Невъзможно за него..

• 15 295
  • 314
  •   1
Отговори
# 195
Не разбрах къде заключвал вратата след авторката приятелят ѝ?

# 196
На кое викаш естествено в отношенията, вяско? На това, че от мъжа продължава да се очаква да дава, издържа, поддържа, подкрепя, а жената стои като посадена в новото “семейство” и основното ѝ занимание е да не понася (домакинстването, майчинството, недостатъците на мъжа, родата му). Обаче пък иска. Иска семейство, иска любов, иска тръпка, иска да не поглеждал страни, иска грижа.

# 197
Да, Дренка, като изключим демонизацията ти на някакъв събирателен женски образ, естествено е жената да има претенции, условия, да се разглези, след като тя е тази, която е желана, за която се конкурират много мъже, след като тя избира. Искаш много от един човек, защото теб те искат много хора. После какво става с годините е друг въпрос, но както се вижда и от раздела тук, има много жени знаещи си "цената", тоест неправещи компромиси с ниво и изисквания и въпреки това изградили здрави семейни отношения чрез правилни избори.

Но дори и да ги нямаше, нещата не стават по-малко естествени сега, особено на фона на предишни поколения, лишени от всякакъв избор. Най-вече по селата, където често родителите са определяли коя за кой ще се ожени, да не говорим пък за някакъв избор дали да се жени или не. А нещата са естествени, когато няма вмешателство, за добро или лошо, каквото стане, това е. Вече е така, пък кой колко му харесва пак е друга бира.

# 198
Аз тоя от разказа на Васко не бих го взела, ама мненията на Васко ми харесват доста, освен ако не са с цел да се хареса на аудиторията.
Дренчи, според мен от жената все още се очаква да приема родата на мъжа, да се съобразява с мъжа и като цяло да изкарва поне половината доход. От мъжа като цяло считам, че не се очаква да търпи родата на жената.
Моите познати, които не искат да приемат горното са сами. Факт е, че някой има ли много претенции, и за двата пола важи, е сам. Под претенции разбирай и къде да се живее.
Аз големи претенции нямам и смятам, че това е основната причина да съм омъжена. Това съм го казвала на всичките ми приятелки, дето все си търсят мъж и все са сами. Казвам го и на авторката. Ако момчето ти харесва, опитай по неговия начин, ако не се получи, поне си опитала. Ама във форума това мнение се цени като подчинено поведение, на жена без самочувствие.

# 199
Да, Дренка, като изключим демонизацията ти на някакъв събирателен женски образ, естествено е жената да има претенции, условия, да се разглези, след като тя е тази, която е желана, за която се конкурират много мъже, след като тя избира. Искаш много от един човек, защото теб те искат много хора.
Не във всеки случай я искат много хора. Този конкретно не ми се вижда да е такъв, така че не разбирам откъде й идват претенциите. Хората могат както да се подценявта, така и да се надценяват и трябва да внимават да не останат сами накрая. Особено тези, които почти на 30 години още са при мама и татко и макар че мислят за семейното жилище като за свое лично, ако наистина останат сами в него, няма да знаят как да се справят, защото са свикнали да харчат заплатата си за парцалки и ходене по кафенета.
Исторически към двата пола е имало различни очаквания и са останали повечето от тези към  мъжете, но когато от жените се очаква нещо - да бъде млада и красива, което сигнализира добри гени и фертилност - или да върши домакинска работа, то започва с оплаквания и демонизиране на мъжете с очаквания.

# 200
Аз мисля, че към жените има много повече очаквания, отколкото към мъжете. Дори собствения мъж ми е казвал, че разбира че на жените им е по-трудно.
И колегите ми мъже, които направиха кариера доста по-бързо от мен са ми казвали: -Да вие жените гледате деца и нямате толкова време да четете и да се явявате по конкурси. Така, че към днешна дата изискванията към жените са повече, хората обаче живеят сами много повече отколкото преди един век, защото никой не те натиска да се жениш. Ни обществото, ни родата. Жените са много по-изнервени от преди, най-вече защото те самите имат очаквания, които мъжете не могат, а и не искат да покрият.

# 201
Ако момчето ти харесва, опитай по неговия начин, ако не се получи, поне си опитала. Ама във форума това мнение се цени като подчинено поведение, на жена без самочувствие.
Грешка, Крис. Във форума поантата на няколко конкретни персони е, че като си жена, по подразбиране си някаква проста фуста, която ей тъй напук прави на мъжа, вместо както си му е ред да приеме като жена предложеното от него, един мъж. Не просто трябва да опиташ, а задължително трябва и да ти хареса.

