Юнски бебета 2021г

• 40 711
  • 722
  •   1
Отговори
# 195
И аз когато бях бременна със сина ми нямах никакви симптоми. Чак 9-тия месец ме измъчиха едни киселини. Сега съм в 7ма седмица и освен умора, сънливост и малко стягане в корема, други симптоми все още нямам.

# 196
  • Замък сред облаците
Аз вече съм с перманентно усещане за малко по-натежали гърди и ме наболяват при допир постоянно (предните дни не по всяко време се появявяше дискомфорт при допир). Тичането до ВЦ като че не е ли толкова начесто, въпреки че гледам да приемам 2-2.4 литра вода на ден. Спазми нямах цяла седмица, едва днес следобеда леко се появиха пак. Даже се пошегувах, че бебето явно не харесва телешко за разлика от майка си, тъй като май и в двата дни това бях хапвала. Stuck Out Tongue Winking Eye  Умората не е голяма, но вече е целодневна - просто не кипя от енергия, но не съм преуморена. Има дни, в които заспивам в 21.30, в други си стоя и до 23ч, което ми е обичайното време за лягане.

Малко се бях стресирала предните два дни, след като докторката го определи в 4+6гс, като очаквах да е поне 6 дни напред, но реших да съм спокойна и да не се тревожа излишно след подкрепата тук и ровичкането в по-стари теми. Половинката ме нахока здраво вчера, понеже хич не успях да се зарадвам и си вкарах филми в главата за пренатални депресии, обаче днес се събудих с идеята да гледам и да очаквам най-хубавото възможно пък каквото сабя покаже. Каквото зависи от нас ще си го направим, останалото Божа работа.

Как приемате нарастването на случаите с COVID? Ние обсъдихме варианта половинката да ме кара до работа и да ме взима при лошо време, а когато мога да ходя пеша (работата ми е през 1 квартал и е 40-50 мин бавно ходене), досега пътувах с градския. Той ще спре и ходенето на тренировки от 6 на 1 път седмично, тъй като тренира с 4 до 15 човека. За работа от вкъщи за мен още не ми се говори с шефовете, защото сме малък екип в местния ни офис и имам възможност при необходимост да си работя и сама в стая.

# 197
Мен много ме притеснява да не спрат прегледите. Някои от лекарите при които ходя се покриха по време на пика, а други ги пренасочиха към странни дежурства и не знам.
Днес бях при хематоложката да види как вървим с кръвните и беше доволна. Каза чак в 20гс да я посетя освен ако няма проблем при прегледите. Успокои ме засега.

Иначе нещо ме гони доста голям глад и ми се спи повече през деня, а през нощта съм като бухал хаха.

# 198
Мен много ме притеснява да не спрат прегледите. Някои от лекарите при които ходя се покриха по време на пика, а други ги пренасочиха към странни дежурства и не знам.
И мен това много ме притеснява, ама дано не стигаме до там. Че наистина имам приятелки по 2 месеца изкараха без да ги прегледат.
Ти на фракси ли беше?

# 199
На клексан че правя алергия от фраксито.

# 200
  • София
При мен, като предишната бременност, се появи сутрешно чувство за гадене, както и нощно, но интересното е, че по-скоро е гадене от глад 🤷🏻♀ Сутрин, оставя ли малката на градина, хапвам един банан и се успокоява това чувство, а вечер ям и преди лягане пак се появява, пак хапвам плод и минава. Много странно, Не мога да го обясня точно. Гърдите да ми чувствителни, след работа понякога седна ли и се изключвам и заспивам, но и преди ми се е случвало от анемията. Лошото е, че вечер се будя по-често и ходя до тоалетна, иначе спах като пън.
По повода с Ковид - ходя на работа пеша, защото ми е близо, но съм в контактс с доста хора, които носят маската както им изнася. Нямам вариант за работа от вкъщи.  Понякога и аз я свалям, защото ми става лошо в по-тесните и задушни пространства и не ми стига въздух. И си броя дните до прегледа. Хубавото е, че този път не изгарям от нетърпение да кажа на всички, а и очаквам най-добрата ми приятелка да роди всеки момент и покрай нея няма да остане толкова време за мислене Simple Smile

# 201
  • Prades-le-Lez
Здравейте отново, момичета!
Добре дошли на новите попълнения! Да сме живи и здрави всички и да родим здрави дечица!

