Сполучливи имитации на маркови парфюми - 35

• 82 524
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Yodeyma нямат голям набор от аромати. Ние преди ги предлагаме в салона. Иначе луксозни шишета, трайни много, но аз така и не си харесах от тях аромат

# 586
  • Пловдив
Yodeyma са единствените, които са успяли да изимитират L`interdit, според мен. Имам и техният Alien, изключително трайни са.

# 587
  • Стара Загора
Според мен Линтерди и на Баргело е направен много добре. Не съм ги сравнявала паралелно, но аромата е с развитие, страхотен шлейф, трайност и въобще не ухае на имитация. Усещам го като луксозен аромат. 😍

# 588
Получих си пратката от Гиза днес, включително добавката, направена по телефона (щото някой първо цъка, после гледа Wink )
Перфектно бяха опаковани с бъбъл фолио, никакъв риск за ценната стъклария.
Сега, понеже сутринта доволно се бях мариновала с Estee Lauder Amber Ylang Ylang, макар че вече са минали доста часове, не съм сигурна доколко това не влияе донякъде на възприятията ми, но на първо четене:
New Look - не са го докарали особено близко до оригинала. Има някаква добавена нотка, която го прави по-остър спрямо оригинала (който за мен мърка като котенце) и някак сапунен. Сам по себе си не е лош.
Galop - съвсем не е близко до оригинала, дюля не усещам (по-скоро е ябълка тук, а аз не я долюбвам особено), розата и кожата са там, но не е същото. На първо четене не ми харесва особено (но обожавам оригинала, и не знам колко съм изпръскала от него, та разликите е нормално да не са ми по вкуса). Също така, много бързо се разпадна до нещо, което най-точно мога да определя като "аморфно". Тук определено греда.
CdG Blue Cedrat - на първо четене звучи много подобно ако не същото.
Amouage Blossom Love - също, на първо четене не намирам особени разлики (но съм носила оригинала буквално 3-4 пъти, та може и да се бъркам).
Dior Oud Ispahan - оригиналът омекотен с какао/шоколад. Не знам как да го кажа, предвид, че оригиналът ми е сред извечните любимци, но.. тази версия като че ли ми харесва даже повече. Определено попадение имаме тук Heart
Dior Patchouli Imperiale - оригиналът не мога да кажа, че ми е любимец (по принцип недолюбвам пачули, но в изпълнение на Диор ми е интересно, пък макар и трудно. И все пак е индикативно, че си останах само с мини, а не взех по-голямо количество). В изпълнението на Гиза като че ли не е чак толкова рафиниран, по-остро седи, и съответно не мога да кажа, че ми допада особено. За който харесва пачули, обаче, определено си заслужава пробата.
Montale Intense Cafe - на първо четене ми звучи 1:1, може би е една мъъъъъъничка идея по-сладък.

Ох ,поръчах си Galop на рол он и грам не съм доволна. Santal Royal също не ме впечатли и не ми е траен,въпреки   рол он.Поръчах и Oud Ispahan,но този аромат ме връща в 1940 година, нищо че не съм била жива тогава. Поръчах и Opera на   Sospiro,но пак ми изглежда на парфюм от 1920г. Не познавам оригиналите,но вече втори път поръчвам парфюми на Гиза и удрям на камък . Плаче ми се 😭😭😭