Между другото, тая мантра кого колко го чакали и му се молели не я разбирам. Дори едно време са гледали да уреждат сватби с по-заможни и по-лични моми и ергени, бедните и грозните пак са били нежелани. Как изведнъж това стана проблем?

# 202
Според си е съвсем в реда на нещата и единият и другият пол да имат претенции и очаквания, според това на кой какво му е важно. Ако не си паснат-ок. Все с някой ще си паснат.

# 203
  • Paris, France
Скрит текст:
Тъкмо щях да го напиша, но вече са ме изпреварили. Вместо да хвърчи как да теглят кредити за отделна къща при вече налична, авторката да помисли дали не е време да посети репродуктивен специалист. Да не се наложи да теглят кредити за ин витро, защото инсулиновата резистентност е сериозен проблем, а в тяхното семейство не ходят на лекар (срам я е от апаратче, нейна роднина я е страх от притеснителна бенка). Да не я хване срам после, че ходи на ин витро и момъкът да се огледа за друга мома, както е типично за мъже с по-патриархални разбирания (това за него не го знаем, защото може да си иска на село от практичност, че да не се разхожда по боксерки пред тъщата, а не по патриархални подбуди).
Вместо да мисли за сериозните проблеми, тя се чуди как да си остане в детската стая, че и заврян зет да доведе, че да е близо до заведенията на центъра.

1. Ин витрото не преодолява ИР в повечето случаи, особено съпроводена с наднормено тегло и възраст. Аз затова дадох линк към темата, а ако иска да го сложа пак 😎

2. За ин витро има някакво максимално BMI и над него връщат за да отслабне. Защо да нр започне още днес? 🤩

3. Без отслабване и коригиране на нива на вещества рискува тежка бременност, високо кръвно, преждевременно раждане, смърт на плода, но и нейната. Не е черен хумор, а статистика.

4. За да иде в клиника нали все пак трябва да се обади по телефона, да вземе час, да и се обадят ако има промяна на доза. Ами ако нещо недочуе? Да, могат и мейл да и пратят, но трябва да е на телефонна линия постоянно в някои периоди.

5. Хормоните и другите лекарства, които се ползуват ще и влошат не само ИР, ами може да я хвърлят в такава депресия, че сегашното и поведение да е направо като на слънчев човек пред това, което ще стане. Тя вече има елементи на депресия и някакви мании.

6. В някои моменти на процедурата трябва да чува какво и се казва да прави и не става по мейл 🤩

Има и доста лабораторни изследвания, срещи, попълване на документи. Ами ако и потрябват очила??????

Върти го, сучи го, обикаляме върху прословутия апарат и ИР.

Дори едно време са гледали да уреждат сватби с по-заможни и по-лични моми и ергени, бедните и грозните пак са били нежелани. Как изведнъж това стана проблем?

В днешно време няма грозни и бедни. Развитието на зъботехниката, пластичната хирургия, присадки на коса, екстеншъните, миглите руски обем, финансовите инжекции от дедо, баби, мама и тате, надградените етажи, социалните помощи, евтините самолетни билети, медиите и интернет ни направиха всички красиви и богати. И все по-млади. 😻

# 204
Невена, аз в момента си мечтая за присадка на коса, иначе от другите опции, вече съм се възползвала, имам предвид надградени етажи, евтини самолетни билети и мигли руски обем.

# 205

В днешно време няма грозни и бедни. Развитието на зъботехниката, пластичната хирургия, присадки на коса, екстеншъните, миглите руски обем, финансовите инжекции от дедо, баби, мама и тате, надградените етажи, социалните помощи, евтините самолетни билети, медиите и интернет ни направиха всички красиви и богати. И все по-млади. 😻

И фотошопа оказва съществен принос за
красотата  Sunglasses

На евтините самолетни билети май им дойде края за жалост Sad

Както сте почнали да храните авторката, ще се уплаши и ще избяга. После няма да можем да я четем в свекърввнската или други теми Stuck Out Tongue Winking Eye

# 206
Страхливата, понеже преди няколко страници пита толкова ли е лошо и трудно да се живее на село, ще ти отговоря от моя опит. Не е лошо, ако си намериш подходяща среда, т.е. нови приятели или да не прекъсваш връзките със старите. Щото любов, любов, ама човекът е стадно животно и има нужда от общуване със себеподобни. На село има страшно много клюки, но предполагам, че и в малкия град ги има. Но на село обикновено всеки е роднина с някого, има най-различни междусъседски и междуроднински връзки и отношения и всичко е постоянна тема за разговор. Може да чуеш подмятания от рода на "Събу се и влезе", аз лично съм ги чувала преди години, преди дни чух точно същите думи от приятел по адрес на жена му, с която в момента са разделени. Един плюс - ако имате дете, вероятно ще помагат, може дори и да го гледат, но обикновено смятат и че това им дава право да се бъркат за начина на отглеждане и възпитание на детето. Съвет от мен: не се съгласявай да сте в общо домакинство. Че имам позната, която си имаше и кухня и всичко на етажа, но свекъра и свекървата много се обиждаха, че тя иска да е отделно и години наред, до смъртта им се примиряваше да готвят и да се хранят заедно. Още един съвет: ако не си шофьор и ако нямаш кола, ще бъде по-добре да предприемеш нещо по този въпрос. Колата ти дава свобода, десет километра може да не са много, но автобусите до селата са по разписание и го разбираш особено добре когато дойдат и децата, и когато трябва да се карат на лекар, на училище, а по-късно и на уроци, че и на дискотека.

