Влюбване/стабилност?

• 18 472
  • 506
  •   1
Отговори
# 90
Без да се влюбиш не стават нещата. Описаното от авторката като вариант 2 обаче няма нищо общо с любовта, както вече написах. Това е поведение на типичното лошо момче, което върти мацките както си иска, и по тази причина някои хлътват здраво точно заради тази тръпка и несигурност. Такава връзка няма как да продължи дълго или да бъде трайна, изхабява се сравнително бързо. Или на жената и идва акъла по някое време заедно с насищането от тръпката, или пък мъжът си намира нова тръпка (официална) и изчезва.

# 91
Добре, де, авторке. Как си добре лично със себе си? Как живееш с човек, който според теб, влага много повече емоции, чувства и тръпка към теб, а ти не можеш да върнеш същото? Не те ли притеснява това. Мен щеше. Това си е вид измама..
И този човек рано или късно ще го усети. Ако не е вече, де.Дали ще/му пречи или не, не мога да знам. Може пък така да му е удобно.
Разбира се, че се усеща когато нещо не е взаимно. Пречи и още как, може известно време да се задържи по някакви други причини, но няма да е за дълго. Въпроса е не "дали ще си тръгне", а "кога".

# 92
  • Linz
Какво бихте предпочели:

1. Здраво семейство без лъжи, без изневери, с добри финанси и възможност за чести пътувания, навик и без силно привличане..

или

2. Тръпка, бурна връзка, много силно привличане, но изневери и несигурност в партньора...

( държа да отбележа, че говори за отношения след 30 годишна възраст, а не за тинейджърски свалки )

Кое е по-важно спокойствието или чувството да си влюбен с пеперуди в стомаха?
Изпадаш в нездравословни за всяка връзка крайности. Пеперудите не продължават дълго, но физическото привличане е в основата на добрите взаимоотношения. Обаче това с изневерите и несигурността е сигурен знак, че отношенията няма да ги бъде. Честите пътувания пък какво отношение имат към връзката?

# 93
То зависи, кой какво влага под думата тръпка.
Но ако на мен не ми трепва за мъж, ще ми е досаден.
Случвало ми се е да се поддам на любовта на мъж, която изпитва към мен. Ами мила съм била, но инициатива да проявя не ми е идвало на ум както и желание.
Така както, когато ми трепваше ..демек пукаше много:)

# 94
Първото, разбира се, с някои уговорки.

# 95
Скъпа авторке.. Навежда ме само едно чувство, четейки те.. Каквото и да избереш, колкото и да постигнеш, дали в кариерата, дали в любовта, то все няма да е достатъчно. Винаги нещо, някъде там ще те кара да мислиш, че не си направила правилния избор, че е имало по - добро. Какво да правиш - ,,перфекционизъм”. Изгражда имиджа, който желаеш, но колкото повече постигаш, толкова повече все нещо не стига. Защото не е твоето, за пред хората е. Нищо лично, вероятно греша.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 01:59 от ParanoiaMD

# 96
Глождещото съмнение, че не изживяваш пълния си потенциал, че можеше да не похарчиш хубави години в сиви отношения, че копнееш за взаимна страст с някой в обсега ти, вкусът на която обаче не се очертава да опиташ...тия неща са си стандартна част от промо пакета на връзките тип 1. Не са даже бонуси. Да не съм черноглед обаче ще кажа, че има и някаква полза от подобно симбиотично съжителство между двама души оставили се на автопилот. Нищо, че мъжете, готови да утешават безутешни, отчаяни съпруги технически се явяват трети лица. Ползата си е полза, нека гледаме по-глобално.

# 97
Аз пък не бих разчитала, че мъж, който изглежда стабилен и сигурен действително ще се окаже такъв. Може да звуча малко черногледо, но вече не се доверявам сляпо на мъже. Правила съм и аз компромиси, с надеждата, че отсреща ще има грижа, благодарност, ще се борят да ме спечелят и с времето ще обикна и аз, въпреки че при мен няма ли тръпка в началото, няма и да има. Не, още по-големи разочарования.

