Влюбване/стабилност?

• 18 582
  • 506
  •   1
Отговори
# 150
Че то какво има да не се разбираш преди да дойдат децата и недоспиването Simple Smile Като е за купон, всеки може Simple Smile
Това е точно в десятката и ще го цитирам, когато някоя съфорумка за пореден път се оплаче в някоя тема, че не разбира защо повечето мъже се дърпат от самотните майки с деца и се чуди къде е разликата спрямо нераждалите жени. Simple Smile
Майките с деца са за предпочитане пред нераждалите. Откъдето и да го погледнеш, но ти си мисли обратното.

# 151
  • Пловдив
Скрит текст:
Че то какво има да не се разбираш преди да дойдат децата и недоспиването Simple Smile Като е за купон, всеки може Simple Smile
Това е точно в десятката и ще го цитирам, когато някоя съфорумка за пореден път се оплаче в някоя тема, че не разбира защо повечето мъже се дърпат от самотните майки с деца и се чуди къде е разликата спрямо нераждалите жени. Simple Smile
Майките с деца са за предпочитане пред нераждалите. Откъдето и да го погледнеш, но ти си мисли обратното.
Ако имаш предвид една такава жена на фона на стотици други, да. Това го зная от личен опит. А и ти май беше уцелил точно такава жена, ако помня добре, и за късмет се е оказала от редките изключения. Но това не променя факта, че повечето мъже не виждат предимство в събирането с жена с дете/деца от чужд мъж. Просто ежедневието им е коренно различно и съобразяването с детето/децата е ежедневие. Аз също имам една близка приятелка с бивш брак и дете и много нераждали жени не могат да ѝ стъпят на малкия пръст. Познавам и други такива, така че - има ги и тях, но са игла в купа сено.

# 152
Ей точно подобни изпълнения имам предвид в предишния си коментар.
Кви изпълнения!? Точно ти стигматизираш неженените и хората без деца, а после имаш нахалството да се оплакваш, ако някой възроптае.

# 153
  • Пловдив
 Свестни хора има и сред женените, и сред раждалите, и сред неженените, и сред нераждалите. Същото важи и за черните овци. Няма какво толкова да го нищите и да се стига до делене на два противоположни лагера. Simple Smile

# 154
  • Paris, France

А като се отвори тема от самотна майка, която не намира кандидат за нова връзка, свирни ми да дойда и аз. Това, защото масово тук майки с дете, че и повече от едно си намират бездетни нови партньори, а от жените без деца, хванали се с бащи, дори без дете при тях четем само оплаквания  Не помня женен за майка с дете от друг да е отворил тема да се оплаква от факта, че жената има дете. Ако го бъркаше просто нямаше да е с нея.

Естествено, че неженените и нераждали са за предпочитане. Даже и аз се чудя как някои мъже се хващат с вече майки, ама ето че на Сирената ITто, с перфектен английски и над 1.90, а не джудже под 1.80м ли беше във форума????? чак апартамент купувал на тъгъдък за да ги настанява със сина и. Бианка са я взели с три деца от друг, а имаше и други с три и четвърто от друг, Momof4 беше ника на едната или подобно. Sharky, с 3 деца я взел ерген без деца, че и с 10-15 години по-млад от нея и над 1.85м и той.

Недоспиване с децата не винаги има. Не се е случило с първото ни дете. С второто имаше в началото, но баби помогнаха, а и след 10 месеца той тръгна на градина и го записахме на спорт следобед. Малко самотни майки са сами от раждането. Тези, които са или се разделят докато детето е бебе, нямат енергия за нови връзки и съответно не се хващат с друг веднага.

# 155
  • Пловдив
Аз не бих казал, че жена с дете/деца от предишен брак "се взема" от бездетен мъж. И те са хора, както всички останали. Вземат се взаимно.

# 156
Кви изпълнения!? Точно ти стигматизираш неженените и хората без деца, а после имаш нахалството да се оплакваш, ако някой възроптае.

Виж си реакцията на една моя констатация, базирана на доста наблюдения. Факт е, че много хора се депресират от самотата или от липсата на потомство вече в попрезряла възраст, други разсъждавали като в онзи коментар на Дренка относно семейството и децата, се сещат по някое време, че всъщност това искат.
Всички сме виждали теми от рода на "На 45 узрях да имам дете, дайте ми съвет какво да правя" и подобни.
Какво повече от това да ти кажа?

# 157
  • София
Не забравяйте, че след една определена възраст (примерно, 35-40) раждалите жени имат чисто биологически по-голям шанс да забременеят, износят и родят, отколкото никога незабременявалите. За мъже в по-напреднала възраст без свои деца обикновено това е доводът, за да вземат жена с дете от друг, когато те самите желаят да станат бащи.

# 158
  • Пловдив
Скрит текст:
Не забравяйте, че след една определена възраст (примерно, 35-40) раждалите жени имат чисто биологически по-голям шанс да забременеят, износят и родят, отколкото никога незабременявалите. За мъже в по-напреднала възраст без свои деца обикновено това е доводът, за да вземат жена с дете от друг, когато те самите желаят да станат бащи.
Да ти кажа, познавал съм няколко мъже, които са били с жена към 40-те или отгоре, които са опитвали да имат дете и повечето се сдобиха с такива чак след години. Въпросните мъже не ми изглеждаха много тъжни от факта, че редовно са си оставяли семето вътре. Ще издам една дълбоко пазена тайна:

Скрит текст:
Това е най-якото удоволствие за мъжете в частта с любенето.