Днес най-накрая си взех прословутите изследвания, за които ми звъняха и най-сетне мога да отговоря точно = ТСХ ми е 0,01 с Т3 5,40 ng/L; 8,29 pmol/L и Т4  1,44 ng/L; 18,29 pmol/L
Днес ми взеха кръв и имам среща за ехограф на щитовидната жлеза на 28ми. Забраниха ми и да работя. Притеснявам се...
Не разбирам нищо от щитовидна жлеза за това съм отворена за всякакви съвети.
Успех на всички!

# 202
Елизабет, ТСХ ти е доста ниско, а Т4 високо и това може да е хиперфункция на щитовидната жлеза, но ендокринолог ще определи след ехографския преглед. Има хапчета които се пият.
На мен заради естрофема ТСХ пък ми е високо (3.44) и въпреки че нямам проблем като не приемам такива хормони, ендокринологът ми иска да приемам хапчета за да балансираме.

# 203
  • Prades-le-Lez
Елизабет, ТСХ ти е доста ниско, а Т4 високо и това може да е хиперфункция на щитовидната жлеза, но ендокринолог ще определи след ехографския преглед. Има хапчета които се пият.
На мен заради естрофема ТСХ пък ми е високо (3.44) и въпреки че нямам проблем като не приемам такива хормони, ендокринологът ми иска да приемам хапчета за да балансираме.

Благодаря за отговора! Аз се притеснявам за бебчето, ама поне много рано разбрахме и ще реагираме и се надявам, че всичко ще е наред. Миналата ми бременност всичко беше наред (освен, че имах  гестационен диабет, но добре балансиран) и си родих нормално и без упойка и много силно се надявам пак да сме така...
Благодаря отново!

# 204
Важното е че ще се вземат мерки от рано. Всичко ще е наред! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 09:34 от Jessito*

# 205
С лекарства трябва да се балансира, мисля. Лекарят ще каже. Бъди спокойна! Аз също мисля да си пусна. При бременност кои хормони се пускаха?

# 206
ТСХ и ФТ4. Ако не сте изследвали преди, може и другите (ТАТ, МАТ, Фт3)

# 207
Елизабет ако има някакви проблеми, ендокринолога ще ти изпише хормони които са безопасни да се пият по време на бременност.

Аз съм с ниски Т3 и Т4 и високи антитела, обаче ТСХ-то ми е в норма и доктора каза че за сега няма да ме слага на допълнителни хормони.

И аз от днес започвам инжекции подобни на Фраксипарин - тук при нас се казват Ловенокс. Вчера ехографа беше много добър - чухме сърчице. ❤ Вчера бях в 6-та седмица и 6 дни, ехографа измери 6-та седмица и 5 дни обаче доктора каза че отклонения от 1-2 дни не са проблем. Разбрахме се на две седмици да ме следи засега.

# 208
Елвктра, честито за тупкашото съчице!
Елизабет, при кой ендокринология се следиш? Аз някога хидех при др. Начев и помня, че особено бременни консултираме и по телефона и взимаш с предимство, когато е спешно. Лично аз след като открих друг лекар вече не съм му пациент, но е добър лекар. Мисълта ми е ако искаш бързо мнение за хормоните.

# 209
  • Prades-le-Lez
Елвктра, честито за тупкашото съчице!
Елизабет, при кой ендокринология се следиш? Аз някога хидех при др. Начев и помня, че особено бременни консултираме и по телефона и взимаш с предимство, когато е спешно. Лично аз след като открих друг лекар вече не съм му пациент, но е добър лекар. Мисълта ми е ако искаш бързо мнение за хормоните.
Добро утро!
Аз съм във Франция...

Общи условия

Активация на акаунт