Юнски бебета 2021г

• 40 714
  • 722
  •   1
Отговори
# 210
  • Германия
Елизабет, и при мен е така със щитовидната, в началото на годината установиха ниска функция, след това Хашимото, пия хормони, но съм много объркана. С предвите бременности нямах този проблем. На 23.10 съм на видеозон аз, на контролен предлег, надявам се на добри резултати. Смених си и фолиевата киселина, без йод трябвало да пия.

При мен започна гадене, както vikim23 беше писала и нощно. След обед е най-зле, не мога и да сготвя нищо, а децата са ваканция и постоянно се налага да съм в кухнята. Една умора също ме е налегнала, безсъние...нямам търпение вече за този първи преглед, малко да се успокоя. Вчера си рових в документите от прадишната бременност, толкова много прегледи, изследвания...забравила съм. Сега ще ходя и при друга лекарка, че тази, която ми беше  се пенсионира и ми е далеко. Не ми се пътува в градски транспорт с маски и т.н. Гледам да избягвам много хора, но колко може човек да се предпази, децата ходят на училище, на градина, рожденни дни, пазаруване...дано ни се размине!

# 211
Добро утро!
Аз съм във Франция...
Извинявай, не съм разбрала!

# 212
Привет момичета! Вече трети ден ме мъчи едно гадене по цял ден и с нищо не минава.... От най малката миризма ми става лошо. Бихте ли ми казали какво да пия, че поне малко да ми олекне. Благодаря

# 213
Стела, миналият път ми помагаше напитката Powerade, но само синята.

# 214
Стела, миналият път ми помагаше напитката Powerade, но само синята.
Аз не пия газирано, дано не е газирана само. От къде си я взимате

# 215
Не, това е изотонична напитка за спортисти и не е газирана. Нещо специално в синята помага при гадене при бременност.
Скрит текст:
Преди го намирах навсякъде, но сега успях само в ХИТ. Може да го потърсите и онлайн.

# 216
Привет момичета! Вече трети ден ме мъчи едно гадене по цял ден и с нищо не минава.... От най малката миризма ми става лошо. Бихте ли ми казали какво да пия, че поне малко да ми олекне. Благодаря
Стела, още с първото бебе моят доктор ми изписа хомеопатични капки "Вомитусхил" . Винаги много ми помагат. Капвам 10 капки в супена лъжица вода и веднага действат. Имат ментов вкус.

# 217
Стела, още с първото бебе моят доктор ми изписа хомеопатични капки "Вомитусхил" . Винаги много ми помагат. Капвам 10 капки в супена лъжица вода и веднага действат. Имат ментов вкус.
само с рецепта ли могат да се закупят

# 218
Момичета,  а проблем със запек имате ли.. някакво решение да споделите. Аз никога не съм имала такива проблеми досега.
Аз последните 2 седмици, явно и от прогестерона, но много кофти е положението, пък и не смея да напъвам. Взехме някакви сливи, те се оказаха безвкусни и никаква работа не свършиха. Имам сладко от рози, може него да пробвам.

# 219
Аг-то ми е казал Дуфалак, но нещо не ми помага особено.

# 220
Капките са без рецепта.

# 221
Фрутилакс или лактулоза мип при запек. И двете могат да се приемат по време на бременност.

# 222
Аз се чудя още дали да приемам някакви препарати. Мисля да пробвам първо с храненето. Топли овесени ядки, ще увелича зеленчуците и водата най-вече. Четох, че хуска помагал, но ми е доста непознат и не знам ок ли е.

# 223
  • Замък сред облаците
Аз миналата година заради дълги и сложни проблеми не трябваше да допускам запек и по препоръка на проктолога открих Хуск - люспи от индийски живовляк. Пият се преди хранене обед и вечер  1-2 лъжички разтворени в чаша вода (изпива се веднага, защото обсорбира течността),  и после още половин чаша само вода. На мен 2 лъжички ми действат слабително и слагам по 1, понякога дори само преди вечеря го взимам като имам нужда вече. Хускът представлява неразтворими фибри (тоест не се смила), но за сметка на това задържа вода в червата и не допуска образуването на запек. Ако сте виждали как набъбва чия в течност, подобно е. Стига да нямате колит, гастрит или язва, няма противопоказания за прием. Не е пристрастяващ, организма не привиква към действието му и е изцяло натурален.
По-хубав ефект има обаче като успеете да идете до тоалетна, и след това го приемате, за да не допуска запек след това. Иначе като лесно средство съм ползвала Мелилакс бебешките мини клизми (има и за възрастни, ок са за бременни) - нея сложиш ли си я до 10 мин си отишъл до ВЦ-то. На листовката им изрично пише, че са подходящи за продължителна употреба, но докторката ми ме предупреди, че изтъняват лигавицата при често ползване. Затова в краен случай нещо такова или свещичка, а за недопускане на запек - много зеленчуци, фибри (например печена тиква, печена целина, хуск и други) и много, много вода!!!

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 15:15 от AAndreeva

# 224
  • София
И аз съм в очакване на резултати от TSH, да видим ще трябва ли да вдигам Еутирокс дозата (сега съм на 50 мкг и с Хашимото).

Иначе вчера минах заветния първи преглед, имам си 10 мм сак (седмица 5+5) в матката и жълтъчно мехурче Heart Eyes. По време на следващия се надявам вече да чуем и сърчице, не че не се надявах още сега да се чуе.

Симптомите ми постепенно отслабват сякаш (или са на вълни), ама не им се давам да ме притесняват! Hands V Надявам се на най-доброто, правя най-доброто, другото вече не зависи от мен.

Хубав ден да имате и да не ви тормозят никакви тревоги, дами! Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт