Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 401

• 39 637
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • София
9 години  крие детето от баща му... Flushed
Аз на това казвам егоизъм.
Ами, разбира се, че тя е виновна, задето той не е виждал дъщеря си 9 години... той, който я изгони и не се поинтересува дълго време къде е тя, пък и защо ли, след като беше абсолютно уверен, че я наказва съвсем справедливо, без да я изслуша, без да се опита да я разбере. И, разбира се, вината, както винаги е само и единствено нейна.
 А това пък, че не спря да я обвинява, че тя го е напуснала беше толкова нелепо и тази версия я знаят всички, освен прекрасния Каврук, който мнооого пъти го уверяваше, че тя е скочила от скалата. И Гедиз също. Ама, къде ти! Той като си науми нещо и няма спиране!  Логика - йок!  Доверие - йок! Ама виж на Акън и на Посланичето - безрезервно повярва!
Та, това, че не е виждал дъщеря си, е само и единствено по негова вина! И ничия друга!

А относно делото за  попечителство... фактът, че купи дневниците на Наре от най-големия и враг - собствения и баща, знаейки, че освен зло, оня друго не и е причинил и сега двамата вкупом и причиняват още по-зло, го превръща в пълно негово копие! Съюзиш ли се с дявола, какъв си!?

И какво от това, че я моли, тя да се предпазела сама от куршума, с който иначе щял да я прониже /ми не я застрелвай, бе глупак такъв!/ И какво означаваха молбите му преди самото заседание, нима не означаваха вечно робство на Наре!?: "Не заминавай и ще ти дам попечителството!"
Означават:  Аз ще имам съпруга от която чакам дете, с която нямам намерение да се развеждам и може би ще живея с тях до края на живота си, а през това време ти, Наре, няма да поглеждаш друг, няма да си намериш мъж, а ще ми бъдеш на разположение през цялото време, просто защото те обичам. Дори отново може да те затворя в конака и да се срещаш всеки ден с бременното от мен Менекше, тъпата и майка и брат и тъпанар, който ти навреди, да си под погледите на майка ми, която също ти навреди, но ти и детето ми да търпите и тях и брака ми, защото ме обичаш и ти..."
И това докога!? Докато умре някой от двамата ли или докато му омръзне? Той би ли дошъл, например, да живее в къщата на Гедиз, ако Наре беше се омъжила за него? Ами! Той е ефе! Но да я заведе в конака до идиотката Менекше може!

И много обича Мелек, естествено! Но колко пъти детето го помоли да се разведе!? И той разведе ли се!?

Всичко, което прави /промени в характера си и поведението си/ е с огромно закъснение, но въпреки всичко точно реши човек, че му е дошъл акъла в главата и че се е променил напълно и бам изс@а номера с дневниците.

Има ли нещо по-лично от дневника на една жена!?
Ами на жена изнасилена, с баща изрод, изгонена от любимия в първата брачна нощ, изоставена от него, скочила в бездната, оцеляла по чудо, лежала в психиатрична клиника и родила там, непрекъснато манипулирана и съсипвана от двама изроди, които и отнеха и детето впоследствие... има ли по-лична изповед от дневник на такава изстрадала жена!?
И всичко това, което и се случи е благодарение /без изнасилването/ само и единствено на Санджар!
И той въпреки, че след сто години изтезания /нейни и негови/, когато все пак разбра истината, не се посвени да бръкне още по-надълбоко в раните и! Нямам думи! Няма оправдание! И през цялото време уж много съжалява, че и го причинява, ама не спря нито адвоката си, нито Наре да чете нещо писано преди 9 години в пълно отчаяние и умопомрачение, нито дневниците да бъдат предадени на съдията, а можеше само с една дума да спре всичко това! Има един лаф: "Извинявай, че ти извадих очите, цял ден ти ги търсих!"

А най-наглото беше, че на излизане от съда, все едно нищо не се е случило и нищичко не е направил, реши, че ще продължи да и диктува с кого може и не може да се вижда... отвратена съм!

N.B. Съзнавам, колко е опасно да се пише така в тема с почитателки на прекрасния Енгин, но аз не съм възмутена от него, а от Санджар... Да се знае! Wink

# 691
Art deco, не ми е ясно защо да е опасно да се пише тук, никой с различно мнение не е нагрубяван или наритван, за разлика от други теми. Така че, това е първото ти невярно твърдение в така емоционалното ти излияние 🙂. Много си му насъбрала на Санджар и както виждам си от тези, които вече са го осъдили, и не биха му дали шанс, така че е безпредметно да спорим.
  Разбира се това си е твое мнение, но как да разбирам - Санджар е виновен за всичко, освен изнасилването 🙄, да разбирам ли, че за теб това е нещо маловажно и не съществено 😲. По мое мнение това е престъплението в историята, от тук тръгва всичко.
   Наре не е виновна, но е причина Санджар да не познава дъщеря си, а защо и как е продължила да живее с баща си и насилника си,да подлага и дъщеря си на опасност в близост до един психопат, защо не е предприела нищо по въпроса, ние не знаем, няма и да научим сигурно. Както виждаш и най-добрите, притиснати от обстоятелствата се оказват в грешка.
  А откъде си го измисли, че и е казал да не поглежда друг, не разбрах. Той и каза, че без нея изгаря, но без дъщеря си умира. А Наре замине ли, той знае че няма да вижда дъщеря си. Ако имаш дете можеш да разбереш какво значи за един родител това.
  И да се уточня аз, верно е, че обожавам Енгин като актьор, но Санджар си го обичам със всичките трески за дялане, които има. Знам, че е допуснал грешка, и то голяма, една, после втора, трета, много
 у се насъбраха, но не са с умисъл и вярвам, че не е лош човек и може да се реабилитира, може да бъде щастлив и да направи щастливи хората, които обича. И знаеш ли, сега като се замисля, и Наре вярва в това и затова не може да го зареже лесно. Иначе има всички причини лично за себе си да го направи, но мисли и за дъщеря си, там е работата.

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 23:12 от araselia

# 692
Искам да кажа, че да Санджар не й повярва, изгони я... Но той няма вина за цялото нещастие което й се е  случило.
Има разлика в това да изгониш някой през вратата и да го бутнеш в пропастта. Да може би това е била причината да загуби надежда и жажда за живот, но е несправедливо да лин чуваме Санджар заради една грешка.. А да опростим всичко за всеки друг.
Най-голама е вината на баща й...Той е главната причина за страданията й.
Но в крайна сметка всеки има свои милоглед:ill:

# 693
  • София
Art deco, не ми е ясно защо да е опасно да се пише тук, никой с различно мнение не е нагрубяван или наритван, за разлика от други теми. Така че, това е първото ти невярно твърдение в така емоционалното ти излияние 🙂.
Просто се пошегувах! Simple Smile

# 694

Прекрасният Енгин и прекрасният Санджар/ две в едно за лека и спокойна!

# 695
  • София
... как да разбирам - Санджар е виновен за всичко, освен изнасилването 🙄, да разбирам ли, че за теб това е нещо маловажно и не съществено 😲. По мое мнение това е престъплението в историята, от тук тръгва всичко.
FlushedFlushedFlushed
Ами Санджар не е виновен за изнасилването, просто защото друг я изнасили!

# 696
  • София
 А откъде си го измисли, че и е казал да не поглежда друг, не разбрах.
Ама това сериозно ли!? Flushed
Демек, тя може да си намери мъж и той няма да има нищо против да се омъжи за друг!?
Нима това ми казваш, че съм си измислила!?

# 697
... как да разбирам - Санджар е виновен за всичко, освен изнасилването 🙄, да разбирам ли, че за теб това е нещо маловажно и не съществено 😲. По мое мнение това е престъплението в историята, от тук тръгва всичко.
FlushedFlushedFlushed
 Да, и ако не беше я изнасилил, нямаше да последва изгонване, скок в пропаст и да се пънем толкова серии да спорим "каква е вината на Санджар" 🙂.
   Разбира се, че ще приеме, може ли да я спре да се омъжи за друг 🙄. Само че той е сигурен, че тя още го обича. Аз не съм чула да и казва няма да поглеждаш друг, той каза на Гедиз да не я поглежда, това са различни неща 🙂

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 23:26 от araselia

# 698
  • Варна
Не съм съгласна и с това ,че Санджар не е потърсил Наре  . В затвора разказа на Гедиз , на сутринта с Каврук са я търсили ,но не са открили следа от нея. След година заминава за Черна гора и попада в капана на Акън с телефонният разговор . Когато чу гласа и тогава се отказа .

# 699
  • София
FlushedFlushedFlushed
  Да, и ако не беше я изнасилил, нямаше да последва изгонване, скок в пропаст и да се пънем толкова серии да спорим "каква е вината на Санджар" 🙂.
Явно говорим на различни езици!
Разбира се, че изнасилването и баща и са първопричината за всичко!
Но тя намира любовта и като всяка влюбена жена очаква да получи разбиране и поне изслушване, а не ритник и недоверие. Именно в това е огромната вина на Санджар! И той го разбра най-после и и се извини, но явно ти не си съгласна с него!

# 700
  • София
Не съм съгласна и с това ,че Санджар не е потърсил Наре  . В затвора разказа на Гедиз , на сутринта с Каврук са я търсили ,но не са открили следа от нея. След година заминава за Черна гора и попада в капана на Акън с телефонният разговор . Когато чу гласа и тогава се отказа .
Ами, като са я търсили именно с Каврук, защо бе аджеба не му е повярвал, че Наре е скочила!?
Нима според него  Каврук е лъжец?
Големи грехове има Санджар към Наре и странното е, че той го разбра /и и се извини/, но почитателките му още не са! Wink Това е шега, моля, да не трябва да се оправдавам пак! Simple Smile

# 701
Art deco, на един език говорим, но по различен начин степенуваме грешките и вината. За теб Санджар е най-големия виновник, за мен не. Това е.

Спирам, че накрая и мен ще ме изгонят посреднощ от къщи за неизмити чинии 😜

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 23:51 от araselia

# 702
  • Варна
FlushedFlushedFlushed
Но тя намира любовта и като всяка влюбена жена очаква да получи разбиране и поне изслушване, а не ритник и недоверие. Именно в това е огромната вина на Санджар! И той го разбра най-после и и се извини, но явно ти не си съгласна с него!
Да Санджар има вина за изгонването и никой не го отрича и оправдава . Но за ПБН има вина и Наре . Трябваше да разкаже какво и се е случило преди да си легнат . Тогава нещата щяха да стоят по друг начин .

# 703
  • Пловдив

Източник: https://vk.com/engin_akyurek?w=wall219743040_1216

Мястото на уединението на Гедиз в "Дъщерята на посланика"

Тузла е район, разположен на 10 км от летище Милас - Бодрум и на 35 км от центъра на Бодрум. Регионът носи името си от езерото Тузла (на турски "със сол"/"tuzla"), тънък провлак, свързан с Егейско море. Акцентът в тази област са фламинготата, които идват на езерото от Южна Африка през октомври. Самото езеро и разположеното на брега му село Богазичи са наслада от тишина и спокойствие. Това е морето, самотни риболовни лодки и селска закуска. Това е място за тези, които искат да се скрият от суматохата на хората и да останат насаме с природата.

С активното участие на известни хора от Бодрум и Милас, арт платформата на художници от Баргиля и местното ръководство, беше разработен проектът „Птичият рай“, насочен към опазване на местната флора и фауна, запазване на рядката природна зона на езерото Тузла и развитие на екотуризма в района. А до това място са руините на древния град Баргила. Според легендата градът е основан от Белерофонт и е кръстен на воина и приятеля Баргил, който заедно с Белерофонт се бори с Химера и загива под копитата на Пегас. На територията на града, който е на 2500 години, са запазени руините на амфитеатър, термална баня и акропол, както и изоставен манастир.

Така че провинция Мугла може да бъде интересна не само за любителите на морския отдих и феновете на турските сериали, но и за тези, които са запалени по екотуризма и се интересуват от история.

Адрес: Boğaziçi, Dörttepe, Tuzla ovası Sk. № 11, 48200 Milas/Muğla, Türkiye.

P.S. Втората карта показва маршрута от имението на Санджар до обекта на Гедиз. Разстояние - около 9 км.

# 704
  • София
Скрит текст:
FlushedFlushedFlushed
Да Санджар има вина за изгонването и никой не го отрича и оправдава . Но за ПБН има вина и Наре . Трябваше да разкаже какво и се е случило преди да си легнат . Тогава нещата щяха да стоят по друг начин .
Не мога да не се съглася, че тя можеше да му каже предварително. Така е.
Но такова събитие нанася големи емоционални поражения и срам, а и страх да го признаеш дори пред себе си... не и е било лесно, но той можеше поне да я изслуша, нали е голямата му любов, а я изгони като мръсно псе.... беше много жесток тогава, дори не помисли тя къде ще отиде.

Общи условия

Активация на акаунт