Невъзможно за него..

• 15 289
  • 314
  •   1
Отговори
# 165
Фф, аз съм била влюбена много пъти, така че знам какво е. И авторката не е.

# 166
  • у дома...
За едната любов се преместих преди 15 години на 200 км от родният ми голям град в градче от селски тип. Авторката определено не обича друг, освен себе си.

# 167
  • София

Съгласен съм донякъде, но всичко е относително.
Ще тегли, ако не иска да живее сам, ако държи да живее с човека отсреща, с който смята да се "задомява".
Ще тегли, ако единият не иска да живее в нито един от двата имота, ако приемем, че и мъжът има, и жената.
Ще тегли, ако иска детето му един ден да учи в що годе, или поне в някое от "добрите" училища в БГ.
"Готовите" имоти така и така си седят. Тъкмо ще са "надградили".
А, че вече се разминават житейски и по желания за начин на живот и къде, си е вече до хора.
На който нещо не му изнася, и го мързи, и не иска да прави компромиси, освобождава от присъствие "неставащия", и търси друг клон, или клонка.

Резюмирано- важното е да кипи безсмислен труд!
И не- готовите имоти не си седят, а се рушат и гълтат средства за поддръжка и данъци.
И не- хора, които могат толкова безумно да /не/разсъждават, по- добре да не се събират, защото, докато изплащат ипотеката, детето ще бъде с ограничени възможности относно развлечения, курсове и каквото там се сетиш.

# 168
То даже няма и план за дете още. Защо да се хвърлят на ипотеки, като не се знае изобщо могат ли да живеят заедно или работа ще се разсъхне бързо.

# 169
Сериозно ли някой би тръгнал общ ипотечен кредит да тегли без дори да е живял половин месец с някой? Нормален е мъжът на авторката, че не иска излишни харчове. Тя щом иска толкова самостоятелност, да си наеме апартамент сама и после да му предлага да жиее с нея. Самостоятелност не е да живееш в жилището заедно с мама и тате и да си каниш гаджето когато тях ги няма като на 15.Малко положението  ми се струва "аз искам ама ти плащаш".
И няма нищо лошо в къщите на село, има хора живеещи в "големия град" дето си мечтаят да се преместят на село, не всичко е в градО.

# 170
  • Paris, France
То даже няма и план за дете още. Защо да се хвърлят на ипотеки, като не се знае изобщо могат ли да живеят заедно или работа ще се разсъхне бързо.

........ и може и изобщо дете да не се получи предвид здравословното състояние 🥳. А и възрастта напредва и знаеш, че не става по-лесно, не за тебе, де, ти си млада, но авторката си струва да се замисли за храненето.

# 171
Аз смятам, че поантата е: ако мъжът е влюбен, прави това което жената иска, дори и да е глупаво и неразумно. Ако не е влюбен, прави това, което е практично.
Закон в любовните отношения.

# 172

........ и може и изобщо дете да не се получи предвид здравословното състояние 🥳. А и възрастта напредва и знаеш, че не става по-лесно, не за тебе, де, ти си млада, но авторката си струва да се замисли за храненето.
Това също си го помислих. А за мъж традиционалист, които държи на наследствената къщата, едва ли би било вариант да остане без наследник. Като съдя по това, че авторката се срамува и слухово апаратче да сложи, не вярвам да си обърне внимание на другите здравословни проблеми.

# 173
Аз смятам, че поантата е: ако мъжът е влюбен, прави това което жената иска, дори и да е глупаво и неразумно. Ако не е влюбен, прави това, което е практично.

Т.е. ако е влюбен трябва да слушка и да изпълнява. Или иначе казано пълен п*тьо.
Не съм съгласен, колкото и да съм бил влюбен има неща, които не бих направил, вкл. и това, което се иска от приятеля на авторката. А ако много настоятелно ми се искат, вече не бих бил и толкова влюбен (личен опит).

# 174

Т.е. ако е влюбен трябва да слушка и да изпълнява. Или иначе казано пълен п*тьо.
Не съм съгласен, колкото и да съм бил влюбен има неща, които не бих направил, вкл. и това, което се иска от приятеля на авторката. А ако много настоятелно ми се искат, вече не бих бил и толкова влюбен (личен опит).
Значи никога не си бил влюбен... Simple Smile  Не бих дала чак твоето определение за влюбен мъж, но да, определено изглежда глупаво. Simple Smile  Но, повярвай, за влюбената жена е мило и никога не би злоупотребила с неговата жертвоготовност. Жена  която би го въртяла на пръста си, възползвайки се, също не е влюбена.

# 175
  • София
Тъкмо щях да го напиша, но вече са ме изпреварили. Вместо да хвърчи как да теглят кредити за отделна къща при вече налична, авторката да помисли дали не е време да посети репродуктивен специалист. Да не се наложи да теглят кредити за ин витро, защото инсулиновата резистентност е сериозен проблем, а в тяхното семейство не ходят на лекар (срам я е от апаратче, нейна роднина я е страх от притеснителна бенка). Да не я хване срам после, че ходи на ин витро и момъкът да се огледа за друга мома, както е типично за мъже с по-патриархални разбирания (това за него не го знаем, защото може да си иска на село от практичност, че да не се разхожда по боксерки пред тъщата, а не по патриархални подбуди).
Вместо да мисли за сериозните проблеми, тя се чуди как да си остане в детската стая, че и заврян зет да доведе, че да е близо до заведенията на центъра.

# 176
Ама моля ви се! За какво инвитро говорите?! Какво ще кажат хората поле? Това си е позор. 😂

# 177
Аз бях в подобна ситуация. Само че той си имаше апартамент в града, където работим. Аз даже си имам собствена "кутийка". Ама всеки почивен ден се ходи при родителите му. Ако аз не искам, отиваше сам. От карантината насам даже живее с тях. На мен ми се искаше и с родителите му да се разбирам, но да сме отделно семейство. На мен ми беше много болно, че "бяга" от мен. Той пък се дразнеше, че не харесвам майка му, а пък аз не исках да съм в лоши отношения с нея, а просто да сме самостоятелни. Дразнеше се и на други неща в мен, за които бих правила компромиси да му угодя, ако я нямаше тази горчивина у мен. Затворен кръг от лошо отношение един към друг. Голяма любов, но не се получи.

# 178
Защо да му угаждаш? Утре да ти писне и да решиш, че си направила “вложения” без възвръщаемост. Ама то не е лесно да приемеш, че не си единствена и няма да бъдеш. Чета жени, които хем имат зор за мъж, натискат се за срещи, за съжителство, брак и т.н, уж им влизат в положение, пък как така все не успяват да видят хубавото в мъжа и отношенията.

# 179
Всичко много хубаво, само не разбирам тоя поглед извисоко над хората у градо. Някои не се умиляват от пасторални картини и лекуване на вредното седене пред монитор със здравословно копане.

Общи условия

Активация на акаунт