От друга страна, какви дълготрайни отношения да имаш с откровен боклук, който не те счита за човек? Толкова ли малко се уважаваш като жена, че въобще допускаш да си във връзка с такъв? Гордост, че все пак се връща накрая при теб? Да, на сърцето си не можеш да заповядваш, но разум трябва да има винаги. Изневерите, освен, че са предателство, носят и рискове за здравето.

# 98
Аз съм напълно съгласна с Васко, с едно малко уточнение. Мъжете, готови да утешават отчаяните съпруги, сами се набутват там, където не им е мястото.
Като не искаш да си трето лице, си налягаш парцалите там, където си първо лице. Проблемът идва от това, че там където си първо лице нещо не те кефят визия, килограми, интелект. На другото място пък си третия. Еми за съжаление не може и душата в рая и другото до края.
Към авторката: ако пък тая тръпка ти е толкова силна, вземи я изживей. Живота е кратък, миналия месец почина моя приятелка на 40 г. Тя страдаше, че няма мъж и деца и накрая умря.
Тъпо е да страдаш, по-скоро трябва да изживяваш живота, че е кратък. Лошото момче, като те потормози още малко и ти ще го преживее сама и пак ще избереш доброто момче. Просто трябва да го изживееш, няма друг начин.

# 99
Кристина, трето лице никак не беше в смисъл на третия по важност, трето място и т.н. Не се разбрахме, защото ти си реалистка, а аз се отплеснах в утопизъм.
Съболезнования за приятелката ти.

# 100
Твърде е възможно да идеализирам първата по време връзка, беше една от първите, продължи доста дълго, годините ми бяха 10тина по-малко. Приоритетно не е било семейството, а излизания, развлечения, забавления. Може би неочаквания край също повлия.

Не съм съгласна обаче с твърдения, като прочетените по-горе, че правя нещо едва ли не са хорското одобрение, не за себе си. То май в обществото масово се приема, че когато някой наблегне на образованието си и работи върху личностното си развитие и финансова независимост не е нещо в час.
Прието е май по-скоро да си омъжиш на 24-25г да имаш едно-две деца и да си я с 12 клас, я висше в някой измислен университет, обаче щом имаш две деца и работиш за 700 лева и си със социална надбавка/минимално майчинство си е ОК, ама ако си поучил повече - за хората е!

# 101
Работата върху личностното развитие включва личен опит във всички сфери на живота. За съжаление образованието не е фактор, обещаващ и определящ за адекватния избор на път и посока в личния живот.

# 102
Работата върху личностното развитие включва личен опит във всички сфери на живота. За съжаление образованието не е фактор, обещаващ и определящ за адекватния избор на път и посока в личния живот.

Аз пък смятам, че образованието и възпитанието са в основата на всичко. Включително и в основата на личния живот. Не изцяло и не единствено, но имат огромно значение.

Хора без елементарна финансова култура решават да създадат семейство, купуват жилища, теглят кредити на поразия без да могат проста сметка да си направят, после започват проблемите..

Раждат деца, без да имат елементарни познания в която и да било област и възпитават деца неграмотни, като самите тях.

Сигурно неслучайно западните държави се развиват толкова по-добре от нас и разполагат с толкова добри образователни системи.

Изглежда ми несериозно да се неглижира така образованието и едва ли не да се твърди, че човек се изгражда само с опита. И така да е един образован човек ще допусне много по-малко грешки от друг.. Един възпитан, интелигентен, образован човек би бил много по-адекватен като реакция и отношение не само в работна обстановка, но и в личния си живот.

# 103
Прието е май по-скоро да си омъжиш на 24-25г да имаш едно-две деца и да си я с 12 клас, я висше в някой измислен университет, обаче щом имаш две деца и работиш за 700 лева и си със социална надбавка/минимално майчинство си е ОК, ама ако си поучил повече - за хората е!
Нищо не е прието. За който нещо е "прието", негов си проблем.
Това за 24-25 г. е така от гледна точка на биологията.
Вече социалната и икономическата ситуация в България, е отделна тема.

Факт.

Сонче, с горния ти пост надали спори и ще спори някой. Wink
Образованието и възпитанието, обаче, не ти определят личния живот и как ще се стече. Wink

# 104
Образованието отдавна не е мерило за грамотност. Останалото може и е така, може и да не е. В семейните отношения само с финансова култура и образование трудно се живее. Толкоз от мен по темата.

Общи условия

Активация на акаунт