Жена го съветва

• 6 642
  • 133
  •   1
Отговори
Гаджето ми има близка приятелка в работа, която съм хващала съобщения/разговори/той се е изпускал, че често го “съветва” за нашите отношения и как да се държи с мен. Тук идва проблема, ние се караме, виждала съм съобщения как уж под формата на “приятелски съвет” го манипулира и говори лошо за мен. Както се сещате - побеснях. Карахме се с него, той я защитава - приятелка му била, мислила му доброто. Искам да чуя странично мнение. Той към нея няма нищо, убедена съм, но тя към него не съм сигурна.

# 1
Въпросната приятелка познава ли те?
Намесата на трети лица в едни отношения не води до нищо добро, обикновено. По-лошото в случая е, реакцията на гаджето ти и това, че  я защитава един вид.Т.е. показал ти е, че държи на нея, а това е проблем.

# 2
Права си в усещанията си за нещо нередно по две причини според мен. Никога не съм вярвала в приятелствата между мъж и жена. Дори и от едната страна да има желание за чисто приятелство, от другата има надежди и планове за нещо повече. Моят опит през годините това е показал. Не гледам добре на мъже с жени-приятелки, също не понасям мъж да ходи и да изнася информация, която касае мен на трети лица. Изобщо и двете са големи червени флагове според мен.
В случая колежката вероятно има симпатии и намерения към твоя приятел, затова е и толкова нахъсана против теб. На твое място бих му поставила ултиматум да спре да обсъжда мен и противиречията ни със странични лица. Като има проблем с теб, да дойде да говори с теб. Колежката няма да му разреши проблема с теб, а по-скоро ще го задълбочи.

# 3
Една уж такава приятелка навремето такива проблеми ни създаде, че му се наложи да избира между двете ни. От тогава знае, че аз приятелки не толерирам.

# 4
  • София
Алиса,
Предполагам, че и двамата сте млади около 20г. Напълно естествено е в тази възраст, човек да търси знание от външни фактори за това как да менажира връзката си. Някой питат майка си, други баба си, твойто гадже пита приятелката си, а ти питаш случайни хора в интернет.

За нас мъжете, вие жените не идвате с техническо ръководство за употреба и съответно е трудно, а понякога невъзможно да ви разберем.

ние се караме, виждала съм съобщения как уж под формата на “приятелски съвет” го манипулира и говори лошо за мен.
Може би "приятелката" е права в неща, които казва за теб. Едва ли си съвършенна и прекрасна. Огледай се в себе си, помисли как може да си по-дорба и едно добро начало е да спредте да се карате. Тогава, гаджето ти ще пита "приятелка", какъв подарък да ти купи .. а не как да я озаптая тая лудата Simple Smile

# 5
Приятелката достатъчно млада ли е за да си "точи зъбите" за него? Ако е някоя лелка, може да вижда в нея майчинска фигура.
Проблемът не е, че тя може да иска да го свали, защото ако той не поддава, това няма да се случи. А ако той поддава, тогава връзката ви и без това е обречена.
Проблемът е, че той търси съвет извън вашата двойка. Тоест - той не знае как да се разбере с теб. Дали пък да не започнете да работите върху отношенията си, така че да спрете с тези скандали и да започнете да разговаряте? Няма да ви бъде, ако не можете вие двамата, отвътре да си отработвате конфликтите и противоречиата. А такива ще има и за в бъдеще, бъди сигурна. Научете се да говорите, вместо да си крещите.

# 6
За да го "съветва" тя, явно той надълго и нашироко разказва за отношенията ви. Откъде накъде? Питай го защо го прави и му кажи директно, че искаш да спре да включва трети човек.

# 7
  • Банско
Ужас, направо ми се повдига от мъже, които обръщат внимание на приятелки или приятели. Аз примерно, изисквам мъжът ми да се съветва само с мен и само за мен да има очи, дори като приятел. Много мразя странични хора да се намесват и затова се научих как да повлиявам най-много аз на решенията му, и мислите му.
Но тук е различна ситуация и е в началото доколкото виждам на връзката ви.
Намери въпросната и се сприятели с неяйния мъж, приятел там каквото е. Отиди при нея и и кажи, че имаш много интересно ново приятелство с мъжът и, и ако не престане да се занимава с твоя, ще има доста сериозни последствия за нея!

# 8
  • София
Ами то и аз съм съветвала приятел, но никога в ущърб на другата жена и то ако е поискан съвет по-скоро съм помагала в превода и съм насърчавала общуване във връзката. Като цяло обаче във връзка има ли трети било то приятелка или родители не е много добре работата.

# 9
Намери си и ти приятел - мъж да те съветва за отношенията с твоя и да видим дали на твоя тази ситуация ще му хареса.
Или ще стане аз съм мъж и може, но ти си жена и не може.
Аз съм на принципа : Дай на хората от тяхното.