# 159
  • София
Не те разбрах напълно, но здраве да е.
Въпросът не е с оставяне на семето, а в трудното забременяване и износване, с ходенето по лекари и хвърлянето на десетки хиляди по ин витро клиники, с раждането от "възрастна първескиня" на здраво дете и т.н. Защото, колкото и прекрасни да сме над 40, възрастта ни е факт и биологията следва своите правила.
При раждала и при нераждала жена има разлика и това не го твърдя аз, а лекарите АГ.

# 160

Виж си реакцията на една моя констатация, базирана на доста наблюдения. Факт е, че много хора се депресират от самотата или от липсата на потомство вече в попрезряла възраст, други разсъждавали като в онзи коментар на Дренка относно семейството и децата, се сещат по някое време, че всъщност това искат.
Всички сме виждали теми от рода на "На 45 узрях да имам дете, дайте ми съвет какво да правя" и подобни.
Какво повече от това да ти кажа?
Реакцията ми е съвсем нормална, предвид опита ти да стигматизираш определена категория хора. Наблюдения върху самотни възрастни хора, изоставени от децата си нямаш ли? Не си ли даваш сметка, че никой не е застрахован срещу самота, в т.ч. и ти!? Недоумявам как си позволяваш назидателен тон и се подиграваш на нечие страдание.

# 161

Реакцията ми е съвсем нормална, предвид опита ти да стигматизираш определена категория хора. Наблюдения върху самотни възрастни хора, изоставени от децата си нямаш ли? Не си ли даваш сметка, че никой не е застрахован срещу самота, в т.ч. и ти!? Недоумявам как си позволяваш назидателен тон и се подиграваш на нечие страдание.

Изобщо не ти е нормална реакцията, това са си само твои интерпретации на написаното от мен. Нито "стигматизирам" определена категория хора, нито тонът ми е назидателен, а още по-малко се подигравам на някого. Явно имаш някакви сериозни комплекси на тази тема, за това скачаш по този начин. Което само потвърждава написаното от мен в първия пост.

# 162
Точно първият ти пост съдържаше назидателен тон и подигравка със страданието на човек, който е имал неблагоразумието да ти сподели болката си. Тонът и подигравките продължиха и в следващите ти постове. Да, аз съм лично засегната от стигмата, която се опитват да ни наложат такива като теб, но и да не бях, пак бих „скочила” на подобни коментари. „Скачала” съм много преди да знам, че ще имам репродуктивни проблеми, скачала съм и когато е ставало дума за психично болни,  хората със забавено развитие, с говорни дефекти. Възпитанието ми не позволява да се подигравам на проблеми, които са „божа работа” и да търпя подобни подигравки в мое присъствие.
ПП: Май ти имаш комплекси и те мъчи черна завист към купонджиите.

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 19:31 от +-123

# 163
  • Paris, France

Не виждам логика. Който си е купонджия си остава купонджия и след появата на децата, даже тогава още повече  Децата не са пречка да се купонясва. Можем даже да си купонясваме у дома и с децата. Който не купонясва, не купонясва защото не иска. Ако утре му се прииска да купонясва може да започне още вдругиден и няма за какво да завижда.

Повечето хора постигаме желания от нас модел на живот и никому не завиждаме.

# 164
Точно първият ти пост съдържаше назидателен тон и подигравка със страданието на човек, който е имал неблагоразумието да ти сподели болката си. Тонът и подигравките продължиха и в следващите ти постове. Да, аз съм лично засегната от стигмата, която се опитват да ни наложат такива като теб, но и да не бях, пак бих „скочила” на подобни коментари. „Скачала” съм много преди да знам, че ще имам репродуктивни проблеми, скачала съм и когато е ставало дума за психично болни,  хората със забавено развитие, с говорни дефекти. Възпитанието ми не позволява да се подигравам на проблеми, които са „божа работа” и да търпя подобни подигравки в мое присъствие.

Първо, съжалявам за проблемите ти, никога не бих се подигравал на някого със здравословни проблеми. Сега вече разбирам поведението ти.

Второ, не виждам каква подигравка има в една констатация. Тонът е нещо относително, особено при виртуална комуникация може да се правят различни интерпретации, обаче нямам намерение да се оправдавам за казаното. Това е така и се отнася за тези хора, съзнателно избрали да бъдат сами или да са семейни, но без деца, за да избегнат целия панаир покрай тях или просто защото е по-лесно така.
Трето не знаеш цялата история за въпросния човек, за да вадиш такива изводи. Всъщност точно за него отношението, което имам към него е най-малкото, което мога да направя, но това не е темата на този разговор.

Всъщност наистина до някъде завиждам малко не толкова на купонджиите, а на тези с достатъчно свободно време. Но за липсата на такова при мен причината не е в семейството и децата, а другаде.

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 20:19 от rf22

Общи условия

Активация на акаунт