Влюбване/стабилност?

• 18 449
  • 506
  •   1
Отговори
# 60
А защо ако не си в хармония трябва да се ограничиш и спреш? То има и други мъже.
Сега ако е важно да има някой до теб или тепърва ще вървиш по пътя семейство и дете е друго.
Не трябва да спира. Защо се допуска семейство, щом е нямала чувства? Как се съжителства така до момента Х, когато се сещаш за всичко това?

Така е задала темата.Пък и има много неща,които тя си знае,а ние -не.

# 61
1 много ясно!

# 62
Аз не се опитвам да отъждествя “изневери” с “тръпка”. Тръпката не произтича за мен от напрежението, ще се прибере или няма да се прибере, с коя ще си легне и т.н. Да си правя с това интересно и да има тръпка.

Тръпката за мен е чисто като усещане, ако щеш “пеперудите в стомаха” - тогава съм го усещала сега не.

Може би факторите са много. Може би възрастта ми, може би ангажиментите около работата...

Сегашната ми половинка познавам покрай общи познати, излизали сме заедно безброй пъти в една компания, но никога не съм виждала “половинката си”. В един моменти усетих сигурност и спокойствие. Имах одобрението на родителите си. Всичко в един дългосрочен план беше в полза на връзката. Единствено това силно привличане липсваше... Честно казано си мисля, че липсва само от моя стана, от другата страна не усещам така нещата..

# 63
Все сме различни явно..
Аз не мога да се преструвам. Което значи,че няма как да дам нещо на мъж, към който не изпитвам същото,което той към мен.
Все едно го използвам за мое благо.
Но за мен секс и емоция са равнопоставени във връзката както уюта и спокойствието.

# 64
  • София
Със сигурност първото Simple Smile Нямам нужда от авантюри. Само спокойствие търся Simple Smile

# 65
Аз лично за съжаление не познавам хора които са финансово много добре, имат спокойствие вкъщи, имат добра работа, страшно влюбени са и не могат един без друг...

Сигурно има и такива случаи.. аз обаче не познавам такива, а смея да твърдя, че имам доста познати... на различни възрасти.

Останала съм с впечатление, че човек трябва да търси най-малкото зло..

# 66

Единствено това силно привличане липсваше... Честно казано си мисля, че липсва само от моя стана, от другата страна не усещам така нещата..

А другата страна дали го усеща? Не те ли интересува?
Помня, преди много години моя приятелка имаше подобни терзания, като теб. Попита ме как да постъпи. Като гледам сега колко е доволна, добре че не я посъветвах, че има и други мъже, щото като нищо  да гони още Михаля.
Simple Smile

# 67
Именно де..За всеки "най-малкото зло" е различно.
Пък знаеш ли в един момент какво ще влезе под вратата..
Когато обичаш и се чувстваш обичан компромисите не ги усещаш като компромиси, а ако се случи нещо непердвидимо не те отказва,а влагате усилие.
Но когато от начало е компромис, какво правиш?

# 68
Аз лично за съжаление не познавам хора които са финансово много добре, имат спокойствие вкъщи, имат добра работа, страшно влюбени са и не могат един без друг...

Сигурно има и такива случаи.. аз обаче не познавам такива, а смея да твърдя, че имам доста познати... на различни възрасти.

Останала съм с впечатление, че човек трябва да търси най-малкото зло..

