рози 2

• 52 755
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Аз се очертавам като фен на Кордес.
Имам най-различни рози в градината, но най-здравите ми и безпроблемни рози са на Кордес  - Rosarium Uetersen, La Villa Cotta, Westerland, Wedding Bells. Не страдат от черни петна.
Имам други, които са красиви като цвят, но задължително лепват ЧП абсолютно всяка година и остават без листа, каквото и да ги правят. Най-болнави са ми Old Port и Moonstone.

# 541
Аз се очертавам като фен на Кордес.
Имам най-различни рози в градината, но най-здравите ми и безпроблемни рози са на Кордес  - Rosarium Uetersen, La Villa Cotta, Westerland, Wedding Bells. Не страдат от черни петна.
Имам други, които са красиви като цвят, но задължително лепват ЧП абсолютно всяка година и остават без листа, каквото и да ги правят. Най-болнави са ми Old Port и Moonstone.
"ЧП" - преведете моля!

# 542
utro77, знака ADR е марка на Кордес и всичките им рози минават през 4 години изпитание с много тежки условия. И други компании имат възмоножност да искат изпитания за знак ADR, но не го правят за всичките си нови сортове. Има и ADR рози на други фирми, но са рядкост.И при мен кордеските са със завидно здраве.
dariVale , ЧП = черни петна Simple Smile

# 543
И аз съм най-доволна от розите на кордес и тантау. Преди да избера, сравнявам описанията на производителя - да е здрава, миризлива, да издържа на дъжд и на слънце. Но както някой беше казал, това са четири различни рози Grinning

При мен времето е доста меко засега, някои рози са си още с листата. И някакви гадинки са се струпали на няколко места около младите пъпки. Май са листни въшки, но черни и лъскави. Изчовърках ги с клечка за зъби, направо бяха се слепнали като кора около клончето. Не ми изглеждат живи, но знам ли... дали има нужда да пръскам сега с нещо, или да изчакам пролетта?

# 544
  • На морето!
И аз щях да питам дали се пръскат розите превантивно. Днес пръскахме овошките с бордолезов разтвор и се замислих дали има нещо такова и за розичките.

# 545
  • гр. София
Да, пръскат се. Също с бордолезов разтвор, но още е рано.

# 546
И при -5 градуса, пак са тука..

Извинете за калните ръкавици на кадъра.

# 547
А откъде поръчвате рози на Кордес?

# 548
Аз видях, че в сайта на Градина роза има голям избор на рози на Кордес.
Голямо изкушение за мен.

В Оакплантс и Бритрозако също предлагат някои.

# 549
:
Аз видях, че в сайта на Градина роза има голям избор на рози на Кордес.
Голямо изкушение за мен.

В Оакплантс и Бритрозако също предлагат някои.
utro77 , ако знаеш само как се чувствам аз като видя каталога на разсадника Rolling Eyes Ставам разногледа Smile  от около 200 сорта рози и по две седмици мисля какво да поръчам.
Rosheen, пръскай с медсъдържащ препарат и инсектицид в него. Ако пакетчето на препарата е за 10 л. , разтваряш в 8 л. По-концентрираните дози са за зимно пръскане.
Rapariga, при всяко зимно пръскане на овошките пръскай и розите. Трябва да се пръскат зимата превантивно и ще си спестиш болестите лятото.

# 550
Определено ми липсват цветовете на градината и ровейки по снимките от лятото ви показвам и други любители на розите Simple Smile

# 551
Прекрасни снимки, Градина роза!
А тези червени точици на третата снимка от какво се получават? Виждала съм и по моите рози.

# 552
При мен се получават от силно слънце. Но не винаги и не на всички рози.

# 553
Прекрасни снимки, Градина роза!
А тези червени точици на третата снимка от какво се получават? Виждала съм и по моите рози.
Червените точки се получават на бели и жълти рози при прецъфтяване от влагата на сутрешната роса или дъжд. Изобщо светлите рози имат този видим проблем.

# 554
  • Горна Оряховица
Момичета, оформих розите и гледам, че вече имат доста  наболи нови клонки. От кога се започва подхранването? В северна България сме.

Общи условия

Активация на акаунт