# 207
Вяско, за жената и искането, извън общите ти приказки да ти споделя. Жена, която много я искат и тя избира - избира мъжа, с когото не ѝ се налага да се чуди, обяснява  той как трябва да подходи, даже изобщо не са тема за обсъждане отношенията.
Ако четеш по-внимателно отделните мнения и не бързаш да оформяш своето така, че да се харесваш на женската част, може и да ти направи впечатление, че нито демонизирам, нито е събирателен образ.
Wink

# 208
Страхливке, тръгваш срещу себе си, да правиш нещо насила, нещо, което не искаш, как го виждаш изобщо да приключи добре това? С хубавото лесно се свиква, с неприятното не е така. След х време някоя сутрин ще отвориш очи питайки се аз къде съм и какво правя тук.
Опитай, човек се учи, но предай от мен на леглото ти у вас да не се притеснява, че те губи трайно.

Някога е било традиция момичето да се нанася в къщата на момчето и да живеят в дядовата ръкавичка, факт. Сега мога да се обзаложа, че освен ако твоя човек не държи машина на времето в плевнята, никоя няма да му върже за дълго.

Респект към изключенията като по-горе, но като цяло това е истината. Имам приятел, който отиде да живее на село при баща си. После баща му почина, а той още афектиран почна да се кълне, че ще се ожени, че няма да е сам. Години по-късно гледа 15тина котки и обира спам пощата на всички сайтове за запознанства. Последната промяна в социалния му статус беше, че е осиновил и три кучета.
Да, частен случай е само. Но не е частен случай, че момичетата вече си знаят цената (в смисъл, че имат свободата и избора да не са функция на желанията на мъжа). Знай си я и ти.
Ако не бях омъжена, щях да го взема тоз юнак. Аз само си мечтая за дузина котки, няколко кучета и селска къща, а той си го живее този живот. Дано в България има поне още една луда като мен, да се намерят, да се харесат и да се вземат.

Едва ли си е казал, че иска да гледа толкова животни. Просто по селата доста хора са с отвратително отношение към животните. Завъртели са се 1-2 котета, той ги е гледал добре и всичкото комшу решава, че може да си изхвърля котилата на некастрираните си котки в неговия двор. И така се натрупват. Ти кастрираш, намираш дом, хората подхвърлят нови и нови. С кучетата същата работа. Редовно си ги изхвърлят, като не им вършат работа, остареят или лятото свърши, а са по-зле приспособени от котките да се оправят сами. Привързват се много към хората, чакат си ги, по-трудно могат да се скрият и да си намерят местенце. Тъжна работа, ако никой не се погрижи за тях, като ги изхвърлят.

# 209
То възрастни ергени с отделни жилища и добра работа и заплата, но останали сами има и в градовете. Както и жени със сходни качества също остават сами. За мен основната причина е прекалено високите критерии, най често от страна на жените. Мъж с жилище, осигурен, свекървата, ако е разбрана да помага за децата, ама ся що било на село. Аз разбирам да е в трета глуха, но е на 10-15 мин от друг град. Зад всеки един отхвърлен ерген, стои една жена със силно цъкащ или дори спиращ фертилен часовник, но отказваща да занижи изискванията или да се опита да направи лимонада от лимоните. После те се превръщат в леко озлобени стари моми, защото нито кариера имат, нито семейство, а и доста от приятелките им са вече семейни с деца и нямат време за празни приказки на кафе, често прибирайки се в празен наследствен апартамент. Тук не слагам жените, които са решили, че не искат деца и семейство и си живеят живота.
Тук често се казва жената да не се примирява с неща, които не и харесват, че мъже има бол. Не мисля, че мъжете са като мидичките на плажа, където обикаляш и търсиш най красивата да си я вземеш. И те са ограничен ресурс, особено що се отнася до подходящ за семеен живот и семейство. Просто понякога трябва да се погледне обективно и да се направи компромис.

Общи условия

Активация на акаунт