# 589
И четирите аромата за мен са много рискови за поръчка при непознаване на оригиналите.

# 590
Ох ,поръчах си Galop на рол он и грам не съм доволна. Santal Royal също не ме впечатли и не ми е траен,въпреки   рол он.Поръчах и Oud Ispahan,но този аромат ме връща в 1940 година, нищо че не съм била жива тогава. Поръчах и Opera на   Sospiro,но пак ми изглежда на парфюм от 1920г. Не познавам оригиналите,но вече втори път поръчвам парфюми на Гиза и удрям на камък . Плаче ми се 😭😭😭
Поръчали сте си само тудни парфюми Simple Smile Не биха се харесали на всеки! А защо си поръчвате рол он, а не спрей? Аз не харесвам рол оните. Взимам си само на спрей.Силни,безумно трайни и с як шлейф. Не знам дали рол он може да   го докара това.
Галоп и аз си взех. Хареса ми много,не е 1:1 с оригинала,но е близък.По-сладък е,но това му е плюс. На дреха ми трае 2 дни. Мек,дюлята я усещам много,кожа и роза за баланс. Разкош е за моя вкус. Операта аз писах,че за мен е направена страхотно, но и в оригинал е много труден парфюм,много Тубероза и корени Simple Smile Първото ми помирисване на Опера ме закова. След това го заобичах много.  Santal Royal и Oud Ispahan за мен също са много трудни аромати. На Гиза не ги познавам.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 14:07 от Ре

# 591
Ох ,поръчах си Galop на рол он и грам не съм доволна. Santal Royal също не ме впечатли и не ми е траен,въпреки   рол он.Поръчах и Oud Ispahan,но този аромат ме връща в 1940 година, нищо че не съм била жива тогава. Поръчах и Opera на   Sospiro,но пак ми изглежда на парфюм от 1920г. Не познавам оригиналите,но вече втори път поръчвам парфюми на Гиза и удрям на камък . Плаче ми се 😭😭😭
Поръчали сте си само тудни парфюми Simple Smile Не биха се харесали на всеки! А защо си поръчвате рол он, а не спрей? Аз не харесвам рол оните. Взимам си само на спрей.Силни,безумно трайни и с як шлейф. Не знам дали рол он може да   го докара това.
Галоп и аз си взех. Хареса ми много,не е 1:1 с оригинала,но е близък.По-сладък е,но това му е плюс. На дреха ми трае 2 дни. Мек,дюлата я усещам много,кожа и роза за баланс. Разкош е за моя вкус. Операта аз писах,че за мен е направена страхотно, но и в оригинал е много труден парфюм,много Тубероза и корени Simple Smile Първото ми помирисване на Опера ме закова. След това го заобичах много.  Santal Royal и Oud Ispahan за мен също са много трудни аромати. На Гиза не ги познавам.

Когато се обадих в Гиза за консултация ми казаха,че е по добре да са рол он,защото били по- трайни. Първата ми поръчка бяха рол-он, а втората спрей.
Виждам по описанието,че са тежки парфюми ,но по ревютата тук и във frаgantica се подлъгах,че са нещо уникално,но всъщност имат доста аналози и не са кой знае какви или поне за мен.  Ориенталски и тежки,но липсва нещо по- модерно и свежо.
Ebra Pura,но на Martin Lion ми е следващия ,който ще пробвам
и  въпреки че го оприличават на   Kirke се надявам да е по- различен и не толкова плодов.
Santal Royal съм ди пръскала на ръката в Дъглас,но този на Гиза не е моят.  Търся си имитация на  Van Cleef& Arples- Santal Blanc  и на escentric molecules 04.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 21:02 от KDD

# 592
За Ерба Пура  на Мартин Лион няма да сбъркаш,препоръчвам го.

# 593
Май няма да има Черен Петък за парфюмите:(
Има ли добра имитация на Шанел #5, от известно време търся, но не откривам?

# 594

Парфен пуснаха, но май не е кой знае какво

# 595
лидлската не знам дали още се предлага
шанел 5 имам предвид

# 596
Коко Мадмоазел е Лидълската имитация, а на мен ми е много сладникава и тежка.

# 597
едното е КМ, другото е 5
снимката е моя, пуснала съм ги в размените
Скрит текст:

# 598
За Ерба Пура  на Мартин Лион няма да сбъркаш,препоръчвам го.
А като Кирке ли е или все пак се различават?

# 599
Има ли добра имитация на Шанел #5, от известно време търся, но не откривам?
Мартинез,но на парфюмите е малко,по-скоро на аромати за дома Simple Smile
https://martinez-perfume.com/shop/
... има на 10 лв определени аромати

Общи условия

Активация на акаунт