Не искам да прозвуча грубо, но все пак е по-добре някои неща директно да се казват - звучиш много, ама много инфантилно. Това "да не могат един без друг" как го разбираш, какво показва, че хората не могат един без друг? Може и да познаваш двойки, които имат всичко от първия вариант, който описа, а са също и силно влюбени един в друг, но ти няма как да знаеш. Какво очакваш, да се натискат на публични места и да си правят скандали, че да засвидетелстват на публиката дълбоката си страст, както е по филмите?
Това, че си с 3 висши и говориш 4 езика ме навежда на мисълта, че си от тези, които все са учили, докато другите са купонясвали, и накрая вече и ти като си решила "да поживееш", е било след като хората около теб са се успокоили и улегнали.
Относно тръпката, сега ме мързи да търся линк, но имаше едно изследване, при което бяха гледали кои центрове се активизират, когато човек говори за половинката си. В началото на връзките, когато е това, което наричаш "тръпка", се активизират центрове, които също са свъразни с реакция при опасност. След години двойките още са заедно, още се обичат, но вече се активизират други центрове. Ако искаш тръпка, ще прехвърчаш от цвят на цвят, ще търпиш изневери, защото може би на подсъзнателно ниво търсиш драма, и накрая ще се окажеш сама на 45-50 години.

# 69
Когато обичаш и се чувстваш обичан компромисите не ги усещаш като компромиси, а ако се случи нещо непердвидимо не те отказва,а влагате усилие.

Е, не всеки има късмета да срещне голямата любов на 20, че и да се омъжи за нея, и да се разведе после.

# 70
Дренке, тук казуса е, че авторката мисли, че е срещнала любовта на 20. Той изневерявал, не се прибирал, тотална тръпка.

# 71
В никакъв случай образованието не ми е пречило на излизанията с приятели, не ми е пречило да вечерям с приятели, да излизам по дискотеки и барове с приятели. Напротив имах възможност да се запозная с много различни хора, на различни възрасти и с различен социален статус и интереси.

Също така по никакъв начин добиването на някакъв ценз не е повлиявало на външния ми вид - да съм била е лоша физическа форма, да съм изглеждала зле - неподдържан маникюр или прическа.

Аз съм перфекционист и ми се иска всичко да се случва в най-добрия му възможен вариант. Както професионално, така и в личен план.

# 72

Е, не всеки има късмета да срещне голямата любов на 20, че и да се омъжи за нея, и да се разведе после.
Не става дума за голяма любов ,Дренка.
Отношения и какво можеш:)
Знам ли, може би заради такива хармонии от вариант едно на авторката е мита за прословутото главоболие на жениет..Simple Smile

# 73
Скрит текст:
В никакъв случай образованието не ми е пречило на излизанията с приятели, не ми е пречило да вечерям с приятели, да излизам по дискотеки и барове с приятели. Напротив имах възможност да се запозная с много различни хора, на различни възрасти и с различен социален статус и интереси.

Също така по никакъв начин добиването на някакъв ценз не е повлиявало на външния ми вид - да съм била е лоша физическа форма, да съм изглеждала зле - неподдържан маникюр или прическа.

Аз съм перфекционист и ми се иска всичко да се случва в най-добрия му възможен вариант. Както професионално, така и в личен план.

Не съм писала нищо за външен вид.
А описаното дотук не ми говори изобщо за перфекционизъм в личния живот. То не че би било здравословно, никой не е съвършен и търсенето на такъв човек/връзка би те съсипало, но описаното говори за носене по течението - при предишния си търпяла изневери, до един момент, сега с този явно сте се познавали и всичко е станало постепенно и явно много си се влияла от одобрението на приятелския кръг и семейството. От една страна това не е най-добрия вариант, от друга - сега ако се замисляш да се връщаш при стария или да си намериш подобен заради едната тръпка...
Също така, замисли се за партньора си, знаеш ли дали от негова страна нещата са като при теб, без силни чувства? Прави ли той планове за бъдещето с теб, деца и т.н. По-добре да поговориш не само с терапевт, но и с партньора си, и ако търсите различни неща, да му дадеш възможност да си потърси половинка, с която наистина да са щастливи.

# 74
Добре, де, авторке. Как си добре лично със себе си? Как живееш с човек, който според теб, влага много повече емоции, чувства и тръпка към теб, а ти не можеш да върнеш същото? Не те ли притеснява това. Мен щеше. Това си е вид измама..
И този човек рано или късно ще го усети. Ако не е вече, де.Дали ще/му пречи или не, не мога да знам. Може пък така да му е удобно.

+1

Общи условия

Активация на акаунт