# 10
Ужас, направо ми се повдига от мъже, които обръщат внимание на приятелки или приятели. Аз примерно, изисквам мъжът ми да се съветва само с мен и само за мен да има очи, дори като приятел. Много мразя странични хора да се намесват и затова се научих как да повлиявам най-много аз на решенията му, и мислите му.
Но тук е различна ситуация и е в началото доколкото виждам на връзката ви.
Намери въпросната и се сприятели с неяйния мъж, приятел там каквото е. Отиди при нея и и кажи, че имаш много интересно ново приятелство с мъжът и, и ако не престане да се занимава с твоя, ще има доста сериозни последствия за нея!
О, уау! Това е хм, доста крайно, да не кажа, че граничи с обсесия и психопатия. Чак пък да да се сприятелява с мъжа на въпросната жена, че да ходи да й споделя и т.н.

Защо един зрял психически човек ще се държи по подобен начин вместо да проведе нормален разговор с партньора, да си уточнят вижданията за връзките и живота и ако на ниво ценности се разминават - всеки по пътя си.

# 11
Спри скандалите, както и да му четеш чатовете. Какви са тия истории. Вие в махалата ли живеете, да правите скандали и да ссъздавате интриги с НДП като някакви гимназисти.
Първо разбери, че нищо не можеш да изискваш, нито да има очи само за тебе, нито да не говори. Каквото си иска това ще прави. Можеш  да получиш от другия човек само това, което иска да ти даде доброволно.

Затова си помисли хубаво каква връзка искаш - със скандали, разправии, намесени други хора, или нормални човешки взаимоотношения.  Почни от анализ за какво са тия разправии и ако са за някакви глупости ги прекрати.

# 12
  • София
Имам приятели мъже, с които сме приятели от по 30-35 години. Съветваме се, естествено, не непрекъснато, но се съветваме по всякакви въпроси, нали затова сме приятели. Никакви аспирации нямам към това да сме двойка с нето един от тях, съвсем сме си като еднополови приятели. Обаче в случая не ми звучи като такова нещо, колежката вероятно е скорошна приятелка, може и изобщо да не е приятелка, а просто да си чака реда. Обстоятелствата са важни, иначе не може да очаквате човек да не си обсъжда любовния живот с никого, съвсем нормално е да се обсъжда, особено ако нещо не е ок.

# 13
Алиса,
Предполагам, че и двамата сте млади около 20г. Напълно естествено е в тази възраст, човек да търси знание от външни фактори за това как да менажира връзката си. Някой питат майка си, други баба си, твойто гадже пита приятелката си, а ти питаш случайни хора в интернет.

За нас мъжете, вие жените не идвате с техническо ръководство за употреба и съответно е трудно, а понякога невъзможно да ви разберем.

ние се караме, виждала съм съобщения как уж под формата на “приятелски съвет” го манипулира и говори лошо за мен.
Може би "приятелката" е права в неща, които казва за теб. Едва ли си съвършенна и прекрасна. Огледай се в себе си, помисли как може да си по-дорба и едно добро начало е да спредте да се карате. Тогава, гаджето ти ще пита "приятелка", какъв подарък да ти купи .. а не как да я озаптая тая лудата Simple Smile

Оле, преди да се преместим в друг град , дълги години имах близки приятели мъже. Във Вашия коментар, се едно слушам(чета) един мой приятел. Точно това много ценя у вас мъжете. Понякога, когато не сме прави, мъж приятел ще каже "абеееее вината този път е в теб, погледни се какви ги вършиш/как се държиш ". Ако жена е толкова пряма към приятелка, автоматично става "злобарка", "завижда", "как може да не ме подкрепиш" и тн.. 🤣

По случая на авторката, трябва да сте опознала човека до Вас до сега... Има мъже, които говорят има и такива, които не говорят с хората за личните си отношения. Явно Вашия е от говорещите. На чатове Сте го хванала с приятелката, а на живо сигурно кой знае какви ги говори с момчетата ..  Не се тровете излишно. Ако сте достатъчно порастнали и зрели хора, един разговор (без вдигане на шум), в който казвате, че просто не Ви е приятно да говори за Вас с други хора, ще е достатъчен... Ама да знаете, че ще спрете да виждате какво е говорил в чатове, но той няма да спре да говори на живо с приятелите си.

В тази логорея, исках да кажа, че човека си е такъв. Разликата е дали ще или няма да виждате, че говори/пише за Вас.

# 14
  • София
В една двойка трети човек няма място.
Едно е да има приятели, независимо от пола и да общуват. Съвсем друго е да коментира вашите отношения като двойка и някой (независимо кой) да му дава съвети.
Вероятно приятелката има и други желания към него, а той или е безкрайно заблуден, или също я има за специална и по-важна от теб.
Аз не бих останала с мъж, който коментира нашите лични отношения с друг човек, а не с мен.

Общи условия

Активация на акаунт